Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zmrzlé květní pupeny meruněk, 11.4.2018
Kromě těch "mrzáků" z Escande, falešné Rubisty, Aurory, Tomcotu, Bebeca rozkvetlo prakticky všechno. Paráda.
Moniliový úžeh a hniloba peckovin 2018, 11.4.2018
Počasí je pro rozvoj choroby sice nepříznivé, přesto jsem už dvakrát použil Horizon + Zato. Na konci bude Signum. Horizonu jsem si udělal zbytečnou zásobu, protože se tady v minulosti šířila informace o konci tohoto přípravku.
Rozkvétání broskvoní, 11.4.2018 Obsahuje fotku
Každoroční párada kvetoucích meruněk a hlavně broskvoní. Letos bude krátká, protože panují vysoké teploty. Pro rychlé vyrašení broskvoňových listů je to dobře. Kadeřavost tak nebude mít podmínky pro svoji nevhodnou činnost. 
Royal Glory a spol, 10.4.2018 Obsahuje fotku
Kvetou i jiné broskvoně a samozřejmě meruňky.
Royal Glory a spol, 10.4.2018
Květní pupeny na broskvoních jsem nikde zmrzlé neviděl a to ani na těchto odrůdách. Každoročně ale zasychají celé větve a to u odrůd všech typů. Nevím, jestli je to mrazem, nebo nevhodnými půdními podmínkami. Takové meruňky tímto problémem naopak... celý příspěvek >
Zmrzlé květní pupeny meruněk, 6.4.2018
Bez úhony přežily únorový holomráz veselské marhulky VEHARDA, VESELKA, VESPRIMA. Nejsou to sice žádní "celočervení cizáci", ale určitě pozitivní vlastnost. Stejně tak si musíme vážit i lednických odrůd. Taková Leskora je stále báječná, raná odrůda... celý příspěvek >
Kadeřavost - postřik dnes?, 6.4.2018
Ano, dnes. Po dvou předchozích postřicích práškovým a potom granulovaným Championem, jsem použil osvědčený recept Václava Vinšálka a to Thiram + Horizon. 
Veharda, 5.4.2018
Ta moje je v naprostém pořádku. Kam se na ní hrabou marhuľky z Escande.
Frostina, 5.4.2018
David upozornil na tuto lednickou odrůdu s názvem FROSTINA. Měla by to být snad nejodolnější meruňka vůči mrazu v současném sortimentu. I název odrůdy tomu napovídá. Tak ji vyzkoušíme, co říkáte. 
Zmrzlé květní pupeny meruněk, 5.4.2018
Takže letos prakticky kompletně zmrzly v květních pupenech: Aurora, Bebeco, Tsunami, falešná Rubista, Big Red, oba Pinkcoty, Tomcot. Byl bych rád kdyby se našel alespoň jeden zdravý květ u Tomcotu. Ještě se mi Tomcot nepodařilo za ty roky ochutnat a... celý příspěvek >
Pisana, 5.4.2018
Záměny jsou už neodmyslitelnou součástí pěstování. Bylo jich neúrekom. Vemte si například úvodní příspěvek tohoto vlákna. Je to někde opsaná a zavádějící informace. Bohužel jeden současný významný prodejce ovocných stromků, který má jinak velmi... celý příspěvek >
Soumrak pěstování meruněk z Escande?, 5.4.2018
Upřimně řečeno, kdyby chtěl někdo doporučit nějakou spolehlivou odrůdu pro naše podmínky, určitě by to nebylal žádná meruňka z Escande. 
Soumrak pěstování meruněk z Escande?, 4.4.2018
Tak tohle zimní vymrzání květních pupenů je další poměrně nepříjemná vlastnost meruněk z Escande, o které jsem nevěděl. David má v tomto ohledu už jasno. Mají to u něj spočítané. A jak jste na tom Vy? Také Vás lakájí roztomilé barvičky na plodech a... celý příspěvek >
Goldrich meruňka, 4.4.2018
U mne na severní Moravě na Hlučínsku jsem Goldrich také vykopal, po několik let oproti jiným meruňkám prokazatelně mrzly pupeny, nerodil, ostatní meruňky ano. Navíc chuť byla jen průměrná. Martin Zpočátku to vypadalo na mrazuodolnost na úrovni... celý příspěvek >
Pisana, 4.4.2018
Ako je na tom u vás s kvetnými pukmi Pisana? Vzhledem k tomu, co se napsalo v tomto vlákně o Pisaně, hlavně rozdílné názory na její dobu zralosti, tak vůbec nevím, jestli mám skutečně Pisanu. Už proto, že pochází z Kruhu u Jilemnice, stejně jako... celý příspěvek >
Další diskuze:  246247248249250>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika