Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 26.3.2019
Začínám tentokrát dříve a to ve fázi rozevírání poupat. Výsledky byly totiž v minulých letech žalostné. Když už nezabralo na toho prevíta ani Calypso, tak to už je co říct. To mi je pak roubování všelijakých starých odrůd naprd, když je pak sežere... celý příspěvek >
Moniliový úžeh peckovin 2019, 26.3.2019
Zajímala by mě minimální venkovní teplota, při které tyto fungicidy ještě učinkují. Například Signum, Horizon, Talent, Teldor, Zato. 
J. H. Hale, 26.3.2019
Pan Jaroslav Mimmo je jediným mně známým propagátorem broskvoně J.H. Hale. Tato patří k trojici nejznámějších prastarých odrůd společně s Elbertou a South Haven. V kostrbatém překladu s angličtiny se můžeme mimo jiné dočíst, že dala jako rodičovská... celý příspěvek >
Broskvoně - každoroční ztráty, 26.3.2019
Tak jsem si uvědomil při prohlídce broskvoně Princess, že jeden z velkých problémů tady bude Jirkova oblíbená Pseudomonas syringae, popřípadě Stigmina carpophila. Vzhledem k tomu, že na plodech nic zvláštního minulý rok nebylo, tak bych se... celý příspěvek >
Hálčivec švestkový (Phytoptus similis), 24.3.2019
Svilušku ovocnou se mně podařilo "nachytat na švestkách" jen částečně. Síra použitá do začátku kvetení svilušku omezuje jen zhruba do července. Pak se na slivoňových listech opět začíná "pást". Takže buď používat i nadále po odkvětu Kumulus, a nebo... celý příspěvek >
Moniliový úžeh peckovin 2019, 24.3.2019
Měl jsem na mysli provádět postřik postupně při rozkvétání jednotlivých stromů, což je pracnější. Signum se hlavně špatně dávkuje. Balení je po 7,5 gramech, což je na 10 litrů postřiku. Mnohem lépe se dávkuje Horizon nebo Talent, kde se může dávkovat... celý příspěvek >
Kadeřavost - postřik dnes?, 24.3.2019
Ty červené puchýřky kadeřavosti se dají rozeznat až na o něco větších listech. 
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 24.3.2019 Obsahuje fotku
Fotky Goldrichu na B-VA dávám do tohoto vlákna jen proto, že je to první kvetoucí meruňka, takže pro přehled, kdy v jednotlivých letech začíná kvetení meruněk právě zde. Že by to bylo nějak zvlášť důležité, to asi ne. Jen pro ten přehled.
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 24.3.2019
Včera jsem začal preventivní postřiky proti plodomorce hruškové a to Decisem. Letos o něco dříve. Zároveň jsem vzal i květopase na jabloních.
Hálčivec švestkový (Phytoptus similis), 24.3.2019
Hálčivec švestkový se díky pravidelným postřikům sirnatým Kumulusem v době rašení už na švestkách vůbec nevyskytuje, hálčivec hrušňový ale ano. Proto jsem včera přikročil k druhému postřiku na hrušních a to Kumulusem. První byla Sulka. 
Moniliový úžeh peckovin 2019, 24.3.2019
SIGNUM dnes. Goldrich na broskvoňovém semenáči kvete zbytečně brzo, takže bych tuto podnož z tohoto důvodu nedoporučoval. Některé meruňky ještě vůbec nekvetou, takže postřiků bude více. 
Kadeřavost - postřik dnes?, 24.3.2019
Nejsem z rašením ještě tak daleko jako pan jirilan, ale tam, kde se ukazují rašící zelené listy, tak mají vesměs červené špičky. S pomocí lupy jsem žádné miniaturní puchýřky kadeřavosti nehledal, a nespoléhaje na svoje domněnky, jsem provedl postřik.... celý příspěvek >
Kadeřavost - postřik dnes?, 23.3.2019
Nějak se mně ty špičky listů nezdály, tak jsem dneska všechno "přejel" ještě Thiramem s Horizonem. Pro klid v duši.
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 23.3.2019 Obsahuje fotku
Goldrich meruňka právě dnes.
Rozkvétání 2019, 20.3.2019
No jo, když já už si nepamatuju, jak mrzlo nebo nemrzlo minulý rok. Mám dojem, že bylo všeho všude dost. I v Sudetech (600 m.) se urodily kvalitní Rozely a výborné Topazy.
Další diskuze:  221222223224225>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika