|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Hargrand, 4.7.2017 Zvláštní je, že všichni tři máme Hargrand na Rubiře a ten slabý růst můžu taky potvrdit. Ještě k tomu mrazu. Tak tady stačil po odkvětu jen nepatrný pokles pod nulu a bylo prakticky všude po úrodě. Mimo chráněné stanoviště u obytného domu. | | Rus garden, 4.7.2017 I když na ostrově těsně vedle Japonska se toho dá jistě vypěstovat mnohem více než v severnějších oblastech Ruska, tak se mi přesto takové fotky líbí, protože je to přece jen oblast velmi vzdálená. Podobně by se mně líbilo, kdyby třeba pan PP na... celý příspěvek > | |
| | Hargrand, 3.7.2017 Na Hargrand nedam dopustit jarne mrazi a tie boli-11 vydržal v pohode
Podle mě nemůže žádná meruňka takový mráz v květu vydržet. Respektive její květy, nebo plůdky. | | Ninfa, 3.7.2017 "Plasťáky" to nejsou, ani nelze očekávat, že doma vypěstované ovoce bude podtržený "plasťák". Celkově je ale chuť málo výrazná ve všech směrech. Hlavně Leskoře nemůže v žádném případě konkurovat. Lepší je jak Aurora, tak i Spring Blush. K ponechání... celý příspěvek > | | Tomcot, 3.7.2017 Nádhera, Milane, přesto bych od Tebe čekal už jen samé červené marhuľky, místo těch obyčejných oranžových. Ty červené vypadají opravdu dobře, to uznávám a výpadek extravagantního Orangeredu mě mrzí. Pokud budou ovšem choulostivé, tak to... celý příspěvek > | | Springtime, 30.6.2017 Nedalo mi to a jeden plod jsem utrhl jen, co na pohmat slabě povolil. Šel ale špatně utrhnout, takže ještě nejsou zralé. Nedávám k nim žádné krabičky od sirek - holt jsou prostě malé. Asi tak stejně velké jako Primissimy, ale ty jsou vždy dost... celý příspěvek > | | Big Red, 30.6.2017 Pan Milan Fiala je velkým propagátorem meruňkových odrůd z Escande. Musím uznat, že to některým z nich opravdu sluší. | | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 30.6.2017 No tak to je nádhera, mino. A zase ten obrovský předstih. První Fenix (strom) mně tady vždycky zrál mnohem později. Tak těsně před 20.7, tenhle druhý má k dozrávání taky daleko. Protože je od pana Vajdy z Čaklova, tak předpokládám, že bude... celý příspěvek > | | Rajčata 2017, 30.6.2017 Tak já teda nevim. Semena Charmantu mi poslal v zimě pan Vladimír. Do té doby jsem Charmant vůbec neznal. Nic jsem si od Charmantu nesliboval, ale jsem mile překvapen. Pan Vladimír by mně žádnou průměrnou odrůdu určitě neposlal. Jedině... celý příspěvek > | | Rajčata 2017, 30.6.2017 Další plod Charmantu byl velmi příjemně sladký, aromatický, výborný. Prostě "pecka". | |
| | Springtime, 30.6.2017 Stále také sledujeme dozrávání odrůdy Springtime, vážení přátelé. Doufám, že jste si jí také koupili. Plody jsou stále tvrdé. Primissima Delbard už je pryč. | | Harbinger, 30.6.2017 Jirka z Frýdku dobře ví, proč Harbinger už nestojí na jeho plácku. Mráz vydrželo pět plodů, z toho 4 popraskaly a moniliová hniloba samozřejmě nezaváhala. Přežil tento jediný. Protože je takto vybarvený a "falešná" Dixired zdaleka nikoliv, tak se... celý příspěvek > | | Veselku či jinou odrůdu meruňky?, 30.6.2017 Veselka mně prozatím mnoho radosti nedudělala. Silně bohatá násada opadala a zůstalo asi dvacet plodů. Jestli vůbec nějaký ochutnám, tak to bude zázrak. Na fotce je sice moniliová hniloba po "kráteru" od krup, ale meruňky hnily a padaly zelené i v... celý příspěvek > | | Ninfa, 30.6.2017 Našel jsem na stromku ještě jeden. Chuť méně aromatická, celkově málo uspokojivá. Tato snad italská odůda se ukázala jako málo mrazuodolná v květu a těsně po něm, navíc není chuťově ani průměrná. Doba zrání je tak na úrovni Aurory až Leskory, což je... celý příspěvek > | | Nejranější odrůdy meruněk, 30.6.2017 Veľmi pekne ďakujem, Martine, za Váš zájem o marhuľky. Tady u mě oba stromky žádné Pinkcoty nedonosily, i když tam původně dva byly. Vaše zklamání s jejich chuti si dovedu dobře představit. Moje Goldrichy jsou sice početné, ale také jsou dosti... celý příspěvek > | |
|
|
|
|