|
Broskvoň Harnas, 7.1.2019 Má někdo nějaké zkušenosti s touto kanadskou odrůdou broskvoně? |
|
Michaela, Early Redhaven, Earliglo, 7.1.2019 Jestli Earliglo obstojí v porovnání s novějšími mutacemi RH můžete posoudit sami. |
|
|
|
Spring Lady, 7.1.2019 Co říkáte odrůdě Spring Lady? |
|
Royalvee, 5.1.2019 Už poměrně osvědčená broskvoň ROYALVEE zrající na přelomu července a srpna (v posledních horkých letech dříve), dává již pravidelně "dobře aromatické" (Tomáš Jan) broskve. Nevýhodou se může zdát pecka neodlučitelná od dužniny. |
|
Azura, 5.1.2019 Nevím, jak jinde, ale první plody Azury vůbec ničím nenadchly. Velikost slušná, chuť průměrná. Po "řízu" Hanity zatím ani stopa. Zlepší se to? |
|
Broskvoň Regina, 5.1.2019 A překvapila. Z celočervených odrůd v minulém roce asi nejchutnější. |
|
Čačanská Rodná, 28.12.2018 O této odrůdě toho zde najdete hodně. Stačí si do vyhledávání zadat název Čačanská rodná. Odrůda je to zavedená a populární. Když napíšu, že se na novém stromku první úroda nějak zvlášť nevydařila, tak se strhne vlna kritiky. Plody byly sice dobré... celý příspěvek > |
|
Hargrand, 25.12.2018 Co se nepodařilo panu MV, může se podařit jinde. Nad zvláštní chutí plodů Hargrandu se kdesi rozplýval i pan Milan Fiala. Já mu dávám za pravdu. Něco v té odrůdě je. I přes celkově méně výraznou chuť může být v plodech obsažena zajímavá lahodnost.... celý příspěvek > |
|
Veharda, 25.12.2018 Mnohokrát děkuji za příspěvek a fotku. |
|
Maria Bianca, 25.12.2018 Silně roste, málo kvete, málo plodí, vymrzá v květu, nicméně těch pár 300 gramových plodů vzbudilo poprask. Díky tomuto všeobecně panujícímu velikášství, je její konec v nedohlednu. |
|
|
|
Rozela, 25.12.2018 Na Vysočině (600m) se urodily i první Rozely. V této nadmořské výšce určitě překvapivě sladká jablka. Líbivá chuť pro širokou veřejnost. |
|
Sundrop, 24.12.2018 Jak se píše v předchozím příspěvku, tak moje chvála vyzněla na prázdno a ještě k tomu jsem byl letos poprvé zklamán i chutí plodů. Nějak za své vzala někdejší chvála místního velkopěstitele, který pěstoval meruňky jen pro svoji potřebu a tenkrát... celý příspěvek > |
|
Hargrand, 24.12.2018 Zajímavý je názor na Hargrand od pana MV z vlákna Bergeval.
Hargrand má plody velké, dobře vypeckovatelné. Ale zruším ho, protože šarkovité skvrny na plodech jsou tak výrazné že je to znehodnocuje. Navíc sušší dužina je chuti sotva... celý příspěvek > |
|
Tomcot, 24.12.2018 To je sice pravda, že z hlediska mrazu..., ale přesto si od této odrůdy pořád hodně slibuju. Ať už proto, že jí tady "ospevuje" Milan, nebo prototo, co o jejich chuťových vlastnostech prohlásil David. U mě prozatím nic zvláštního. |
|
Bergeval, 24.12.2018 Bergeval. |
|