|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Beurré Napoleon, 23.2.2019 Nikdo nepěstuje Bon - Chrétien BONAPARTE nebo-li Napoleonovu, o které se uvádí, že patří k nejchutnějším stolním hruškám?
| | Harbinger, 23.2.2019 HARBINGER je sice dosti známá, starší odrůda broskvoně, leč dnes již trochu opomíjená. Nezaslouženě, protože z hlediska výborné, typicky broskvové chuti nemá ve svém období zralosti před FM3 žádnou mně známou konkurenci. Jedná se o odrůdu ranou,... celý příspěvek > | |
| | Zmrzlé květní pupeny meruněk, 22.2.2019 To jsem zvědavý, kolik toho zase po předčasném narašení vypadne. Samozřejmě nejvíc opět z meruněk z Escande. Nějaká ta mínus desítka možná bude. Mám na mysli narašené květní pupeny u meruněk. | | Určení jablka dle fota, 21.2.2019 Co se týče těch jablek od Želivky, tak postupně převážila kyselost. Osobně bych dal přednost méně kyselému Zvonkovému. | | Harbinger, 20.2.2019 HARBINGER
Pochází z výzkumné stanice Harrow v Kanadě, kde byla vyšlechtěna z odrůdy CHERRY DED x (JERSEYLAND X MAY FLOWER). Do pěstování byla zavedena v roce 1971. Stromy rostou středně bujně až bujně. Vytvářejí vznosné, široké, středně... celý příspěvek > | | Tophit, 16.2.2019 Jednou z nejpopulárnějších pozdních slivoní se v Německu stala údajně HARBELLA. | | Očkování / roubování broskvoní, 4.2.2019 Tak uvidíme, pane Petře, jak to letos dopadne. Každopádně zatím nejsou broskvoně, ani meruňky narašené a tak mi připadne, že vývoj je slibný. Mimochodem Springcrest, který jste mi doporučil koupit v Uh. Ostrohu, je opravdu Springcrest. Vloni nádherně... celý příspěvek > | | Spring Lady, 28.1.2019 Velmi raná žlutomasá pravá broskev, zraje 20-25 dnů před odrůdou RH. Pochází z USA. Strom má vzrůstnost silnou, květ je růžovitý. Plod dosahuje střední velikosti. Slupka je středně hustě plstnatá, středně tlustá a silně přilnavá k dužnině. Její... celý příspěvek > | | Zakoupené hrušky, 27.1.2019 Doma jsem zaregistroval "vaničku" dosti malých a celkem i nevzhledných hruštiček odněkud z Měchova nebo Měchovic. Když jsem zjistil, že se překvapivě jedná o odrůdu Lucasova, říkal jsem si, že takto malé plody budou mimo standartní kvalitu. Opak byl... celý příspěvek > | | Benedicte, 25.1.2019 Lunu mám nově, takže jste si mě asi spletl s panem Mikešem. Pan Mikeš jistě rád odpoví a porovná LUNU s BENEDICTE. | |
| | Opál, 25.1.2019 Před Topazem smekni a před Opálem klekni? Jsem rád, že všechna produkce nejde do zahraničí, nýbrž, že se pamatuje i na naše konzumenty. Otázka je jakou má tady OPÁL prodejnost, když jeho název nezní tak vznosně jako třeba Cameo, Ruby... celý příspěvek > | | Opál, 23.1.2019 Znovu po roce připomínám, že již nějakou dobu jsou v prodeji plody světoznámé české odrůdy OPÁL (Golden Delicious x Topaz). V současné době mají plody tuhou, ale šťavnatou dužninu a pro mě dezertní, nasládle plnou chuť. Prostě... celý příspěvek > | | Majorita, 23.1.2019 Popis odrůdy je uveden již v úvodním příspěvku tohoto vlákna. Pro lepší orientaci by bylo lepší uvádět přibližnou dobu zrání ve dnech oproti RH. Možná by se dalo napsat, že Majorita zraje v období zrání odrůd např. Envoy, Flamingo, Fairhaven, tedy... celý příspěvek > | | Benedicte, 23.1.2019 Můj obdiv patří těm krásným barvám plodů, Vojto. Jinak o neošetřenou Benedicte proti kadeřavosti bych se rozhodně nebál. Stejně jako o Amsdenovu a Primissimu Delbard. Hůře je na tom Krasava, Albatros nebo Super Queen. | | Sunhaven, 23.1.2019 S tím příspěvkem jste mně udělal radost. Odrůda SUNHAVEN má pro mě zvláštní důležitost. Jak už jsem několikrát psal, tak na předváděcí kazetě ČZS byla Sunhaven kdysi pojmenována panem Cibulkou, jako odrůda mimořádného významu v našem sortimentu. A... celý příspěvek > | |
|
|
|
|