Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Topaz nepřekonaný, 21.12.2018
Musím uznat, že Topaz opravdu nebude vhodnou odrůdou do vyšších poloh. První plody na Vysočině byly sice pěkně vybarvené, dobré velikosti, ale oproti Pardubicím znatelně, a to dosti znatelně kyselejší. To se vůbec nedá srovnat. Mně to zas tak moc... celý příspěvek >
Vlaška končí, 21.12.2018
Na Vysočině (600 m.) "zahrála" letos Vlaška velmi dobrou "muziku". V souvislosti s globálním oteplováním likvidace určitě nehrozí. Kdyby přidala ještě krapet toho cukru, byla by to snad opravdu nejchutnější švestka, jak se o ní kdysi psávalo.... celý příspěvek >
Slivoň President, 21.12.2018 Obsahuje fotku
I přes deklarovanou cizosprašnost je President neuvěřitelně úrodný. Limitující je ta extrémní citlivost k moniliové hnilobě. Už dávno přestalo hrozit, že by někdy nedozrál. Plody jsou chutné, i když jakoby nemají typicky švestkovou chuť například... celý příspěvek >
Tophit, 21.12.2018
Měl jsem jich taky veľa, ale na rozdíl od minulých let, to bylo asi až příliš veľa. Tentokrát vykazovaly "jalovost", kdežto v jiných letech byly obstojné, jen méně sladké než by se slušelo. Aromatičnost byla, jak já říkám, typicky "čačanská". 
Švestka Jojo, 21.12.2018
Taky jsem rád, že ji nemusím likvidovat. Růstově ideální, nikam se nežene, krásně obrůstá po Stanley, plody jsou atraktivní, větší velikosti. U nás doma je snad nejpopulárnější, i když se mě vždycky zdálo, že je málo sladká. Jen s tou moniliovou... celý příspěvek >
Shamade, 21.12.2018
U mě plody vůbec nedozrály. Opadaly nedobré. Snad to byla jen nějaká anomálie. (Stark) Early Orange je propadák. Pude ven. 
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 21.12.2018
HANITA je pro mě stále chuťově bezkonkurenční. Snad nejpovedenější kříženec všech dob. Někomu nemusí vyhovovat cukernatost. Na Vysočině v 600 metrech byly letos první plody na dvouletém stromku. K mé radosti naprosto standartní chuti. Zatím co já... celý příspěvek >
Shamade, 14.12.2018
Jsem rád, že Jirka (Frýdek Místek) 1968 z touto meruňkou nakonec uspěl, a že tedy lze něco očekávat. Snad příští rok.
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 14.12.2018 Obsahuje fotku
Platí to stále. Na podnoži wangeihaimova plodí Hanita někdy až přes příliš. Letos takové množství plodů nakonec nezvládla. Byly drobné a hodně vysušené. Na fotce Hanity v červenci, kdy to ještě vypadalo obstojně. 
Švestka Jojo, 14.12.2018 Obsahuje fotku
A jak si vedla najhnusnějšia (Milan) slivka JOJO? Překvapivě dobře. Sladkost plodů se přece jen dostavila, a i když nebyla nějak vysoká, tak panovala s kvalitou všeobecná spokojenost. Je náchylnější na moniliovou hnilobu. Méně než President, více než... celý příspěvek >
Tophit, 14.12.2018
Nevím, jak je s Tophitem spokojený Míla Fiala, ale tenhle rok se Tophit moc nepovedl. Příliš plodů nevalné chuti. Nebyla to ale jeho chyba. 
Salisburyho, 14.12.2018
Houby Salisbury. Pan "Jelen" mně buď dal jiný roub, nebo mu poslali jiný stromek. Z jeho roubu se totiž vyklubala nějaká letní hruška. 
Slivoň President, 14.12.2018
...Obrovským sklamaním boli President a Tophit. U velmi silně rostoucí slivoně President se vůbec nepozná cizosprašnost, jelikož je každý rok obsypaná velkým množstvím plodů. Právě proto, že je do země "hluboko zavrtaná" (snad na podnoži ZR),... celý příspěvek >
Zahradnictví Na Zázvorce (Tatobity), 13.12.2018
Z úcty k panu Vinšálkovi, který se Zázvorky vždy zastával, neříkám nic. Co se týče záměn, tak kdysi měl pán v telefonu snahu o poskytnutí finanční náhrady za stromky, které neodpovídaly objednaným odrůdám. To už je ale pár let. Současnou Zázvorku... celý příspěvek >
Dobrý rok pro Stanley, 13.12.2018 Obsahuje fotku
Kolik tato prachobyčejná, ba přímo tuctová odrůda jakou je Stanley, kterou jsem nechtěl ani sázet a koupil jsem ji jako záměnu, udělá radosti. Navíc nemůžu vůbec potvrdit, že by trpěla nějak výrazně moniliovou hnilobou. V teplých oblastech je to... celý příspěvek >
Další diskuze:  231232233234235>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika