|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Ninfa, 27.6.2017 NINFA - jarní mrazy přežil jediný plod a to je hodně málo. | | Broskvoň Inka, 27.6.2017 Píšu jen svoje zkušenosti tady odsud, kde hraniční teploty INKA vydržela bez problémů společně s jinými odrůdami. Jsem rád, že jsem nedělal žádnou probírku plodů, protože kroupy jich poškodily dost. Snad něco vydrží, ale do sklizně je daleko.... celý příspěvek > | |
| | Melred, 27.6.2017 Něco by mohl najít Milan, nebo šuranský pán Ivan. | | Broskvoň Inka, 27.6.2017 Pane Jano, INKA se letos ukázala jako velmi odolná, plodů má víc než dost. Starý Halehaven nějaké plody má, ten novější žádné. Oba byly silně zdecimované kadeřavostí a moniliovým úžehem. Inka nějakou kadeřavost měla, ale vypadá mnohem lépe než... celý příspěvek > | | Big Red, 27.6.2017 Z Big Redu toho moc nedozraje. Plody popraskaly a shnily. Po výraznějším dešti praskají podobně jako na Spring Blush | | První broskvoně dozrávají, 27.6.2017 První zrající žlutomasou broskví bude tady u mě pravděpodobně nadějný EARLYCREST koupený v Kruhu u Jilemnice, stejně jako "falešná" Rubista. Taky je možné, že se ukáže vůči mrazu v květu stejně neodolný jako Springcrest. V loni dozrál jediný plod... celý příspěvek > | | Nejranější odrůdy meruněk, 27.6.2017 Každá meruňka - dobrá meruňka. Z těch raných přežilo jen pár plodů, přesto i ty potěší. Rekordně brzo dozrávající "falešná" Rubista potěší právě tou neuvěřitelnou raností. V okolí Bratislavy by jistě dozrála možná už kolem 10.6., možná ještě dříve. V... celý příspěvek > | | Aurora, 27.6.2017 Velmi raná meruňka AURORA (Early Blush) dozrála. Ač se kroupy snažily znemožnit její dozrání, seč mohly, nepoškozené plody jsou standartně kvalitní, s plnou meruňkově aromatickou chutí a svěžími kyselinkami. | | Springtime, 27.6.2017 Nejenom velmi raná, ale i velmi chutná je tato starší odrůda bělomasé broskvoně. | | Redwin, Amsdenova, Primissima Delbard, 27.6.2017 Ne, já nic nového nemám. S lepšími fotkami svých broskví můžete přijít právě VY. U mě dozrála Primissima Delbard. Opět již koncem června. Na stromku je sice jen pár plodů nevyrovnané velikosti, ale jako první broskve vždy udělají radost. Hned za... celý příspěvek > | |
| | Kernechter vom vorgebirge, 22.6.2017 Letos jsem si nevšiml rozdílu v poškození kadeřavostí u Benedicte a ostatních odrůd.
Tak to já jsem si všiml. Benedicte byl bez kadeřavosti, ale taky bez plodů, které v dubnu a květnu zmrzly. Myslel jsem, že to je větší pašák. | | Redwin, Amsdenova, Primissima Delbard, 22.6.2017 Já si zase netroufám tvrdit, že mně pan Cibulka na předváděcí videokazetě ČZS z 90. let vsugeroval, že Redwin je odrůda POUZE bělomasá, ale uznávám všeobecně vyšší kvalitu žlutomasých odrůd. Možná, že Primissima Delbard má hodnotu pouze sběratelskou,... celý příspěvek > | | Leala, 22.6.2017 Pokud vím, tak Leala je oblíbená odrůda pana Mimma. Myslím, že informací najdete v různých vláknech dost. Mně letos vymrzla, ale hlavně ji skosil moniliový úžeh a to nejvíce ze všech meruněk. Nepomohly ani dodatečné postřiky, jako u jiných odrůd, kde... celý příspěvek > | | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 22.6.2017 To jsim mně, mino, udělal s tou fotkou radost. Alespoň vidím, jaký velký teplotní rozdíl je mezi Bratislavou a Pardubicemi. Máte to tam super. Jednak všechno zraje dříve, a jednak si můžete v klidu dovolit zasadit i ty nejpozdnější septembrové... celý příspěvek > | | Rozkvétající broskvoně, 21.6.2017 U mne by takové stromky jen živořily, pokud by vůbec přežily přesazení.
Já si to dovedu představit. Něco podobného jsem zkoušel v Železných horách se stejným výsledkem. | |
|
|
|
|