|
Rajčata 2017, 8.7.2017 Další chuťově výborná odrůda od pana Vladimíra se jmenuje Rubinka. |
|
Veteran, 8.7.2017 Doufám, Jirko, že na tom budeš s Veteranem lépe. Mně už plody červenají a protože nečervená ani RH budou to nějaké ranější broskve. Je to holt stále stejný bordel. |
|
|
|
Jayhaven, 8.7.2017 Podrůstá někomu broskvoň na podnoži Adesoto? |
|
Nektarinka Venus, 8.7.2017 Malé plody Venusu rosekaly v červnu kroupy. Naštěstí ne úplně všechny. |
|
Springtime, 8.7.2017 Plody Springtime už taky nejsou. Sice jich bylo jen pár a byly všechny malé, kolem 70g, přesto byly vyrovnané chuti, která je leckdy mnohem lepší než u Redwinu. Řekl bych, že Springtime by mohla být velmi slušná náhrada právě za Redwin. |
|
Harbinger, 8.7.2017 Tak vidím, že není nikde nic nového. Pan Vysloužil se nemůže dočkat prvních švestek, a první chutnají vždy nejlépe, pan Mikeš s Hermanem taky nepokročil a Milan momentálně žádné zpravodajství o svých zrajících meruńkách nepodává. Můj jediný Harbinger... celý příspěvek > |
|
Veharda, Veselka, Barbora, 7.7.2017 Netrpí, ale taky na tom wadenswilu vůbec neroste. Pořiďte si ji na nějaké vzrůstnější podnoži. |
|
Nejranější odrůdy slivoní, 7.7.2017 No právě. Sklizeň se odkládá. Jen ty spadlé, jako třeba ten včerejší, se dají koštovat. |
|
Nejranější odrůdy slivoní, 7.7.2017 Dneska při tom focení jsem právě myslel na pana Vysloužila, že se určitě nemůže dočkat, až dá do pusy první švestku, takže mu to nemusí být líto, že bychom si s panem Mikešem už pochutnávali. |
|
Nejranější odrůdy slivoní, 7.7.2017 S tím dozráváním to tady není tak horké. Obaleči se vyřádí jako obvykle. Ruth Gerstetter letos bez plodů. |
|
|
|
Rajčata 2017, 7.7.2017 Komu ovšem nechutná Mandat (pan PP a Kuky), tomu zřejmě nebude chutnat ani Charmant. Pro mě jsou to jasné jedničky i do příští sezóny. Semena Mandatu se navíc dají sehnat už prakticky všude. |
|
Veharda, Veselka, Barbora, 7.7.2017 Na rozdíl od slovenských kolegům na zdejším fóru, patřím mezi příznivce veselských marhuľek. Ze všech nejvíce jsem se těšil právě na Veselku. Po opětovné bohaté násadě plodů po jarních mrazech prakticky vše zase spadlo. Přeživších asi dvacet plodů se... celý příspěvek > |
|
Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 7.7.2017 Lenovu jsem koupil kdysi v Holovousích společně s Lemedou a Radkou na nějakých zakrsle rostoucích semenáčích. Lemeda už je v pánu a Radka jak by smet. Na té Radce jsem si sem přitáhl šarku. Na fotce je nová dvouletá Lejuna s prvními plody. Lejunou... celý příspěvek > |
|
Slivoně 2017, 7.7.2017 Některé odrůdy slivoní se i na myrobalánu můžou s úrodou "přetrhnout" už od druhého roku po výsadbě. Letos například dvouletý Topfirst, pokud to je skutečně Topfirst, protože čekám první úrodu. S prvního falešného Topfirstu se vyklubala Toptaste. Co... celý příspěvek > |
|
Goldrich meruňka, 7.7.2017 V dlouholetém souboji velkoplodých meruněk Goldrich versus Hargrand tady na fóru, vítězí pravděpodobně Hargrand. Vítězí zřejmě i u pana Milana Fialy, jelikož jeho Goldrich "už není mezi živými". Můj Goldrich zázračným způsobem letos přežil jarní... celý příspěvek > |
|