Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Ninfa, 27.6.2017 Obsahuje fotku
NINFA - jarní mrazy přežil jediný plod a to je hodně málo. 
Broskvoň Inka, 27.6.2017
Píšu jen svoje zkušenosti tady odsud, kde hraniční teploty INKA vydržela bez problémů společně s jinými odrůdami. Jsem rád, že jsem nedělal žádnou probírku plodů, protože kroupy jich poškodily dost. Snad něco vydrží, ale do sklizně je daleko.... celý příspěvek >
Melred, 27.6.2017
Něco by mohl najít Milan, nebo šuranský pán Ivan.
Broskvoň Inka, 27.6.2017
Pane Jano, INKA se letos ukázala jako velmi odolná, plodů má víc než dost. Starý Halehaven nějaké plody má, ten novější žádné. Oba byly silně zdecimované kadeřavostí a moniliovým úžehem. Inka nějakou kadeřavost měla, ale vypadá mnohem lépe než... celý příspěvek >
Big Red, 27.6.2017 Obsahuje fotku
Z Big Redu toho moc nedozraje. Plody popraskaly a shnily. Po výraznějším dešti praskají podobně jako na Spring Blush
První broskvoně dozrávají, 27.6.2017 Obsahuje fotku
První zrající žlutomasou broskví bude tady u mě pravděpodobně nadějný EARLYCREST koupený v Kruhu u Jilemnice, stejně jako "falešná" Rubista. Taky je možné, že se ukáže vůči mrazu v květu stejně neodolný jako Springcrest. V loni dozrál jediný plod... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy meruněk, 27.6.2017 Obsahuje fotku
Každá meruňka - dobrá meruňka. Z těch raných přežilo jen pár plodů, přesto i ty potěší. Rekordně brzo dozrávající "falešná" Rubista potěší právě tou neuvěřitelnou raností. V okolí Bratislavy by jistě dozrála možná už kolem 10.6., možná ještě dříve. V... celý příspěvek >
Aurora, 27.6.2017 Obsahuje fotku
Velmi raná meruňka AURORA (Early Blush) dozrála. Ač se kroupy snažily znemožnit její dozrání, seč mohly, nepoškozené plody jsou standartně kvalitní, s plnou meruňkově aromatickou chutí a svěžími kyselinkami.
Springtime, 27.6.2017 Obsahuje fotku
Nejenom velmi raná, ale i velmi chutná je tato starší odrůda bělomasé broskvoně. 
Redwin, Amsdenova, Primissima Delbard, 27.6.2017 Obsahuje fotku
Ne, já nic nového nemám. S lepšími fotkami svých broskví můžete přijít právě VY. U mě dozrála Primissima Delbard. Opět již koncem června. Na stromku je sice jen pár plodů nevyrovnané velikosti, ale jako první broskve vždy udělají radost. Hned za... celý příspěvek >
Kernechter vom vorgebirge, 22.6.2017
Letos jsem si nevšiml rozdílu v poškození kadeřavostí u Benedicte a ostatních odrůd. Tak to já jsem si všiml. Benedicte byl bez kadeřavosti, ale taky bez plodů, které v dubnu a květnu zmrzly. Myslel jsem, že to je větší pašák.
Redwin, Amsdenova, Primissima Delbard, 22.6.2017 Obsahuje fotku
Já si zase netroufám tvrdit, že mně pan Cibulka na předváděcí videokazetě ČZS z 90. let vsugeroval, že Redwin je odrůda POUZE bělomasá, ale uznávám všeobecně vyšší kvalitu žlutomasých odrůd. Možná, že Primissima Delbard má hodnotu pouze sběratelskou,... celý příspěvek >
Leala, 22.6.2017
Pokud vím, tak Leala je oblíbená odrůda pana Mimma. Myslím, že informací najdete v různých vláknech dost. Mně letos vymrzla, ale hlavně ji skosil moniliový úžeh a to nejvíce ze všech meruněk. Nepomohly ani dodatečné postřiky, jako u jiných odrůd, kde... celý příspěvek >
Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 22.6.2017
To jsim mně, mino, udělal s tou fotkou radost. Alespoň vidím, jaký velký teplotní rozdíl je mezi Bratislavou a Pardubicemi. Máte to tam super. Jednak všechno zraje dříve, a jednak si můžete v klidu dovolit zasadit i ty nejpozdnější septembrové... celý příspěvek >
Rozkvétající broskvoně, 21.6.2017
U mne by takové stromky jen živořily, pokud by vůbec přežily přesazení. Já si to dovedu představit. Něco podobného jsem zkoušel v Železných horách se stejným výsledkem. 
Další diskuze:  271272273274275>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika