|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 26.5.2017 Plodomorka hrušková se rozhodla býti skutečně nezničitelná a opět se nastěhovala do hrušek, jako by se nechumelilo. Mám na mysli chemickou ochranu. Nestačily ani tři postřiky Karate na poupata, které tak dobře vychytalo květopase na jabloních.... celý příspěvek > | | Slivoně 2017, 24.5.2017 Zklamala trojica najlepších: Hanita, Toptaste a Gabrovská. Katinka to samé. Držáky za minulého režimu naopak nezklamaly: Stanley, Čačanská lepotica a Čačanská najbolja. | |
| | Obaleč východní a makadlovka broskvoňová, 24.5.2017 Dnes jsem použil proti obalečům východním oblíbený insekticid pana Hlavatého, Karate. Hlavně malým stromkům napadeným kadeřavostí vyráží nové výhony a nechtěl bych, aby jejich růst znemožnily larvy obaleče východního. | | Slivoně 2017, 24.5.2017 Věřím, že puchrovitost lámu "sírou" na začátku rašení. | | Slivoně 2017, 24.5.2017 Dost plodů má Topgigant, Topfirst, Topstar, Haroma, Čačanská lepotica, neúnavný Stanley, Prezident. Ale Topfirst, Topstar a Haroma jsou malé stromky. Zklamaly Toptaste a Hanita. | | Michaela, Early Redhaven, Earliglo, 24.5.2017 Když se tak člověk dívá na bohatou násadu Earligla, ale i všech ostatních havenů, tak si říkám, že těchto starých "obyčejných" odrůd, je třeba si vážit, zvlášť při pohledu na prázdný Springcrest a jiné "moderní" odrůdy i přesto, že je letos všude tak... celý příspěvek > | | Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 24.5.2017 Nechval dne před večerem a neříkej hop, dokud jsi nepřeskočil. Známé věci, že. Je to tak. Celkem nepochopitelně obsypaný Orangered všechno schazuje, ani jeden plod se nezvěčil, všechny zůstaly malé, žloutnou a padají. Prakticky to samé Veselka, kde... celý příspěvek > | | Slivoně 2017, 24.5.2017 A jak u vás letos vypadají "Němky"?
Když moje babička pronesla slovo Němka, věděli jsme, že má na mysli krysu (německá myš), kterou opět někde venku u slepic zahlédla.
Jináč, co se týče letošní násady, tak by se dalo použít rčení: "Zbal... celý příspěvek > | | Japonská hrušeň, nemoc?, 13.5.2017 Já to mám místy taky, a každý rok. Pouze na určitých odrůdách. Vypadá to nějakou plíseň. | | Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 13.5.2017 Podezřelé jsou ty hodně zvětšené baňaté plůdky. Jak jsem psal, stříkal jsem třikrát na poupata. Na květopase jabloňového zabral postřik dobře. Dovnitř plodů jsem se zatím nedíval, ale jestli tam opravdu bude "nezničitelný organismus" plodomorky... celý příspěvek > | |
| | Plody meruněk poškozené mrazem, 13.5.2017 Mně dopadly dobře, ale tady byl jen takový "sranda" mrázek. Ale některým broskvoním to stačilo. | | Mráz - malé plůdky broskvoní, 13.5.2017 Ano, ale mrzí mě, že mi zašla ještě starší odrůda South Haven - otec všech havenů. | | Slivoň Hollywod, 13.5.2017 Koukám, že slivoň Hollywod má moc pěkné květy. Fakt je, že ty asijské slivoně mají s opylením problém. Letos pravděpodobně i vymrzly. Zajímalo by mě, jestli má někdo slivoň Superior, jestli by nevyfotil její listy. Zdá se, že mám místo ní nějakou... celý příspěvek > | | Mráz - malé plůdky broskvoní, 13.5.2017 Už se klubou. Oproti Benedicte a Marii Biance ostatní bělomasé odrůdy obstály dobře. Primissima Delbard, Redwin, Amsdenova a překvapivě i Albatros a Krasava jsou navíc prakticky bez kadeřavosti. Něco málo má Luna. Na Springtime přežilo mráz jen něco.... celý příspěvek > | | Plody meruněk poškozené mrazem, 13.5.2017 Přikládám pár fotek meruňkových plodů, které 10.5. 2017 poškodil mráz. Takhle leckdy zvláštně vypadají dnes, po třech dnech. | |
|
|
|
|