Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rozkvétající broskvoně, 12.4.2017 Obsahuje fotku
Blíží se konec rozkvětu, ale nejedná se o starší americký film s tímto názvem, ale o konec rozkvětu broskvoní. Zaregistroval jsem nějaký budoucí pokles nočních teplot k bodu mrazu, tak uvidíme jak obstojí choulostivé odrůdy typu Royal Glory. Pokouším... celý příspěvek >
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 12.4.2017
Taky by mě zajímala účinnost různých fungicidů při určitých teplotách. U Horizonu a Talentu byla několikrát zmiňována potřebná teplota nad 12°C. Pokud jde o moniliový úžeh, tak jsem místo druhého postřiku proti němu, napnul veškerou pozornost na... celý příspěvek >
Meruňky Pincot a Kioto, 12.4.2017
Výborně, pane SPCH, tak nám alespoň dokážete, že bez chemie, s předchozím zamražením, to taky jde. 
Meruňky Pincot a Kioto, 12.4.2017
"Nevracej ty sirky zpátky do krabičky, doplatíš na to". Známá hláška z filmu Vesničko má středisková, z kterého pochází i krásná dechovka začínající slovy Praha už volá.... A máte pravdu, Maruško. Já letos experimentuju s úžehem a možná na to... celý příspěvek >
Rozkvétající broskvoně, 12.4.2017
Ještě bych upřesnil, že něco jiného je -17°C v prosinci nebo lednu a něco jiného v březnu. A kolik u Vás bylo, paní Mílo? Jeden pán mi napsal: "Srabe, já jsem u nás naměřil minimum -23°C a kvetou mi taky! (Harbinger kvete, Harbritte + Crestahaven... celý příspěvek >
Podzimní termín výsadby broskvoní, 12.4.2017 Obsahuje fotku
Nad vlastnostmi slivoňové podnože Adesoto pod broskvoně jsem tady nedávno plesal. Někdo ale vznesl pochybnost, jestli vůbec prodávané stromky na této podnoži skutečně jsou. 
Rozkvétání slivoní, 12.4.2017 Obsahuje fotku
I když jsou na fotkách jen trnky, tak slivoně už zde kvetou také. Kvete i taková Azzura, Jolina nebo Joganta, ale nejvíc se těším na plody dobrého, masitého, včas utrženého Topfirstu, ale znovu si po letech rád připomenu i chuť plodů legendární... celý příspěvek >
Rozkvétající broskvoně, 12.4.2017 Obsahuje fotku
Jak vidno tak bohatá násada květů meruněk i broskvoní ukazuje, že zimní mráz žádné škody nezpůsobil. Budu si tedy pamatovat, že teplota -16°C nebo -17°C nemusí vzbuzovat ohledně budoucí úrody broskví a meruněk žádné obavy.
A co vaše višně?, 12.4.2017 Obsahuje fotku
Známé japonské přísloví říká: "Kolik třešní, tolik višní". A ejhle je to tady, už kvetou. Na fotkách jsou třešně nikoliv z italských Benátek, ale z okolí našich Benátek nad Jizerou. 
Podzimní termín výsadby broskvoní, 11.4.2017
Pokud jde o letošní zimu, tak byla sice mrazivá, ale krátká, více mrzlo a sněžilo jen v lednu. Zdá se, že teploty -16°C až -17°C nepoškodily prakticky nic. Květů je na meruňkách i broskvoních až moc. Pokud tady nebylo dokonce -19°C, jako na letišti.... celý příspěvek >
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 9.4.2017
Moniliový úžeh se pravděpodobně sem tam objeví v průběhu celé sezóny, ale účinnost jednoho postřiku fungicidu SIGNUM je vidět už nyní. Zkušenosti s jejím výskytem v tomto období byly v průběhu minulých let mnohem horší.
Podzimní termín výsadby broskvoní, 9.4.2017
Já neomotávám nic, pane 104.15. -17°C nemělo na podzimní výsadbu žádný vliv. Stromky jen na podzim zastřihnu a pak je přes zimu občas zaleju, hlavně před mrazy. Všechny vyrašily. 
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 9.4.2017
Mám meruňky už většinou odkvetlé a po studeném a deštivém týdnu se vždy něco objevilo, tentokrát ne. Když po odkvětu a špatném počasí nemáte první příznaky, tak je to velice povzbudivé. Nějaká "fungicidní inovace" už byla potřeba jako sůl.
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 8.4.2017
Monilinia laxa ještě určitě neřekla poslední slovo, přesto po zimě a vydatném a opakovaném dešti se meruňkový porost všude krásně zelená. Člověk by až řekl, že jeden postřik boskalidu (SIGNUM) působí přímo zázračně, i když se varuje, že se příliš... celý příspěvek >
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 3.4.2017
Do 5 litrů rozmícháte Horizon a pak do stejných 5 litrů vody rozmícháte Thiram. Proč chcete míchat Champion s Thiramem? Na kadeřavost použijte Horizon + Thiram. Na monilii Signum, Talent, Teldor, Horizon, Zato, Sporgon. 
Další diskuze:  286287288289290>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika