|
Veecot (*Vineland, Ontário), 29.6.2018 Stírat prach usazený na této dávno zapomenuté odrůdě asi nebyl dobrý nápad. VEE COT ničím nepřesvědčil. Že má letos pár meruněk v roce, kdy jich je kolem všude plno, není žádná zásluha. |
|
Bergarouge, 29.6.2018 Bergarouge snad bude patřit do skupiny vhodných odrůd pro zdejší podmínky. |
|
|
|
Tomcot, 29.6.2018 TOM COT je z hlediska odolnosti proti mrazu v různých obdobích prozatím totální propadák. |
|
Bergeval, 29.6.2018 Bergeval disponuje pěknými barvami zřejmě po Orangeredu. |
|
Velmi rané broskve, 28.6.2018 Nevím, jak jste na tom Vy s broskvemi, ale já jsem měl zatím možnost ochutnat pouze jeden Springtime a jeden z těchto plodů falešné Dixired na fotce. Pořád si myslím, že to nemůže být nic jiného než Harbinger. V současné zimě se ničemu do zrání moc... celý příspěvek > |
|
Herman, 28.6.2018 Jelikož považuji HERMAN (Carská x Ruth Gerstetter) za chutnou, velmi ranou slívu, zaslouží si tady mít vlastní vlákno. V letoním roce má rekordně brzkou zralost. Na to, že se jedná o první švestky, je jejich chuť švestkově dostatečně uspokojivá.... celý příspěvek > |
|
Meruňka Veselka, 28.6.2018 Momentálně ovšem padají v drtivé větině pouze nezralé a kyselé plody, což je škoda. |
|
Nejranější odrůdy slivoní, 28.6.2018 A co říci na první zralé Hermany? To je dobrota. |
|
Juna, 28.6.2018 Letošní Juny Herman ve zralosti nepředstihly. |
|
Ruth Gerstetter, 28.6.2018 RUTH GERSTETTER (Carská x Bryská, Württenberg 1920) je stále považována za nejranějí slivoň sortimentu. Dnes už má konkurenci v jiných velmi raných odrůdách, kterým dala vzniknout. |
|
|
|
Goldrich meruňka, 28.6.2018 Pokračuje nám bohatá meruňková sezóna, vážení přátelé. Jak říká mino, Goldrich je prostě Goldrich. Sice bylo sem tam něco průměrné, ale nynější zralé, padající plody jsou prozatím asi to nejlepší z momentálně zrajících meruněk. Velké plody se silnou,... celý příspěvek > |
|
Nejranější odrůdy slivoní, 28.6.2018 Některé záměny se dají skousnout. Třeba tahle Tvoje Juna místo Harbelly. Tady u mě letos nejdříve vybarvuje HERMAN. Juna a Ruth Gerstetter mají menší zpoždění. |
|
Červnová, 25.6.2018 Já se jenom ptám, co lze čekat. Dneska mi zůstávaly v ruce Julie (jabka) a není to žádná sláva. |
|
Farbaly, 25.6.2018 Co mně to poslal pan Zíbal místo Farbaly? Meruňky vypadají povědomě. |
|
Meruňka Harcot, 25.6.2018 Vybarvuje i meruňka Harcot. |
|