|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Broskvoň Earlycrest, 14.7.2017 Jediný plod Earlycrestu, který přežil mráz už je sklizený. Hmotnost 118g, pecka nevyvinutá. | | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 14.7.2017 Je dobojováno. Falešná Dixired, co není ani Dixired ani Harbinger, dozrála. Přetrpěla urputnou kadeřavost (proto zřejmě drobné plody), a každoroční silnou chlorózu. Dvě třetiny plodů navíc rozklobaly sýkorky. Je zvláštní, že nelze určit, o... celý příspěvek > | |
| | Juna, 14.7.2017 To jsem teda zvědavý, co řeknete na JUNU. Společně s Hermanem výborné první švestky. Juna má ještě nadstavbu v příchuti. No prostě pohádka. Jak říká Milan: "nebíčko v papuľke" | | Omluva Hermanovi, 14.7.2017 Je dobře, že se Miloš Hermanovi omluvil, protože se jedná o velmi ranou, chuťově lahodnou slívečku. Moje nadšení je větší než z meruněk a broskví. Vůbec nebudí dojem, že se jedná o nejranější švestky. Decentně jemná, harmonicky sladce švestková chuť... celý příspěvek > | | Harlayne, 11.7.2017 Krása, Martine. Tam, kde na jaře moc nemrzne se dá vypěstovat všechno. Zřejmě to bude kvalitní meruňka, když ji Milan ještě nevyměnil za něco novějšího. | | Favorita Morettini 3, 11.7.2017 Já mám plody sice ještě tvrdé, vybarvené, ale pravděpodobně po té "brutální" kadeřavosti asi zůstanou malé. Můžu být vůbec rád, že je stromek nakonec neshodil všechny. Nějaké tam přece jen zůstaly. Sucho tady rozhodně není a po dešti ještě vydatně... celý příspěvek > | | Nejranější odrůdy slivoní, 11.7.2017 Já jsem z toho Hermanu, pane Mikeši, úplně vedle. I když pan Vysloužil vyjádřil pochybnosti o jeho dozrávání před červeným rybízem, plody Hermanu už postupně několik dní měknou. Chutnají mi víc než první meruňky a proto se otevírá nová etapa v... celý příspěvek > | | Veharda, Veselka, Barbora, 11.7.2017 Vesnu tady mám, Janko, ale bude kvést snad příští rok. Veselka by byla v chuti jednička. V optimální zralosti fakt "silná" káva. | | Goldrich meruňka, 11.7.2017 Ďakujem za príspevky všetkým priateľom marhule GOLDRICH. Nějaká zvláštní náhoda je příčinou toho, že tady jeho plody na jaře nezmrzly, když přitom kvete na broskvoňovém semenáči jako vůbec první meruňka. Abych pravdu řekl, tak jsem v okolí na... celý příspěvek > | | Veharda, Veselka, Barbora, 8.7.2017 Tak je to velká škoda, že Veselka opakovaně vymrzla a zbytek plodů je poškozen moniliovou hnilobou, protože ochutnávka vyzrálého plodu je vynikající požitek. | |
| | Favorita Morettini 3, 8.7.2017 Vybarvuje i jedna z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší, žlutomasá odrůda pro naše podmínky - Favorita Morettini 3. Odrůdy zrající těsně po ní na přelomu VII. a VIII. měsíce jsou naopak stále zelené. | | Goldrich meruňka, 8.7.2017 Podívejte se na Goldrich meruňku, on si prostě nezmrzl a prezentuje se klíďo píďo bohatou násadou plodů, když z jiných, nadějných odrůd všechno po mrazech spadlo. Kdo by to byl čekal. To je ale pašák, ten Goldrich meruňka. | | Nejranější odrůdy slivoní, 8.7.2017 Dnes odpoledne jsem zbaštil 6 nebo 7 plodů Hermanu. I když je chuť jen mírně švestková a mírně sladká, tak je to naprostá bomba a pochutnal jsem si velice. Právě proto, že jsou to první švestky. Herman doporučuju všem. | | Nejranější odrůdy slivoní, 8.7.2017 Já dám panu Vysloužilovi zelenčata. Jak vidno, některé plody už dozrály, aniž by byly červavé a tudíž předčasně dozrálé. Chuť mírně švestková, ale snědlo by se jich určitě hodně, takže kdo jich má dost, ten se má. | | Harbinger, 8.7.2017 Díky, že jste se odhodlal napsat a přiložil i fotku. Asi nějak takhle vypadají mé nové Fénixy. V Bratislavě už obrané, ale tady zrály vždy později. Asi tak 10 dní po Harbingeru. Každopádně Harbinger zůstává velmi cennou, velmi ranou... celý příspěvek > | |
|
|
|
|