|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 31.5.2017 Měl jsem na mysli nedávnou připomínku v jiném vlákně, kde host vytýkal panu Hlavatému ty jeho anglické texty, které nejdou okopírovat a přeložit. Pan Vysloužil ihned přispěchal na pomoc s tvrzením, že anglicky umí dnes kde kdo. Momentálně je to už... celý příspěvek > | | Meruňka Harcot, 29.5.2017 "Červenolistá" meruňka HARCOT je možná výborná, ale jen v případě, když na jaře nemrzne, jinak je bez plodů. Letos plůdky opadaly až dost pozdě, takže se nejprve zdálo, že mrazy přežila bez úhony. Sundrop jak by smet. Obě odrůdy rostou poměrně slabě,... celý příspěvek > | |
| | Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 29.5.2017 Jestli pan Vysloužil umí tak dobře anglicky, jak psal, tak ho za to chválíme, ale například pro mě by bylo lépe, kdyby jste mohl vkládat odkazy, které by se pak daly přeložit pomocí překladače. Abych řekl pravdu, je to hodně zvláštní, že ty postřiky... celý příspěvek > | | Redwin, Amsdenova, Primissima Delbard, 28.5.2017 Ano, radost pohledět a proto fotím i tyhle malé "chlupaté prcky". | | Meruňka Ceglédi Oriás, 28.5.2017 A co předvedou první plody od této "maďároš" odrody marhuľky? | | Minaret, Marlen, Svatava, 28.5.2017 Marlenky vypadají nadějně, stejně jako "původní" VP. | | Velkopavlovická = dokonalost meruňkové chuti, 28.5.2017 Jsem zvědavý, kolik toho v červnu propadne. | | Aurora, 28.5.2017 Aurora bude. Ceněná je hlavně pro svou ranost a zajímavě pikantně navinulou, meruňkovou chuť. Něco málo se najde i na falešné Rubistě, další zvláštní záhadě. Také je zajímavá pro svou ranost. Zraje ve stejné době jako Aurora, nebo snad ještě dříve. | | Springtime, 28.5.2017 Další známou záhadou ohledně typu květů je odrůda Springtime. Místo původně miskovitých, které uváděl na svých fotkách prodejce odrůdy (viz. začátek vlákna), má Springtime květy sice velké a krásné, leč zvonkovité. Podle mého názoru se nejedná o... celý příspěvek > | | Avalon Pride, 26.5.2017 Ty dva nové Avalony jsou také bez kučeravosti, stejně tak Vistariš, který přišel napolo zmrzlý (černý). | |
| | Royal Glory a spol, 26.5.2017 Tyto sorty jsou nejen málo odolné ke kadeřavosti, ale co je horší, jsou už druhý rok bez plůdků, takže vymrzly opět v květu. Milan psal, že Vistariš (ch) mu ty dubnovo-květnové mrázky přežil, tak snad alespoň tato odrůda bude o něco lepší. Ovšem... celý příspěvek > | | Redwin, Amsdenova, Primissima Delbard, 26.5.2017 Výborně si v odolnosti vůči kučeravosti vedou Redwin, Amsdenova, Primissima Delbard, překvapivě i Albatros a částečně Luna. Trochu je sice zbrzdil moniliový úžeh, který tady v dubnu řádil a bral všechno hlava nehlava, nejen meruňky, ale bral i... celý příspěvek > | | Jayhaven, 26.5.2017 Roni. Já musím přiznat, že jsem stromek "podsekl" ponecháním plodů hned prvním rokem po výsadbě. Z Bratislavy přišel totiž silný vitální stromek (strom), který rostl doslova před očima. Všechno má ale své meze a výživa plodů ho nakonec v růstu... celý příspěvek > | | Avalon Pride, 26.5.2017 Avalon Pride má zvonkovitý typ květů a nikoliv miskovitý, jak o tom psal Jirka (FM) a na mých fotkách není Avalon Pride. Nyní mám dvě nové, jednu na podnoži Adesoto a druhou na podnoži St. Julien. Obě ukázaly hned při letošní jarní výsadbě zvonkovitý... celý příspěvek > | | Jayhaven, 26.5.2017 Na fotce snad důkaz, že broskvoň (Jayhaven) je skutečně na slivoňové podnoži (adesoto). Tuto odrůdu broskvoně propaguje pan Milan Fiala, tak snad to v budoucnu nebude žádná blátivá jalovina, jak o ní psal Jirka Frýdek . | |
|
|
|
|