Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rozkvétání 2019, 11.3.2019
Mně osobně nevadí, že HARGRAND už v zahraničí nikoho nezajímá a ani se s odpuštěním "nepokakám" ze všech možných novinek. Nechci Hargrand ani srovnávat s VP. Podobně zajímavou příchuť jako má Hargrand jsem zaznamenal například u Lemedy. Nakonec i ten... celý příspěvek >
Jaký je správný termín řezu peckovin?, 9.3.2019
U mě slivoně a meruňky snášejí řez bez problémů v jakoukoliv dobu. Klejotok prakticky neznají. Z broskvoněmi je to mnohem horší. Mimo vegetační dobu to už vůbec nezkouším, ale problém bude jinde. 
Broskvoně - každoroční ztráty, 9.3.2019
Suchá skvrnitost jistě nezmizela, ve srážkově chudých letech to ale není až takový problém. Indikátorem byla citlivá slivoň Hanita (listy), ale i poměrně čisté plody meruněk a broskví. Na letorostech možná něco bylo, ale tolik jsem to nesledoval. Se... celý příspěvek >
Hodně jílu. 
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 9.3.2019
Dobrý den. Každý pesticid má svoje rizika, o některých se začne mluvit až později. Jen jsem chtěl připomenout, že ani používání měďnatých fungicidů není zcela neškodné. Jak psal onen pán (viz. jiný příspěvek v tomto vlákně), při dlouhodobém používání... celý příspěvek >
Odrůda švestek na povidla, 9.3.2019
V minulém roce jsme vařili lekvár hlavně ze Stanley a Toptaste. Přesně jak uvádí předřečník -  sladká jsou dostatečně a netřeba ničím dochucovat. 
Děkanka zimní - Beurré Easter, 9.3.2019 Obsahuje fotku
Původem z Belgie. Známá od konce 18. století. Strom roste poměrně slabě. Široce jehlancovitá koruna dosahuje malých rozměrů. Bohatě nasazuje na květ. Odolnost proti mrazu střední, náchylná ke strupovitosti. U nás je možno tuto odrůdu úspěšně pěstovat... celý příspěvek >
Clingy, 9.3.2019
Dobrý den. Máte nějaké zkušenosti s clingy typu BABYGOLD? Je jich více odrůd různě dozrávajících. Kdysi je chválil jeden prodejce s jednoho subtropického zahradnictví ve Středočeském kraji. V Itálii prý "top" kvalita, ale snad i tady u nás. Mám jeden... celý příspěvek >
Tak jak to u Vás letos vypadá? Tady pravidelně každým rokem nějaký ten stromek, nebo strom broskvoně na jaře nevyraší. Tentokrát budou ztráty vyšší, než jsem čekal. Bude to pravděpodobně v důsledku asfyxie, protože zvláště letos se nedalo o nějaké... celý příspěvek >
Sezona výsadby ovocný stromků začala, 9.3.2019
Pro mě je zdejších 10°C na 9.3. velmi pěkné. A vůbec všechno, co je v zimě nad nulou, je parádní. 
+6°C je poměrně slušných. Horších by bylo -6°C, pokud někdo sází stromky právě teď. Mimo pana Mimma na Balkáně, tam už je všechno zřejmě v plném proudu. 
Počasí výsadbě stromků přeje. Březen "za kamna vlezem" je věc minulosti, alespoň letos, jak se zdá.
Meruňka Nancyská (Apricot Nancy), 9.3.2019
Jsme zvědaví, jak pořídí Jirka von Friedeck-Friedberg (Frýdek-Místek) s Aprikose von Nancy. Poměrně slabé vybarvení slupky i dužniny, jak se uvádí, není pro zahrádkáře u Nancy-Marille žádnou překážkou v pěstování. Co se týče Marlen, tak by plodila o... celý příspěvek >
Meruňka Nancyská (Apricot Nancy), 9.3.2019
Aprikose von Nancy (Hladík a kolektiv) Odolnost: proti mrazům je ve dřevě středně odolná, květové pupeny a květy jsou málo odolné. Značně trpí houbovými chorobami, zvláště moniliózou. Vyžaduje chráněné a teplé polohy. 
Mirabelka Malvazinka a Nancyská, 8.3.2019
Jirka from Frýdek preferuje před Nancyskou mirabelkou Nancyskou meruňku. Je to holt správný meruňkář. 
Další diskuze:  226227228229230>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika