|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Padání květů merunek, 28.3.2019 Sem tam nějaký květ uklobnou sýkorky. Proč to dělají, nevím. Mám jich taky pár pod bohatě kvetoucím Goldrichem. Dělají to každoročně. | | Rozkvétání meruněk v letošním roce, 28.3.2019 Velkopavlovická tady rozkvétá později. Po ní ještě Bergeron, Bergeval, Lejuna, Frostina, Abricot Rakovszky, což je meruňka Gejzy Rakovského, Kioto, Shamade a Leskory. Tsunami nerozkvétá také nějak zvlášť brzo. No a je to všechno nádhera. | |
| | Bergamot d´Esperen, 28.3.2019 Původ: Belgie, major Esperen v roce 1830. Plody menší, zakulacené, zelené, chuti sladce, navinulé, kořenité. Dozrávají od února do dubna. Vzrůst je bujný. Rodí záhy a hojně. Vhodní opylovači: Clapp´s favorite (Clappova), Docteur Jules Guyot... celý příspěvek > | | Kvalitní postřikovač, 28.3.2019 Určitě existují kvalitní pákové postřikovače, ale já už jsem si s některými velmi špatnými zažil svoje, takže bych momentálně neměnil. Mám Solo-417 s olověnou baterkou a pak za pár stovek levný Garde Tech... s lithiovou baterkou. Oba fungují dobře a... celý příspěvek > | | Flavortop, 28.3.2019 Dobrý den, pane Milane. Nespletl jste si Flavortop a Flavorcrest? Více odrůd se stejným názvem, ale pod jiným číslem je například u těch Babygoldů, Nectaredů a snad i Flamin Fury. Neví někdo, jaký je rozdíl v dozrávání u nektarinky Shraz a nektarinky... celý příspěvek > | | Nejlepší postřik proti kadeřavosti?, 27.3.2019 Mně by se do budoucna nejvíce líbilo používat k postřiku proti kadeřavosti broskvoně pouze a jenom SULKU. Má někdo takovou zkušenost s používáním Sulky na větší množství broskvoní jako jediného postřiku? Třeba i vícekrát. | | Flavortop, 27.3.2019 Dobrý den. Poměrně často je v současné době k vidění v prodeji žlutomasá nektarinka FLAVORTOP. Zaujala mě dobou dozrávání, jelikož by mě dozrávala mezi Tenou a Stark Red Gold. V databázi odrůd pana Jiřího Vysloužila se uvádí, že je sice v chuti... celý příspěvek > | | Kvalitní postřikovač, 27.3.2019 Možná, že nejlepší volbou je "benzíňák", protože dostříkne jemným rozprachem do několika metrů a tudíž nejsou potřeba žádné nástavce. Pro mě je ale těžko překonatelnou překážkou jeho rámus. Mám asi zbytečné ohledy, jelikož soused tady každou chvíli... celý příspěvek > | | Broskvoň na Myrobalánu, 27.3.2019 Náhoda tomu chtěla, že jsem včera v obchoďáku narazil na broskvoň s myrobalánovou podnoží. Kontejnerovaný stromek je silný, s neodstraněným terminálem, pěkně narašený na všech letorostech. Tak jsem si řekl do třetice všeho dobrého, či zlého. Jedná se... celý příspěvek > | | Moniliový úžeh peckovin 2019, 26.3.2019 Nevím, jestli 70%, ale jediná odrůda s větší moniliovou hnilobou je u mě President, ale i tak se mi ji nechce likvidovat. Stanley je tady bezproblémový držák. | |
| | Broskvoně - každoroční ztráty, 26.3.2019 Tomáši to nevadí, že podrůstá, hlavně ať mně ten stromek vydrží co nejdéle. Co se týče té Princess, tak přestože se jedná o mladý stromek, prakticky pod každým pupenem je hnědá až hnědofialová oválná skvrna z drobným klejotokem. Většina pupenů už... celý příspěvek > | | Rozkvétání meruněk v letošním roce, 26.3.2019 Mimo bohatě kvetoucího Goldrichu na B-VA, nikoliv na myrobalánu, kvete ještě falešná Rubista, falešná Pisana, neexistující meruňka Emerald Gold, Ninfa a Soledane. Podivná skupina, co. | | Určení odrůdy meruňky, 26.3.2019 Potřeboval bych od Vás nějaké typy. Chtěl bych se pokusit zjistit, co mi poslali tenkrát za meruňku místo Farbaly. Jeden ze znaků jsou "růžové čepičky" květů, to znamená, že okvětní plátky jsou zespodu protkané červenými žilkami. Mám tady s takovými... celý příspěvek > | | Kvalitní postřikovač, 26.3.2019 Kvalitní postřikovač? Ne, že bych měl s aplikace chemických látek nějakou radost, ale musím uznat, že se s "akumulátorem" pracuje perfektně. Už bych za pákový neměnil. | | Hálčivec švestkový (Phytoptus similis), 26.3.2019 Hálčivec višňový (Aculus fockeui) mě tady prozatím moc netrápí. Zřejmě působí ta síra. Horší bude případná invaze tmavky švestkové (EURYTOMA SCHREINERI) | |
|
|
|
|