Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Amsdenova, 24.7.2017
Mně Benedicte taky zmrzl v květu nebo těsně po něm. Primissima s Redwinem toho taky moc neměly. U té Amsdenovy bych očekával o něco větší plody. Chuť je nevyrovnaná. Od lahůdkové až po průměrnou.
Goldrich meruňka, 24.7.2017 Obsahuje fotku
Ale chápu, že pan Vysloužil a Kuky při pohledu na svoje prázdné Goldrichy asi jen kroutí hlavou. Na druhou stranu si myslím, že pan Milan Fiala může svého mrtvého Goldrichu docela litovat. Co se týče mě, tak už jsem meruněk momentálně dost přejedený.... celý příspěvek >
Royalvee, 24.7.2017 Obsahuje fotku
Royalvee se velice dobře vklínila do sestavy odrůd typu RH zrajících před RH. V chuti je trošku jiná, spíše plnější, s o něco menším broskvovým řízem, sladší. Všechny tyto odrůdy nemají pecku oddělitelnou od dužniny. Nejlepší oddělitelnost má FM3 -... celý příspěvek >
Sunhaven, 24.7.2017 Obsahuje fotku
Sunhaven je u mě něco jako Vlaška. Totiž stálé očekávání. Dříve se psalo, že je to jedna z nejdůležitějších odrůd našeho sortimentu. Na starém zuboženém Sunhavenu jsem zachránil pouze tento plod. Chuť u něj naprosto vybočuje z odrůd typu RH. Spíše je... celý příspěvek >
Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 24.7.2017 Obsahuje fotku
Phoenix dozrál až teď. Není to nic divného, jelikož ten první zrál taky dost pozdě. Chuť je standartní, totiž sladce navinulá, bez toho broskvového řízu, jak psal i pán z Bratislavy. 
Michaela, Early Redhaven, Earliglo, 24.7.2017 Obsahuje fotku
I plody Earligla jsou kolikrát lépe zbarvené než samotné RH. Záleží na oslunění.
Michaela, Early Redhaven, Earliglo, 24.7.2017 Obsahuje fotku
Vypadá to, že Early RH a Earliglo budou dozrávat ve stejnou dobu, kdežto Michaela o něco později. V chuti to není ta plnost a sladkost FM3, nicméně broskvový říz typu RH určitě potěší. Early RH se zdá o něco výraznější. Za mě naprostá... celý příspěvek >
Veharda, 24.7.2017 Obsahuje fotku
Veharda patří k odrůdám s velmi dobrou, aromatickou, meruňkovou chutí. 
Favorita Morettini 3, 24.7.2017 Obsahuje fotku
Možná, že lépe jdou od pecky ty později zralé plody, ale nezkoušel jsem to u těch prvních. Že jde takto vysoce kvalitní a přitom raná broskvoň, dozrávající 10-15 dní před RH od pecky, je taky obrovské plus. Prostě tato odrůda nemá konkurenci.... celý příspěvek >
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 24.7.2017 Obsahuje fotku
Hodně brzo vybarvuje i Hanita.
Čačanská lepotica, 24.7.2017 Obsahuje fotku
Čačanská lepotica letos vybarvila brzo. Chuť její zelené dužniny se stala už legendární. Naopak Topfirst, který dozrává až s Katinkou, ne-li déle nejspíše upadne v zapomnění. Proč? Protože Katinka je nepřekonaná.
Amsdenova, 24.7.2017 Obsahuje fotku
Pěstuje ještě někdo Amsdenovu (Peche de Juin)? 
Slivoně 2017, 23.7.2017
To je zajímavý. Ale jak řekla Libuše Šafránková Petru Čepkovi ve filmu Vesničko má středisková: "Pro tebe je všechno zajímavý". Každopádně první taková to chvála Tegery.
Flamingo, 23.7.2017
 Já už myslel, že si pan PP vysadil i Flamingo. Ale je to fakt. V Tokajské oblasti je všeho dost a na jarní mráz to tam moc nevypadalo.  To Flamingo snese hodně, ovšem mám dojem, že u Vysloužilů to neplatilo a stejně tak u... celý příspěvek >
T 1, 23.7.2017
Já chápu honbu pana Vysloužila a jiných pěstitelů za co největšími plody, ale u švestek často platí, čím menší, tím lepší. 
Další diskuze:  266267268269270>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika