|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Kadeřavost v květnu, 13.5.2017 Zajímalo by mě kde? Kde Vám to vymrzlo? Na současnou kadeřavost by se dalo nahlížet dvěma způsoby. Buď jako na nejlepší dny kadeřavosti v roce, kdy listy hrají všemi barvami, nebo, že kadeřavost přímo zuří, duří a duří, kroutí listy do všech stran o... celý příspěvek > | | Hetlina, 13.5.2017 Olizuju se až za ušima, pane inženýre, na nějaké ty dobře vyzrálé plody od Bolzána. Myslím, že ani ten český Braeburn se plně nerozvine do takových chutí, jako v jižní Evropě, i když na to nemusí mít každý stejný názor. Co se týče postojů "nic si v... celý příspěvek > | |
| | Goldrich meruňka, 13.5.2017 To jsem rád, Milane, že přežily marhuľky i někomu jinému než mně, minovi, pánům Hlavatému a Hasmanovi. Máš to samou cizinu, až Ti to závidíme, ale nikde nevidím slovenské (veseľské) marhuľky. Jejich názvy sice nezní tak světově, ale třeba taková... celý příspěvek > | | Kadeřavost v květnu, 13.5.2017 Dobrý den. Myslím, že jsem se definitivně vyléčil ze snah používat na kadeřavost broskvoně pouze a jenom měďnaté fungicidy. Ten pravý okamžik, kdy jak se psávalo, stačil jen jeden postřik měďnatým fungicidem ve správný okamžik, nelze odhadnout.... celý příspěvek > | | A zase ty fleky na listech rajcat, 13.5.2017 Samozřejmě, že po přesazení problém zmizí a plíseň bramborová teď ještě neřádí. | | Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 13.5.2017 Je snad plodomorka hrušková nezničitelná? | | Kadeřavost v květnu, 12.5.2017 FM3 jsou sice obsypané, za to mají ale naprosto nejhorší kadeřavost. Vypadají, jako by se vůbec ničím nestříkaly. Čistá je jenom Catherina, na tu dvojitý Kuprikol zabral. Ta broskvoň z Podkrkonoší byla taky dost napadená. Čo sa dá robiť, teraz už s... celý příspěvek > | | Rozkvétající broskvoně, 12.5.2017 Viděl jsem v okolí i jiné broskvoně, zcela nechráněné, přesto kvetly a vypadá to, že v zimě nezmrzly. Podkrkonoší bylo zřejmě k broskvoním přívětivé. Zajímalo by mě, co to je na fotkách za odrůdu. Třeba mně růžovitý Harbinger 21.4. vymrzl, naopak... celý příspěvek > | | Hetlina, 12.5.2017 Zřejmě je většina jablek, ale i prodávaných peckovin, podtržená. U jablek se narazí na kvalitní, chutné plody jen málokdy. I ty Ambrozie nevybočily z průměru, i když vypadaly dobře. Braeburny jsem kupoval výborné asi jen dvakrát a to už je trochu... celý příspěvek > | | Goldrich meruňka, 12.5.2017 V příhodných oblastech pro pěstování meruněk odrůda Goldrich určitě nezklame. Velkopavlovickou letošní jarní mrazy také neohrozily. | |
| | Maria Bianca, 12.5.2017 Marii Biancu mám třetím rokem a jediná přednost je bujný růst. Květy podruhé vymrzly, takže všechny chuťové superlativy popsané v tomto vlákně, jsem si prozatím nemohl ověřit. Podobně dopadl Benedicte. A jak je to u Vás? | | Hetlina, 12.5.2017 Je mi jasné, že někteří lidé by si raději nechali "useknout ruce", než aby si nějaké ovoce koupili v obchoďáku. Nevýhodou kupovaných jablek je, že všechny ty odrůdy mají často tak nějak uniformně stejnou chuť. Nic není dokonalé. | | Hetlina, 12.5.2017 A nebo si na jaře zajít do marketu pro nějaké schlazené, šťavnaté a chruplavé plody, jakoby přímo utržené ze stromu, jelikož ty zatuchliny ze sklepa jsou sice trvanlivé, ale nejchutnější jsou stejně tak v lednu. | | Goldrich meruňka, 11.5.2017 Máš to pěkné, mino, ať se daří. | | Rozkvétající broskvoně, 11.5.2017 Zdravím. Dnes jsem narazil asi 10 km jihovýchodně od Trutnova v nadmořské výšce 450 metrů na tuto rozkvetlou broskvoň. Krásně si pokvete již do příjemných teplot bez mrazů. A pak, že to ve vyšších polohách nejde. | |
|
|
|
|