Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Postřik na pilatku, 6.5.2019
Tam kde je menší násada plodů stříkat určitě. U nadměrně kvetoucích stromů tady u mě, jako třeba u Toptaste, Stanley a jiných, bude znamenat postřik tak trochu zbytečné přeplození stromů. Zkušebně to vypadá, že dobře posloužil Mospilan, jinde Decis a... celý příspěvek >
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 3.5.2019 Obsahuje fotku
Tak jako v minulých letech tak i letos vítáme naší milou plodomorku, tohoto neodbytného hosta na našich hruškách. Na fotkách první zvětšené plody s netradičním tvarem v porovnání s těmi prozatím normálními. 
Moniliový úžeh peckovin 2019, 29.4.2019
Maďarská má zas niekedy sklon k nedozretiu neoslnenej časti plodu To mně právě dělá Velkopavlovická. Pokud to je VP. Je sice už 20 let stará, ale přesně si tenkrát pamatuju, jak jsem si vybíral mezi VP a Maďarskou a prodavačka mi nakonec dala... celý příspěvek >
Postřik na pilatku, 29.4.2019
a karate zeon nie je vhodný proti pilierke? To jsou ty pyrethroidy, co by se neměly s určitých důvodů používat (možná nízká účinnost a likvidace užitečných organismů), ale přitom jsou stále v prodeji, na rozdíl od toho Calypsa, které není... celý příspěvek >
Poznej ptáka, 29.4.2019
Mám radost, že jsou tady opět slyšet tito drozdi. Viděl jsem dokonce dva. Jejich zpěv je slyšet tady i na Vysočině. Tak jen doufám, že neskončí opět v tlamě našeho kocoura. 
Postřik na pilatku, 28.4.2019
V sobotu jsem bral ještě jednou švestky a to Reldanem. Je to všechno pouze kvůli obavě z tmavky švestkové. Přimíchal jsem ještě Nissorun proti sviluškám. Užitečná probírka pilatkou se konat nebude. 
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 28.4.2019
Jaký postřik je nejúčinější? Žádný. Soused opět nestříkal a kadeřavost nemá nikde. Já jsem stříkal třikrát a kadeřavost se tady sem tam najde. Jestli náhodou stromy tou chemií nepřipravujeme o přirozenou odolnost. 
Ako dosiahnut aby hruska mala úrodu, 28.4.2019 Obsahuje fotku
Pote, hruštičky, pote. Nebo-li už se klubou holky.
Rozkvétání meruněk v letošním roce II, 28.4.2019 Obsahuje fotku
To bude nadílka. Kam se člověk podívá všude samé meruňky. Jedině, že by zaúřadoval podobný mráz jako 18.5. 2012.
Herman, 28.4.2019
Teraz sa to ukáže. Pokud bude mít bujně rostoucí Herman první větší úrodu, jsem zvědavý na kvalitu plodů. Jakou máte nadmořskou výšku, pane Lajci? Podle doby kvetení to nebude nížina.
Broskvoně - každoroční ztráty, 27.4.2019
No právě, stříkáte, stříkáte a výsledek žádný, to člověka naštve, že. Hlavně mě překvapuje, že stříkáte i na podzim kuprikolem a nic. Alespoň nemáte tu suchou skvrnitost ve dřevě. A když ji nemáte ve dřevě, máte tam v broskvoních zase nějakou tu... celý příspěvek >
Štěpánko, já netvrdím, že to suchá skvrnitost není, taky jsem dneska něco objevil na meruňkách. Meruňky je třeba ošetřit již před květem a další 1-2 ošetření po odkvětu. Broskve před květem.Třešně a švestky na začátku rašení a 1-2 ošetření po... celý příspěvek >
Moniliový úžeh peckovin 2019, 27.4.2019
Bohužel se moniliový úžeh objevuje nejen v horních patrech, kam se špatně dostanete s postřikovačem, ale i na malých stromcích. Znamená to, že bez chemické ochrany proti moniliovému úžehu se tady u mě nedají meruňky vůbec pěstovat. Přitom do květů... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 27.4.2019
Agromanuál má MOVENTO 100 SC v seznamu insekticidů, ale v prodejní nabídce zatím ne. Akaricidní účinky se jako bonus vždycky hodí.
Pokud si vzpomínám, tak jsem loni žádnou suchou skvrnitost na listech neměl. O to víc mě překvapilo to napadení dřeva teď na jaře. U suché skvrnitosti by se nejdříve měly na listech tvořit červenofialové až červenohnědé skvrny a až později... celý příspěvek >
Další diskuze:  211212213214215>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika