Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Doporučte broskvoň, 17.5.2018
Na podzim jsem žádnou broskvoň v minulém roce nesázel, ale je možné, že bych dopadl stejně jako krajan Zdenek. V lednu stromky narašily a v únoru vymrzly, stejně jako nebohá Leskora PP z "Kojčic u Pejřimova". V předchozích letech nebyl s podzimní... celý příspěvek >
Doporučte broskvoň, 16.5.2018
Harbinger, FM3, RH FM3, Early RH, Harbrite FM3, Michaela, RH Sunhaven, Flamingo, Halehaven Avalon Pride, RH, Jayhaven Royalvee, RH, Flamingo RH, Flamingo, Inka Flamingo, Halehaven, Cresthaven Flamingo, Suncrest,... celý příspěvek >
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 16.5.2018
Snažím se snažím, ale málo. Kolečko se mi sice nepolámalo, ale hrušek bude jen pár, jestli vůbec. Mrzí mě třeba výborná Avranšská, kterou si plodomorky obsadily celou jen a jen pro sebe. Tomu se říká: ani zrno nazmar.  Jinak, srdečně... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 13.5.2018
Mospilan používám proti obalečům a mšicím. Mám dojem, že se tady doporučovalo použít proti pilatkám nepatrně vyšší koncenntraci. Rád bych místo tvrdé chemie používal třeba proti mšicím něco šetrnějšího. Žádné požerové jedy, ale pouze kontaktní... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 13.5.2018
Na fotkách je poškození pilatkou švestkovou a pilatkou jablečnou. Poměrně jednoduchý chemický zákrok při dokvétání obojího. Mám na mysli jednoduchý chemický zákrok oproti plodomorce hruškové. Mospilan jsem nezkoušel, měl jsem ještě zbytek Calypsa.... celý příspěvek >
Mšice a mravenci, 12.5.2018
Co takhle po čase oprášit zase něco ekologického. Myslím, proti mšicím. Nevýhody jsou zřejmé: nižší účinnost postřiků, častější aplikace, vyšší cena přípravků. Výhodou je nulová ochranná lhůta. To znamená možnost postřiků i před sklizní a hlavně... celý příspěvek >
Postrekovac pre zenu, 12.5.2018
dobry den... prezradite mi nazov Vašho vyrobku... dakujem Jozef Mám Solo 417 a Gardetech 11816L. Překvapivě jsem velice spokojen i s tím levným Gardetechem. Koupil si ho i soused, takže uvidíme komu déle vydrží. Solo přestalo hned zpočátku... celý příspěvek >
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 11.5.2018
Vypadá to, že nejen první úroda Salisbury bude pouze pohoštěním pro plodomorky, ale i novějšími odrůdami už "holky" nepohrdnou. Letos jsme prohráli, pane Waltere, ale nevzdáme to, viďte. Myslím, příští rok. Toho bohdá nebude, aby plodomorka stále jen... celý příspěvek >
Síran amonný - výborný pomocník proti chloróze, 11.5.2018
podla mojich kratkych zahradkarskych skusenosti je proti chloroze najlepsie bojovat vyberom spravneho podpnika. Áno, aj. Respektive predovšetkým. Ovšem síran amonný se mně stále a stále osvědčuje. Tento rok zvláště při naprosté absenci... celý příspěvek >
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 8.5.2018
Tak nevím jak u Vás, ale tady byla plodomorka opět vítězná. Takový Generál Leclerc se pravděpodobně nebude dát díky tomuto škůdci vůbec pěstovat. Nelze odhadnout správný okamžik postřiku. Karate zahubí květopase, Calypso zase pilatky, a že by... celý příspěvek >
Dosavadní klady a zápory letošní ovocnářské sezóny, 8.5.2018
Prozatím to vypadá, že rok 2018 bude rokem hojnosti. Neuvěřitelně teplý duben zařídil nejen skvělé opylení, ale i absenci nočních mrazů. Plodů je tak všude mnoho. Dalším kladem teplého počasí je drtivá porážka Taphrina deformans i Monilinia laxa.... celý příspěvek >
Frostina, 14.4.2018
Frisson je nějaká cizina. Popis a původ se mi teď hledat nechce. Frostina je jen "obyčejná" Lednice na Moravě.  Tady Bergeron ani VP neutrpěly. Ty meruňky z Escande, jako třeba Tsunami, buď raší dříve, nebo jsou méně odolné na mráz v... celý příspěvek >
Favorita Morettini 3, 14.4.2018 Obsahuje fotku
FM3 ukazuje sem tam květ, odhaduju 95-98% vymrznutí. Farthaven nemá nic. Leskora se začíná vzpamatovávat, ale nepokvete. Kdysi jsem slyšel, že pěstování takového ovoce v takových podminkách je trápení jak stromků tak zahrádkáře. Myslím, že je to... celý příspěvek >
Postrekovac pre zenu, 14.4.2018
Po špatných zkušenostech s pákovými postřikovači Hecht a Marolex, jsem zakoupil akumulátorový. Dokonce dva. Jeden dražší a druhý za 1300 Kč. Oba akumulátorové. Je to docela blaho, nemuset už nic pumpovat Klidně by stačil i ten levný akumulátorový... celý příspěvek >
Rozkvétání slivoní, 14.4.2018 Obsahuje fotku
Slivoňky kvetou už i tady u mě. Od počátku rašení jsem provedl dva postřiky sírou (Kumulus). Jednak jako preventivní postřik proti hálčivcům a sviluškám a snad i jako určitou prevenci vůči některým houbovým chorobám, kde se spíše uvádí použití mědi... celý příspěvek >
Další diskuze:  241242243244245>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika