|
Meruňka Harcot, 9.7.2019 HARCOT to je stálice. Záruka aromatické meruňkové chuti každým rokem. Na fotce první zralý plod. |
|
Meruňka early orange, 9.7.2019 Meruňkové hody 2019. Ani táto marhuľa nechce zostať pozadu. |
|
|
|
Emerald Gold, 9.7.2019 Ovšem další plody mají poměrně výrazně meruňkovou chuť + velmi vhodné období dozrávání. Kdo jí v Ostrohu zakoupil nemusí litovat. |
|
Orangered, 9.7.2019 U nás doma je zatím ORANGERED vyhlášena jako meruňka roku. Letos optimální úroda a velikost plodů, při rozloupnutí teče šťáva po ruce, jde krásně od pecky, dosti dlouho pevná konzistence, měkké rozplývavé plody velice lahodné. Docela žasnu, nečekal... celý příspěvek > |
|
Meruňka early orange, 7.7.2019 První zralý plod Early Orange překvapivě výborný. Kdo si počká, ten se dočká? Že by? |
|
Meruňka Veselka, 6.7.2019 Spadlé měkké Veselky jsou špičkové. Veselka patří k nejchutnějším meruňkám. Nejdříve výrazná, ostře navinule sladká aromatická, později při změknutí navinule sladká až sladká meruňkově aromatická, výborná chuť. |
|
Emerald Gold, 6.7.2019 Dozrála "fantazie prodejce" s názvem EMERALD GOLD. V chuti průměr. Takový první, ojedinělý zralý plod HARCOTU je určitě chutnější. Doba dozrání je ale pro mě atraktivní, protože Harcot má k dozrání ještě hodně daleko. |
|
Velmi rané broskve, 6.7.2019 To už si nevzpomínám, ale každopádně proč se honit za nějakými "posledními top modely", když máte doma takové krásné broskve zcela uspokojivé chuti. Máte recht, pane Waltere. |
|
Orangered, 6.7.2019 V minulém roce Orangered přeplodil, takže byla kvalita horší. Jelikož je ovšem ORANGERED raritní kousek se zajímavými plody, jak vzhledově tak chuťově, musí se holt něco odpustit. Například tu citlivost na mráz. Poslední dva roky byly v tomto... celý příspěvek > |
|
Shraz, 6.7.2019 Kamo, už máte taky vybarvenou nejranější žlutomasou nektarinku SHRAZ? |
|
|
|
Orangered, 5.7.2019 Prepáčte, ale ja musím aj naďalej ospevovať odrodu marhuľky ORANGERED. Jednak neznám šťavňatější plody a jednak je to zajímavá alternativní chuť meruňky se zvýšeným množstvím cukrů a sníženým množstvím kyselin. Prostě je to něco jiného, ale přitom... celý příspěvek > |
|
Velmi rané broskve, 5.7.2019 Tak to je teda "boží" fotka, pane Waltere. |
|
Herman, 5.7.2019 U raných slivoní jako je HERMAN, jsem žádného obalovače neřešil. |
|
Velmi rané broskve, 5.7.2019 FENIX má špičkové zabarvení plodů. Ta jeho červeň má takový zvláštní zářivý odstín. Škoda, že ten můj Fenix už dávno skončil, taky jsem se ho něco nafotil. Co se týče Goldrichu, tak z názorů pana Fialy, že takéto odrody v cudzine už nikoho... celý příspěvek > |
|
Meruňka Veselka, 2.7.2019 Já vlastně ani nevím, jakou má ta Veselka chuť. Momentálně je to pravý opak Orangeredu, spíše kyselejší, ale nikoliv nezralá. Hodnotím z toho, co spadne a je to částečně zralé. Z těch pár plodů na stromě jich už asi pět spadlo. Tyhle na fotkách stále... celý příspěvek > |
|