|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Je toto projev Šárky na listech?, 13.6.2018 Já už mám šarku na Presidentu taky. Trvalo mu to ale dost dlouho, než ji chytil, na to, že už ji tady pár let mám. Letos je obsypaný, plody zatím drží. Chystal jsem se konečně před dozráváním použít postřik proti moniliové hnilobě plodů, protože jí... celý příspěvek > | | Orangered, 13.6.2018 Proti mrazu tak na stejno. Na moniliový úžeh je určitě citlivější Orangered, na monililiovou hnilobu plodů naopak VP. V chuti to jsou zcela jiné odrůdy. | |
| | Leskora, 12.6.2018 Leskora je tak trochu jiný typ meruňky, než třeba odrůdy z Escande. Dužnina plodů má trochu jinou strukturu. Je tužší, někdy méně šťavnatá, ale v chuti je meruňkovější. | | Orangered, 12.6.2018 Orangered po dvouletém výpadku, kdy vždy vymrzl těsně po odkvětu, ukázal letos, že zimní mrazy mu po předchozím narašení tolik nevadí. V tropickém jaru se už nyní začíná pomalu červenat | | Nejranější odrůdy meruněk II, 9.6.2018 Chuť jediného přeživšího plodu Aurory byla sice famózní a prozatím mně neznámá u této odrůdy, nicméně jinými pěstiteli je tato odrůda již odsouzena k likvidac právě pro svoji nízkou odolnost. Takže na rozdíl třeba od Leskory je to odrůda okrajového... celý příspěvek > | | Italské odrůdy meruněk, 9.6.2018 Vypadá to, že nelze porovnávat jižní Slovensko a Polabí. Mám dvě italské meruňky a nepřesvědčily vůbec o ničem. Srovnatelné podmínky mám s Davidem, kterému taky vymrzá každý rok kde co. Mediabel má, tak snad poreferuje, jestli bude mít nějakou... celý příspěvek > | | Leskora, 9.6.2018 To je známá věc (viz.přiložené fotky o původu Leskory). Každopádně vyznamenání si šlechtitel zaslouží za to, že vybral tak vhodnou odrůdu pro naše podmínky. Ranou, která dokáže dozrát klidně i v půlce června, přitom kvalitní a odolnou. | | Nejranější odrůdy meruněk II, 9.6.2018 V letošním roce, když meruňky kvetly, tak mají i úrodu. A velmi slušnou. Lépe řečeno násadu plodů. Něco jiného jsou meruňky, které po narašení v lednu v únoru vymrzly. Například "Escandeho tlupa". Taková Big Red měla násadu květních pupenů velkou,... celý příspěvek > | | Královna Hortenzie, 9.6.2018 Královna Hortenzie to je teda věc. Pro mě špičková, sladce pikantně višňová chuť. Kam se hrabou i třešně na takovou pochoutku. Bohužel strom roste velmi silně, ale plodů je vždy tak dvacet. Obrovská škoda. Jinak fakt vynikající chuťovka, momentálně... celý příspěvek > | | Uz nekde uzraly tresne?, 9.6.2018 Karešova měla výbornou kvalitu, velikost a hlavně poměrně dlouhou sklizňovou zralost. Sucho a teplo je zřejmě optimální. V současné době černá Granát a pomalu tmavne i Kordia. | |
| | Redwin, Amsdenova, Primissima Delbard, 9.6.2018 Myslím, že by jste mohl být s těmito prvními broskvemi spokojen, i když nejsou žlutomasé. Já jsem tedy byl. Stromek Vám roste pěkně. Taky máte letos rekordně brzkou zralost. | | Leskora, 9.6.2018 Pomalu dozrává TOP česká odrůda LESKORA. Letos v rekordním čase. Přitom první plody jsou již v této počáteční fázi zralosti, kdy při pohmatu jen nepatrně povolí, již plně meruňkové. Prostě neskutečná dobrota. | | Italské odrůdy meruněk, 9.6.2018 Myslím, že talianské odrody tady vůbec k ničemu nepotřebujeme. (Berte to z humorem). Něco jiného jsou staré hrušky z Belgie a Francie, to je jiná písnička. Co se týče meruněk, tak v Čechách a na Slovensku dokážeme vyšlechtit chutnější a... celý příspěvek > | | Poznej ptáka, 9.6.2018 Mohl by to být ten Drozd zpěvný, ale melodie zpěvu je jiná, než na You Tube. Přitom všude stejná, jak tady, na Vysočině, v Podkrkonoší. Ptáka jsem jednou zahlédl a zdál se zbarvený do šeda. | | Nejranější odrůdy meruněk II, 8.6.2018 Ovšem největším hitem dnešního vydařeného meruňkového dne byl právě onen jediný plod AURORY. Nečekal jsem, jakou že to chuť vykouzlí počasí u Aurory nikoliv "borealis", ale Aurory jakožto odrůdy meruňky. Plod měl totiž fantastickou meruňkovou... celý příspěvek > | |
|
|
|
|