Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Švestka Topfive, 30.10.2019
TOPFIVE byl jediný stromek, který jsem si nechal poslat přímo z Plantexu (Veselé pri Piešťanoch). Je to velmi povedená slivka. Přímo pro "mlsné jazýčky", (termín na obalech některých odrůd rajčat). 
Určení odrůdy z Mac Intoshe, 22.10.2019
Když tak koštuju ty svoje Mac Intoshe a Spartany, tak se mi někdy zdá, že to jsou všechno Mc Intoshe, ale když pominu ten znak někdy zřetelnějšího pruhování na slupce u Mac Intoshe, tak chuť Spartanu je snad i výraznější, ovšem chuť Mac Intoshe jaksi... celý příspěvek >
Podzimní hrušeň, 22.10.2019
Reakce doktora Vysloužila se asi nedočkáme. Pár let jsem u něj nebyl, takže nevím, co má za nové hrušňové "špeky", které se mu osvědčily. Jen si vzpomínám, že chválil chuť Leboscy, naopak Harbo při větší úrodě zklamala, jak zde psal. Co se týče... celý příspěvek >
Topend, 22.10.2019
Měl jsem dva Topendy, teď už jen jeden. Možný je, že to Topendy nejsou. Jak jsem psal, zesládly v pohodě, ale aroma bylo slabší. Nejvíc je zarážející, že rozhodně nevydržely na stromě tak dlouho jako třeba Presenta. Spíš dozrávaly s Hagantou, která... celý příspěvek >
Kde ochutnat jablka - okolí Ústí nad Orlicí, 21.10.2019
Možná, že bych někde vylovil číslo na paní do prodejny V Častolovicích. Volával jsem tam a zjišťoval, co mají momentálně za odrůdy. Je to už pár let, takže nemusí platit. Když jste tam byla, nemuseli ještě mít ten nejširší sortiment.
Podzimní hrušeň, 21.10.2019
Nelze taky očekávat, že nějaký kříženec bude nemlich to samé jako originál. Určitá kořenitost je v Jizeře, Janě, podle doktora Vysloužila v Lebosce, v Harbu asi jak kdy, záleží na množství plodů. Vila je příjemně sladká, nevím jestli tolik kořenitá.... celý příspěvek >
U nás je teplo, takže bych tipoval, že se tady bude dařit většině hrušek. Při troše štěstí i Děkance zimní (Beurré Easter). Držme se ale doktora Vysloužila a jeho chladnější polohy. Lépe řečeno jeho skladby odrůd: VILA (Boscova lahvice x Křivice),... celý příspěvek >
Ve střední poloze pěstuje hrušně i doktor Miloš Vysloužil. Ten by odpověděl nejlépe. Naroubovaných odrůd má jistě přehršel, ale, co si tak vzpomínám, tak osvědčená je u něj Vienská, Vila, Charneuská, Konference, Jizera, Thirriotova snad Lebosca, dál... celý příspěvek >
Kde ochutnat jablka - okolí Ústí nad Orlicí, 20.10.2019
Letos jsem tam nebyl (prodej jablek přímo od pěstitelů), ale v minulosti tam měli tak 10 až 15 odrůd. Samozřejmě jen ty komerční jako je Bohemia, Rubín, Rubinola, Jonagold, Idared, ale i třeba Melrose, který všude neseženete. Navíc si teď momentálně... celý příspěvek >
Joganta nr.7184, 20.10.2019
To je celkem zajímavý, co píšete. Dokonce příchuť sena, což mně trochu připomíná Topking. Člověk si ale zvykne na všechno, i třeba na takovou Junu s trošku netypickou příchutí Svoje Joganty jsem prošvihl, zrají dřív než Joliny a Jofely, takže byly už... celý příspěvek >
Presenta, 20.10.2019
Má dozrávat ve druhé polovině srpna, ale u mně v teplejší poloze byla akorát kolem 10. září. To bude nějaká mejlka, Presenta dozrává na přelomu září a řijna. Mám taky drobnější plody, ale mají každoročně vysoce příjemnou, sladce navinulou chuť.... celý příspěvek >
Presenta, 14.10.2019
Zapomněli jste na Presentu? Zřejmě ano. Přitom v teplých oblastech je to podle mě bezkonkurenční, velmi pozdní chuťovka. Možná, že bude překonána Harbellou a Haromou, ale přesto bych se s ní nerad loučil.  
Kde ochutnat jablka - okolí Ústí nad Orlicí, 14.10.2019
Naopak, u nás jsou všude "mraky" jablek. V Častolovicích je i prodejna jablek. U silnice, když jedete od HK po pravé straně. Nějaké si tam nakupte a uvidíte, co Vám chutná. GALA má asi nejlíbivější chuť vůbec, takové jablko pro všechny. Velmi oceňuji... celý příspěvek >
Švestka Topfive, 12.10.2019
Jablek je všude plno po celý rok, ale švestky bohužel skončily. Asi měsíc vydrží v chladícím boxu. Takhle jsem měsíc podržel Toptaste. U TOPFIVE si cením, že i při nadúrodě a malých plodech je kvalita výborná. Dalo by se říct, že je to přímo... celý příspěvek >
Falešný Dapple Dandy, 6.10.2019 Obsahuje fotku
Čo sa týka falešné Dapple Dandy, tak se mi moc do likvidace této odrůdy nechce. Plody mají punc cizokrajnosti (ananasová příchuť), což je příchuť asi poměrně běžná pro nějaké asijské slivoně, nebo by se dalo říci spíše takový ananasový klam, jsou rok... celý příspěvek >
Další diskuze:  196197198199200>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika