|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 19.4.2017 Soused mně ukazoval svoje meruňky a divil se, že jsou tak povadlé, když ještě nemrzlo. Dvě vzrostlé VP má kompletně napadené moniiovým úžehem. Tak jsem ho uklidnil, že já sice moniii nemám, ale úroda nebude stejně, protože se blíží mráz. Byl tak... celý příspěvek > | | Mráz, 19.4.2017 Koukal jsem, že zase přitvrdili. Z -2°C už je zase -3°C. Myslím, páteční ráno. Jen houšť a větší kapky, co se do nás vejde. Jinak, ten Mars tady nezmrzá. Letos třeba zmrzne. Všechno je jednou poprvé. | |
| | Postřik na pilatku, 18.4.2017 Mně by "plný květ" podle té tabulky mohl -2°C přežít. Tahle teplota je nový a poslední odhad, takže bych určitě na konci kvetení postříkal. Na -4°C bych asi rezignoval, i když člověk nikdy neví, hlavně ve vyšších patrech by mohlo něco zůstat. Takže... celý příspěvek > | | Mráz, 18.4.2017 No jo, Peťane, ubrali, ubrali. Je to jak na houpačce. | | Mráz, 18.4.2017 Nezoufejte, pane PP, v létě určitě nějaké broskve a meruňky v supermarketech v Pelhřimově seženete. A já tady taky. Ve Španělsku už mají léto, takže něco určitě vypěstují. Nad Poličkou nemají jabloně ještě ani růžová poupata, problém... celý příspěvek > | | Mráz, 18.4.2017 Nevím, jak Miloš Vysloužil u Mährisch Trübau (Moravská Třebová), ale u Poličky v 600 m. ještě žádné ovocné stromy kvést nezačaly. To je ta výhoda výše položených míst. Samozřejmě, že zde nikdo meruňky ani broskve nepěstuje, jako například průkopník... celý příspěvek > | | Mráz, 14.4.2017 Tak to se, Jirko, spolehni, že Ti ten nový recepisek zase moc dobře pomůže. Ale máš pravdu, "kdo nehraje, nevyhraje". Já si raději "namaluju" pěkného, poctivého čertíka na zeď a trochu s ním podebatuju. Taky se pojedu podívat do Pejřimova,... celý příspěvek > | | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 13.4.2017 Já už žádnou moniliózu neřeším. Stejně všechno zmrzne na prach a ze všemi těmi fungicidy se můžem tak leda nechat vyfotit. Jirka (FM) spoléhal na jakousi novinku - cropaid, ale na stromech mu stejně zůstalo jen lupení, takže "nula od nuly zase... celý příspěvek > | | Mráz, 13.4.2017 To jsou ty krátké zimy. V lednu kupodivu "kapku" mrzlo, ale koncem března už je skoro léto. Duben pak nahoru s teplotami ne a ne zabrat. Naopak trucuje v souladu s příslovím "ještě tam budem". Kdo nadával na deštivo s desítkami nad nulou, ten bude... celý příspěvek > | | Mráz, 13.4.2017 No, tak bude alespoň po starostech, co s nadbytečnou úrodou meruněk a broskví. Zase zbude jen to lupení. Máte pravdu, koukal jsem na to. Příští pátek v Pardubicích noční teploty -3°C. Jedině spoléhat na změnu předpovědi. | |
| | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 13.4.2017 Určitě. | | Postřik na pilatku, 13.4.2017 V praxi to znamená, že dáte jeden sáček Mospilanu (1,8 g) do 7 litrů vody. Když dáte litrů jenom 5, tak budete mít koncentraci silnější. | | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 13.4.2017 Jiný mechanizmus účinku a oddálení rezistence houby vůči fungicidům typu Horizon a Talent. Překvapuje mě momentálně dobrý stav i neošetřených stromů. Deštivé počasí Monilinia laxa přímo nahrává. Buď je to tím, že není až taková zima, anebo silnějšími... celý příspěvek > | | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 13.4.2017 Já mám sáčky Zata po 1,5 g, což je obvykle dávka na 10 l postřiku. Na 10 litrů jsem dával 10 ml Horizonu a 1,5 g Zata (jeden sáček). | | Postřik na pilatku, 13.4.2017 Těžko říct. U Calypsa, které bylo ze stejné skupiny, se dávala stejná dávka proti pilatce švestkové i proti obaleči švestkovému (2 - 2,5 ml na 10 l vody), takže u "mospiku" bych dal stejnou dávku proti obaleči jablečnému (1,8 g na 7l vody, což je... celý příspěvek > | |
|
|
|
|