|
Kadeřavost broskvoní - vše co potřebujete vědět, 4.4.2019 Heleďte, nějaké ty oranžovo žluté fleky se tady objevují, ale i kdyby z toho něco bylo, tak je to mnohem menší problém než ta zdejší rakovina nebo suchá skvrnitost ve dřevě. Ani si nemyslím, že bude moc pršet, takže šíření případné kadeřavosti... celý příspěvek > |
|
Rozkvétání slivoní, 4.4.2019 Co mně tady teď kvete. Takže Fortune, Ozark Premier, no name švestkomeruňka, falešná Dapple Dandy. To bude zřejmě taky nějaká asijská slivoň. Plody má kulaté červené, někdy jakoby s ananasovou příchutí. Všichni už jí asi "vyhodili", já stále ne. Ty... celý příspěvek > |
|
|
|
Vždycky Redhaven, 4.4.2019 Zdravím. Minulý rok v září jsem se konečně odhodlal k očkování, a na silně vzrůstnou zdravou broskvoň jsem trochu zbytečně komplikovaným způsobem něco naočkoval. Kupodivu skoro všechno úspěšně vyrašilo. A co jsem očkoval? Místo toho, abych... celý příspěvek > |
|
Rozkvétání slivoní, 4.4.2019 Ono se to dozrávání v posledních letech posunuje dost dopředu, takže já přesně nevím. Katinka tady zrávala na přelomu VII. a VIII. měsíce a zhruba v tuto dobu snad i Topfirst. V minulém roce to bylo možná všechno o deset dnů dříve. |
|
Moniliový úžeh peckovin 2019, 4.4.2019 Na déšť moc nevěřím. Má se ošetřovat na začátku kvetení, potom při dokvétání a mezi tím před případným ochlazením s deštěm. Při dokvétání rozhodně postříkat, i kdyby vůbec nepršelo. |
|
Rozkvétání slivoní, 3.4.2019 Herman je určitě ranější, stejně tak Ruth Gerstetter. Švestkovější je pro mě Herman než Ruth. Pak je tady Juna, ta má ale takovou zvláštní příchuť. Katinka je z těch všech asi nejšvestkovější. Topfirst se prozatím tváří "čačansky", což mně vyhovuje.... celý příspěvek > |
|
Kadeřavost broskvoní - vše co potřebujete vědět, 3.4.2019 Typoval bych, že v tomhle suchém počasí kadeřavosti moc nebude. Škoda, že jsem se neodvážil pouze a jenom SULKOVAT. |
|
Moniliový úžeh peckovin 2019, 3.4.2019 Byly roky, kdy v době květu byla zima a pršelo, pak byly dva postřiky povinnou nutností ale většinou jich bylo více, a stejně se po odkvětu a déle nějaké napadené dřevo moniliózou objevilo. Letos to navíc než na dva postřiky nevypadá. Co se týče... celý příspěvek > |
|
Rozkvétání slivoní, 3.4.2019 S Topfirstem sympatizuju. I při vysoké úrodě mírně "čačanská" příchuť vyhovovala. Co se týče asijských slivoní, tak poslední, co jsem zasadil na doporučení Milana F. je Ozark Premier. Co přinese, nevím. Ty ostatní bych klidně oželel. Kdyby mně takhle... celý příspěvek > |
|
Moniliový úžeh peckovin 2019, 2.4.2019 Před nějakou dobou upozorňoval na konec Horizonu Kuky, tak jsem si malou zásobu udělal. Budu rád, když se ten Protectus časem dostane do běžného prodeje. Co se týče opylení, tak to prozatím vypadá, že meruněk bude velmi vela. Jak to bude s případnou... celý příspěvek > |
|
|
|
Rozkvétání slivoní, 2.4.2019 První mně tady rozkvétá asijská slivoň Fortune. |
|
Děkanka zimní - Beurré Easter, 2.4.2019 První květ slabě rostoucího roubu Děkanky zimní na Generálu Leclerk. |
|
Rozkvétání 2019, 2.4.2019 Jaro 1.4. 2019. Jaká že to okrasná třešeň kvete ve stejnou dobu jako první "myroše"? |
|
Padání květů merunek, 2.4.2019 Taky jsem objevil místo s celými popadanými květy. Napadlo mě, že to může být velkými shluky květů na malém prostoru, kdy se některé květy vytlačí a spadnou. Právě ten Orangered ty nahuštěné květy takto má. Pod velkými stromy jsou napadané pouze... celý příspěvek > |
|
Calypso 480 SC - účinná náhrada, 2.4.2019 Já bych do Spintoru na pilatky "nešel". Ale nějaký pán tady nedávno psal, že Spintor proti pilatce používá, a že funguje. Možná, si dělal legraci.
Pre mňa je ťažko pochopiteľný zákaz používania Calypsa pre malopestovateľov pri jeho súčasnom... celý příspěvek > |
|