|
Toptaste, 13.12.2018 Podobně jako STANLEY obstál v tomto roce i TOPTASTE (všechno na myrobalánech). Plodů hodně, dobrá velikost, standartní kvalita. "Vysušené" a malé zůstaly Hanity, Presenty, ale i Domácí švestky. |
|
Poznej ptáka, 12.12.2018 Opožděně děkuji za reakci. Toho drozda je mi moc líto, jelikož pěkně zpíval a ten zpěv byl odlišný od toho, co je zde možno slýchávat. Náš kocour (Britská šedá) chytá zásadně ptáky a nikoliv myši, i když jsem ho několikrát strkal k myším dírám. Kosů... celý příspěvek > |
|
|
|
Dobrý rok pro Stanley, 12.12.2018 V extrémním suchu tohoto roku u mě obstála nejlépe tato nejužitečnější odrůda slivoně minulosti - STANLEY. Plodú bylo hodně, přesto si zachovaly dobrou velikost, šťavnatost a v chuti to byl pro Stanley ten lepší rok. Naopak některé chuťové "hvězdy"... celý příspěvek > |
|
Určení jablka dle fota, 12.12.2018 Díky za typy. Hammersteinovo (Minister von Hammerstein) podle popisu (Jablka, Dvořák - Vondráček) má mít světle červené líčko a žlutavou dužninu, což se na natrhaných plodech nepotvrdilo. Jsou bez líčka a dužnina je čistě bílá. Punčové by odpovídalo,... celý příspěvek > |
|
Určení jablka dle fota, 28.11.2018 Urči, Ivane, jablka dle fota. Pravděpodobně starší odrůda, plody utržené na stromě u cesty. V chuti méně sladké, leč příjemné mírně aromatické. Dužnina dosti pevná. |
|
Halehaven, 15.11.2018 U mě to rozhodně neplatí. Patří totiž stále k nejchutnějším odrůdám. |
|
Poznej ptáka, 3.7.2018 Drozd zpěvný už dozpíval. Našeho kocoura jeho zpěv zase tolik neinteresoval, jak vidno. Škoda. |
|
Shraz, 3.7.2018 Máte pravdu, pane kamo, u mě byly pozdější plody také nektarinkově kvalitní. Stromek bohužel asi dlouho nevydrží, žádnou nektarinku zatím nemám na kloudné podnoži. Všechno broskvoňové semenáče na pár let. Sotva něco ukáží, tak končí. Ale ty... celý příspěvek > |
|
Harbinger, 3.7.2018 Harbinger patří stále mezi nejchutnější, velmi rané, žlutomasé odrůdy broskvoní. Od pecky je dužnina u takto raných broskví neodlučitelná. Chuť je však plně uspokojivě broskvová. |
|
Orangered, 3.7.2018 Ve zdejší půdě s nadbytkem uhličitanu vápenatého budou listy nejenom u meruněk takové, jaké jsou. |
|
|
|
Nejranější odrůdy slivoní, 3.7.2018 Z nejranějších švestek bude stačit Herman. Juna s Ruth Gerstetter jsou sice svěží, šťavnaté, ale oproti Hermanu málo švestkové. Žádná z těchto odrůd není špatná, jen je toho ovoce letos přebytek, tak si člověk vybírá. Pozdně zářiová Harbebella mně v... celý příspěvek > |
|
Herman, 3.7.2018 Omluva Hermanovi (viz. stejnojmenný název vlákna)? Nikoliv. Před Hermanem smekni. Uzrál již v červnu a z nejranějších odrůd má nejšvestkovější chuť. Co víc si přát. |
|
Orangered, 29.6.2018 Orangered tady s námi stále ještě je. A to i s motýlem. |
|
Nejranější odrůdy slivoní, 29.6.2018 Tak kupříkladu Herman není žádná rozbředlá slíva. Do tohoto stavu se prozatím nikdy nedostal, jelikož se snědl vždy v pevném stavu. |
|
Meruňka Veselka, 29.6.2018 Jak jste spokojeni s touto jinak velmi chutnou, veselskou meruňkou? |
|