|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Rozkvétající broskvoně, 12.4.2017 Blíží se konec rozkvětu, ale nejedná se o starší americký film s tímto názvem, ale o konec rozkvětu broskvoní. Zaregistroval jsem nějaký budoucí pokles nočních teplot k bodu mrazu, tak uvidíme jak obstojí choulostivé odrůdy typu Royal Glory. Pokouším... celý příspěvek > | | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 12.4.2017 Taky by mě zajímala účinnost různých fungicidů při určitých teplotách. U Horizonu a Talentu byla několikrát zmiňována potřebná teplota nad 12°C. Pokud jde o moniliový úžeh, tak jsem místo druhého postřiku proti němu, napnul veškerou pozornost na... celý příspěvek > | |
| | Meruňky Pincot a Kioto, 12.4.2017 Výborně, pane SPCH, tak nám alespoň dokážete, že bez chemie, s předchozím zamražením, to taky jde. | | Meruňky Pincot a Kioto, 12.4.2017 "Nevracej ty sirky zpátky do krabičky, doplatíš na to". Známá hláška z filmu Vesničko má středisková, z kterého pochází i krásná dechovka začínající slovy Praha už volá.... A máte pravdu, Maruško. Já letos experimentuju s úžehem a možná na to... celý příspěvek > | | Rozkvétající broskvoně, 12.4.2017 Ještě bych upřesnil, že něco jiného je -17°C v prosinci nebo lednu a něco jiného v březnu. A kolik u Vás bylo, paní Mílo? Jeden pán mi napsal: "Srabe, já jsem u nás naměřil minimum -23°C a kvetou mi taky! (Harbinger kvete, Harbritte + Crestahaven... celý příspěvek > | | Podzimní termín výsadby broskvoní, 12.4.2017 Nad vlastnostmi slivoňové podnože Adesoto pod broskvoně jsem tady nedávno plesal. Někdo ale vznesl pochybnost, jestli vůbec prodávané stromky na této podnoži skutečně jsou. | | Rozkvétání slivoní, 12.4.2017 I když jsou na fotkách jen trnky, tak slivoně už zde kvetou také. Kvete i taková Azzura, Jolina nebo Joganta, ale nejvíc se těším na plody dobrého, masitého, včas utrženého Topfirstu, ale znovu si po letech rád připomenu i chuť plodů legendární... celý příspěvek > | | Rozkvétající broskvoně, 12.4.2017 Jak vidno tak bohatá násada květů meruněk i broskvoní ukazuje, že zimní mráz žádné škody nezpůsobil. Budu si tedy pamatovat, že teplota -16°C nebo -17°C nemusí vzbuzovat ohledně budoucí úrody broskví a meruněk žádné obavy. | | A co vaše višně?, 12.4.2017 Známé japonské přísloví říká: "Kolik třešní, tolik višní". A ejhle je to tady, už kvetou. Na fotkách jsou třešně nikoliv z italských Benátek, ale z okolí našich Benátek nad Jizerou. | | Podzimní termín výsadby broskvoní, 11.4.2017 Pokud jde o letošní zimu, tak byla sice mrazivá, ale krátká, více mrzlo a sněžilo jen v lednu. Zdá se, že teploty -16°C až -17°C nepoškodily prakticky nic. Květů je na meruňkách i broskvoních až moc. Pokud tady nebylo dokonce -19°C, jako na letišti.... celý příspěvek > | |
| | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 9.4.2017 Moniliový úžeh se pravděpodobně sem tam objeví v průběhu celé sezóny, ale účinnost jednoho postřiku fungicidu SIGNUM je vidět už nyní. Zkušenosti s jejím výskytem v tomto období byly v průběhu minulých let mnohem horší. | | Podzimní termín výsadby broskvoní, 9.4.2017 Já neomotávám nic, pane 104.15. -17°C nemělo na podzimní výsadbu žádný vliv. Stromky jen na podzim zastřihnu a pak je přes zimu občas zaleju, hlavně před mrazy. Všechny vyrašily. | | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 9.4.2017 Mám meruňky už většinou odkvetlé a po studeném a deštivém týdnu se vždy něco objevilo, tentokrát ne. Když po odkvětu a špatném počasí nemáte první příznaky, tak je to velice povzbudivé. Nějaká "fungicidní inovace" už byla potřeba jako sůl. | | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 8.4.2017 Monilinia laxa ještě určitě neřekla poslední slovo, přesto po zimě a vydatném a opakovaném dešti se meruňkový porost všude krásně zelená. Člověk by až řekl, že jeden postřik boskalidu (SIGNUM) působí přímo zázračně, i když se varuje, že se příliš... celý příspěvek > | | Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 3.4.2017 Do 5 litrů rozmícháte Horizon a pak do stejných 5 litrů vody rozmícháte Thiram. Proč chcete míchat Champion s Thiramem? Na kadeřavost použijte Horizon + Thiram. Na monilii Signum, Talent, Teldor, Horizon, Zato, Sporgon. | |
|
|
|
|