|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Plíseň bramboru na rajčatech 2017, 30.8.2017 ... jenže některé odrůdy náchylné k praskání jsou chuťově nepřekonatelné.
A jaké, Staníku, jaké. Tebou doporučované Strillo to asi nebude, viď. | | Slivoně 2017, 30.8.2017 Ty menší plody by Opál být mohl. | |
| | Farely - Farbaly - Farhial, 30.8.2017 To se stává. Chutnal jsem teď nějaké švestky a je to hrůza děs. Proti minulému roku určitě Třeba Stanley. Já nemůžu Veselku moc hodnit, protože má většinou "pět a půl plodu", buď zmrzá, nebo je všechny shazuje. Kdyby jich bylo více, byla by v chuti... celý příspěvek > | | Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 30.8.2017 Musíte se ale připravit na to, že ty nejchutnější odrůdy mají i svoje nedostatky. U Hanity je to větší citlivost na suchou skvrnitost listů, snad i nižší plodnost. U mě má šarku jen na listech, i když to v minulých letech už vypadalo i na plody. V... celý příspěvek > | | Halehaven a Fairhaven, 30.8.2017 S tím Cresthavenem máte naprostou pravdu. U mého Halehavenu je zase výhoda, že nepřeplozuje, takže se nemusím piplat s nějakou probírkou. Cresthaven má násadu vždy obrovskou. Kdysi se mě jeden pán v prodejně stromků zeptal: "A máte Halehaven"?. Byl... celý příspěvek > | | Farely - Farbaly - Farhial, 30.8.2017 Tak to sem docela vedle, protože ta Veselka je chuťově hodně výrazná, dalo by se říct jedna z nejlepších veselských marhuľ, co jsem jedl. San Castrese a Ninfa byly v chuti poměrně "trapné". Jestli se to bude opakovat, tak poletí "za psem". S těmi... celý příspěvek > | | Nektarinka Fantasia, 30.8.2017 Takže to nejsou aktuální fotky? Všechny nektarinky jste podtrhl kvůli monilii? Záměnu fotek stejně nikdo nepozná, nektarinka jako nektarinka. | | Nektarinka Fantasia, 30.8.2017 Už se snad nikdo nebude ptát, jestli je snazší vypěstovat broskve nebo nektarinky. Myslím, po přečtení Vašeho příspěvku. Jedině snad za pomoci chemie, což se každému nechce. | | Plíseň bramboru na rajčatech 2017, 30.8.2017 A co vaše, nikoliv réva, ale plíseň? Asi si vystačím s tím jedním postřikem Acrobatem začátkem srpna. A réva? Ta stará neudržovaná réva plíseň nikdy nemá, ta nová vyšlechtěná stolní je plesnivá pořád a taky vymrzá, ta stará, co tady je víc... celý příspěvek > | | Hrušně, 30.8.2017 I na Slovácku sestry Williamsovy už dozrávají.
Abych řekl pravdu, nejraději bych otrhal všechny hrušky, protože čím déle budou na stromě, tím víc jich poškodí "škodliví činitelé", což je známý legrační termín z atlasů. Bohužel to nelze, takže... celý příspěvek > | |
| | Farely - Farbaly - Farhial, 30.8.2017 Taky je možné, že zjistíte, že prodloužení meruňkové sezóny je věc hezká a lákavá, ale kvalita dopěstovaných plodů nebude zas až tolik uspokojivá. Člověk by očekával, že všechno, co zraje po Bergeronu by mělo být alespoň tak kvalitní jako ten... celý příspěvek > | | Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 29.8.2017 Valor viz. vlákno VALOR. Dneska jsem jedl shodou náhod úplně poslední Hanitu. Pro mě nemá smysl vůbec dál diskutovat. To je největší šlechtitelská trefa, co se týče švestkové chuti. Chutnal jsem dneska i přezrálé Valory, Topgiganty, Topstary a... celý příspěvek > | | Halehaven a Fairhaven, 29.8.2017 Fairhaven sice nejlepší za poslední roky, ale posledním Halehavenům na stromě se nevyrovná nic. Tyto plody i s jemně horkastou príchuťou. Prostě dokonale sladce navinulá aromatická broskvová chuť. | | Broskvoň O´Henry, 29.8.2017 Současná situace ve zrání: Cresthaven je krátce před dozráním, Harrow Beauty měkne, Symphonie vybarvená před dozráním, O´Henry začíná vybarvovat, Fayette začíná vybarvovat, Elberta začíná vybarvovat, ale mizerně. Kupodivu tyto plody nepolyká monilie... celý příspěvek > | | Broskvoň Harrow Beauty, 29.8.2017 Oblíbená broskvoň Jirky z Frýdku Harrow Beauty má dobře aromatickou chuť. Používejme pojem pána od "Trnavy 145" a to horkastá broskyňová príchuť. | |
|
|
|
|