|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Leskora, 21.6.2018 Vidím, že s Leskorou nepanuje všeobecná spokojenost. Za všechny u nás doma musím říct, že ano. A to i bez probírky plodů. Vysoká plodnost, velmi uspokojivá kvalita. U Velkopavlovické doufám, že předčasně neshnije. Snad počasí vydrží. | | Velmi rané broskve, 21.6.2018 Ani snad nejde o odolnost, ale spíš o to, že na těch ranějích odrůdách nemá houba tolik času k rozvoji, takže budou chrastavé méně v porovnání s těmi, co jsou sklizené o měsíc déle. | |
| | Shraz, 21.6.2018 Žlutomasá nektarinka Shraz. Zase o krok blíž ke sklizni. | | Broskvoň Rich May, 21.6.2018 Tak samozřejmě je otázka, jestli ty odrůdy jsou skutečně ty, za které jsou vydávány. Sweat Dream jsem si koupil proto, že Spomyšl uvádí zralost od 15 července. Bohužel je celkem normální, že jejich popisy odrůd jsou zcestné. Hlavně ta doba zrání je... celý příspěvek > | | A co vaše višně?, 21.6.2018 Asi přijedu na degustaci Morellenfeueru, srovnat sii trochu chuťe s těmi Tvými. Přece nejsem Trautenberk, abych říkal:" to kyselo je moc kyselý a ten bramborák moc bramborovej" | | 2018 prvni merunky dozravaji, 21.6.2018 To nevíme. Můj vzrostlý Goldrich má jen pár plodů, ale přesto ještě některé propadly. Některé odrůdy naopak i přes nadměrnou úrodu neshodí nic. Upřimně řečeno mě ten Goldrich vůbec nemrzí, protože nevím, co bych si s tolika meruňkami počal. V minulém... celý příspěvek > | | Nejranější odrůdy meruněk II, 21.6.2018 Meruněk je letos opravdu hodně. "A písemnou práci zvládli kupodivu dobře i vyloženě špatní žáci" (Marečku podejte mi pero). Neplatí to ale u všech odrůd. Ale třeba Orangered je v květu poměrně dost choulostivý, ale jelikož nemrzlo, tak to letos... celý příspěvek > | | A co vaše višně?, 21.6.2018 Nedostal. Ale přesně tak. Pro mě budou jednoznačně nejlepší sladkovišně, to znamená kříženci třešní a višní. Ta višeň- kyselka Érdi Bötermö mi pořád není zcela jasná. Soused zleva ji určitě nemá, jak říkal, jelikož je kyselejší než ta moje a to už má... celý příspěvek > | | A co vaše višně?, 21.6.2018 Tak já jsem byl spokojen jen s Královnou Hortenzií a s prvními plody Záhoračky, po letech opět oživené odrůdy. Jinak bylo a je všechno dost kyselé pro mou "hubu". | | Princess nahrada za Suncrest?, 21.6.2018 Tak jak dopadla v minulém roce Princess? | |
| | Nejranější odrůdy meruněk II, 21.6.2018 Kde, Jardo, v Bulharsku? Letos ještě Vesny nemám, jen Veselky, Vehardy a Vesprimy. Společně s Vesnou jsou to asi ty nejznámější. Existuje jich mnohem víc, ale na Slovensku je asi nikdo moc nepěstuje. Velity, Veminy, Velbory atd.. Letos jsem taky... celý příspěvek > | | Velmi rané broskve, 21.6.2018 Taky nesmím zapomenout na moji "známou firmu", o které tady píšu už řadu let - falešnou Dixired. Všechny takto staré broskvoně na semenáči jsou už dávno v pánu, jen tato od pana H. z Žehušic u Čáslavi stále žije. Bude mít takových dobrých 16 až 17... celý příspěvek > | | Leskora, 21.6.2018 Zdravím na Hlučínsko. Určitě dobrá lokalita, stejně jako zde. Navíc s letošním přejícím jaro-létem bez mrazů v období květu Co se týče moniliového úžehu, tak u nás nelze neošetřovat. Momentálně vidím povadlé větvičky hlavně tam, kde jsou na nich... celý příspěvek > | | Orangered, 20.6.2018 Po pečlivějším prozkoumání plodů v koruně jsem narazil i na některé měkčí. A jaká se u nich objevila chuť? Pohádková. I přes medovou sladkost je většinou chuť stále plně meruňková, aromatická. To jsem tedy nevěděl, jaké chuťové možnosti v sobě skrývá... celý příspěvek > | | Broskvoň Rich May, 20.6.2018 Mám tady ze Spomyšle ještě Lolitu, která by měla zrát ještě před Rich May a s tím Sweat Dream jsem to nějak neuřídil, jelikož broskví zrajících před Symphonií už mám dost. Z těch pozdních mě moc mrzí ztráta Elberty, jelikož všechna dogmata, že v... celý příspěvek > | |
|
|
|
|