|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Nemoc na listech vinné révy, 15.5.2019 Bodejť by byla účinná. Na hálčivce a vlnovníky se musí zasahovat včas, ne až v době, kdy se chrání na listech hálkami (pupínky). Je třeba aplikovat postřik na začátku rašení Sulkou a později Kumulusem. Síra působí dosti spolehlivě. | | Dešťová voda, 12.5.2019 Skvěle pepa kot, ani jsem o tomhle vlákně nevěděl. Já pomalu navyšuju kapacitu a už jsem se dostal na 4 500 litrů, které jsou prakticky plné. Zbývá naplnit asi 200 litrů a při současných srážkách to bude co nevidět. Nakonec mně bude líto, že uř... celý příspěvek > | |
| | Orangered, 10.5.2019 Někdo psal, že mu Orangered shazuje celé květy, tak jak to u něj dopadlo? Můžu potvrdit to samé, jakmile zafoukalo, květy létaly dolů. Na to, jak byl Orangered obalený květy, má násadu plodů jen střední. | | Broskvoň Rich May, 10.5.2019 Peťane, mě ty placaté broskyne moc neberou. Mám Saturn a zatím nic zvláštního. Vůbec se mi taky nelíbí, připadají mi jako kdyby byly něčím napadené a zdeformované. Placatá jabka by Vás zřejmě taky nelákala. | | Moniliový úžeh peckovin 2019, 9.5.2019 Nemám odpověď na Vaši otázku, pane roni, ale tam kde nemáte monili, tak ji časem určitě budete mít. Mám na mysli oblast nepostiženou monilií. Co jsem tak viděl v zahradách i hodně daleko odsud, tak stromy vypadaly všude hodně špatně. | | Broskvoň a nektarinka odolná více kadeřavosti?, 9.5.2019 Benedicte vidím určitě jako odolnější vůči kučeravosti, ale nikoliv vůči jarním mrazům. Jestli se takový nepatrný pokles pod nulu dá vůbec nazývat mrazem. Něco málo má, ale na to jak kvetla, je to slabota a to není jen v tomto roce. Avalon Pride a... celý příspěvek > | | Xenia, 9.5.2019 První plody oblíbené Xenie na roubu (horní plody). | | Ninfa, 9.5.2019 V Taliansku pod fóliou dozreli prvé marhulky Ninfa - Mogador.
Ninfu - Mogador nemám, stačí mně ta obyčejná Ninfa. Do foliáku ji sázet nebudu. Počkám si až dozraje venku. Faktem je, že Ninfy se v místní "Jednotě" (obchod) prodávají už dost... celý příspěvek > | | Broskvoň Rich May, 9.5.2019 Ze Spomyšle mám zasazených víc stromků, třeba Tardibelle, Maycrest, Lolita, Sweet Dream, takže jestli to všechno je klamání spotřebitele, tak "povedou tabulku". Zatím vede s přehledem Zoja. Jinak máš, Pavle, naprostou pravdu. Bohužel vítězí... celý příspěvek > | | Vistarich, 9.5.2019 Kučeravosť sem tam nějaká je, ale to je tak nejmenší problém, když to srovnám s s.s. nebo "rakem". Vistariš nemá ani tak kučeravosť, spíš se mně zdá, že se bude hrdě hlásit k odrůdám neodolným ani vůči "slaboulinkému mrazíčku" v období květu, ale... celý příspěvek > | |
| | Broskvoň Rich May, 9.5.2019 Na stromku Rich May se objevily placaté plůdky, takže nic, jen další záměna. Pořád si říkám, jak je to v dnešní době vůbec možné, že když si někde objednáte nějaké zboží, přijde Vám úplně něco jiného, než jste si objednali. Mám dojem, že u... celý příspěvek > | | Mráz - malé plůdky meruněk, 9.5.2019 Pokud nepřijde nějaká pohroma, tak tady bude meruněk velký nadbytek. Doufám, že něco v červnu ještě propadne. | | Nektarinka Harko, 9.5.2019 Mám mladé stromky SRG a Venus. Kupodivu se jich prozatím netýká ani s.s. nebo rakovinné odumírání větví peckovin. Zimní mrazy byly tak do -10°C. Na jaře přestály mrazíky stejně jako ostatní správné broskvoně, nikoliv jako odrůdy typu Royal Glory,... celý příspěvek > | | Josephine de Malines, 6.5.2019 Mechelenskou "Josefínu" vyhodnotil pan Mittwoch jako nejchutnější odrůdu minulého roku. | | Nektarinka Harko, 6.5.2019 Nektarinka Harko už je dávno v "pánu". Užitek z nektarinek minimální, užitek z broskvoní proti tomu maximální. V Kuklenách jsem už dlouho nebyl. Kdysi tam měli broskvoň Lednickou žlutou, což je možná lepší volba než Gracia a Moravia. Tena, stejně... celý příspěvek > | |
|
|
|
|