Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Určení jablka dle fota, 14.3.2019
Red Prince je pouze novější, barevnější mutace. Chuť podobná. Pro mě osobně platí, čím jsou tyto "jonagoldové" odrůdy sladší, tím jsou pro mě chutnější. Takže bych takovou hledal. Z obchodu může být kvalita různá. 
Určení jablka dle fota, 13.3.2019
Všechny ty mutace Jonagoldu mají podobnou chuť. Měla by tam být jasně patrná navinulá příchuť Jonathanu.
Spring Crest, 13.3.2019
Škoda, že není víc vidět na ty zelené špičky listů. Někdy už je na nich patrná začínající kadeřavost. Ale z té fotky se zdá, že je to v pořádku.
Royal Majestic, 13.3.2019
Nezkusí někdo Royal Majestic z Plantexu, nebo odjinud? Například pan Morvai, pan MarekTT, pan z Trnavska 145 atd..
Bergarouge, 13.3.2019
Asi 5 let. Klejotok se zde u meruněk objevuje pouze při napadení dřeva houbou Monilinia laxa a to v postižených místech. K napadení dochází přes květy. Postupně se usychání a klejotok objevují v průběhu vegetace. V minulém roce byla situace nejlepší... celý příspěvek >
Bergarouge, 13.3.2019
Jak jsem psal, s meruňkami nejsou žádné problémy, až na moniliový úžeh a samozřejmě jarní mrazy v období květu, po něm, nebo před tím v pupenech po předchozím příliš časném vyrašení. Broskvoním se tady moc nelíbí, takže mám větší problémy s... celý příspěvek >
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 13.3.2019
 Jenom bych poznamenal, že rozumím Kukymu a jeho snaze udělat maximum pro dobrý výsledek v boji s kadeřavostí. To znamená, že nespoléhá na jeden nebo dva postřiky "mědí". V některých letech a v některých oblastech leckdy nestačí ani to, ale může... celý příspěvek >
Bergeval, 12.3.2019 Obsahuje fotku
Bergeval mně před dvěma lety v květu vymrzl. Minulý rok vymrzly v pupenech jen některé meruňky z Escande, zřejmě proto, že začínají rašit dříve. 
Bergarouge, 12.3.2019
No vidíte a já myslel, že Trnavsko 145 je přihlášen pod uživatelským jménem Marek TT. Tak se nezlobte, Bergarouge máte krásné.
Rozkvétání 2019, 12.3.2019
Tady meruňky taky rozkvetou, co nevidět. Bohužel, počasí neporučíš. Zřejmě taky do vlhka a chladna, takže bude potřeba důkladná chemizace. 
Broskvoně - každoroční ztráty, 12.3.2019
To já vím, že mandle musí mít lehkou, propustnou půdu, stromky jsem do takové zasadil, přesto se neujaly. Byly to obě B.J, Elberty z Čaklova. U té druhé živoří pouze jeden deseticentimetrový letorost už druhým rokem. Stromky byly jinak kvalitní, ale... celý příspěvek >
Broskvoně - každoroční ztráty, 11.3.2019
A co samotná mandľa? Myslím, jako podpník. Měl jsem dve broskyne na mandli a pořádně se neujala ani jedna.
Odrůda švestek na povidla, 11.3.2019
Můj odhad je, že ten lekvár z Hanity nebude tak sladký jako například z Toptaste a Stanley.
Bergarouge, 11.3.2019
Perfektní, pane morvaii. Mně na té broskvomandloni prakticky neroste. Pro meruňku to asi nebude moc dobrá podnož.
Koupit Fairhaven?, 11.3.2019
Kutina například píše, že Faihaven se chutí nevyrovná povoleným odrůdám ze žlutou dužninou, které dozrávají ve stejném období, na druhou stranu v celkovém hodnocení uvádí, že pro své značně kladné vlastnosti je velmi vhodnou odrůdou do tržních... celý příspěvek >
Další diskuze:  226227228229230>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika