|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Meruňky 2024, 13.3.2024 MH . Kde všude ještě kvetou meruňky? | | LYRA🍎 UEB5060/1, 12.3.2024 Nemůžu to z vlastní zkušenosti posoudit. Pán, co to tvrdí, se účastní každoročně degustací, tak nezbývá než mu věřit, ale je to jeho názor proti vašemu, to je jasné. | |
| | Broskyne 2024, 12.3.2024 Ozvěte se častěji, Petře. U mě je před otevřením ta Sagittaria a Maycrest, jinak ještě nic nekvete. | | Meruňky 2024, 12.3.2024 Moc pěkně znázorněno, Martine. U mě jsou Leskory, Lejuna, Frostina a Veharda těsně před otevřením Podobně stará Velkopavlovická, rozkvétá i Congat. Nekvete ještě Bergeron, Leala, Šalach, Farhial, Farclo, nejzavřenější je Kech Psar, jinak všechno už... celý příspěvek > | | Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 12.3.2024 Tradičně každý rok obdivuji touto dobou pevnou a šťavnatou dužninu zdejšího Topazu. Připadá mi právě nyní nejchutnější, možná i proto, že se zdá nejsladší právě v březnu. Překvapení je u mě letos Evelína, ale i Pink Lady, možná i ten Biogolden. U... celý příspěvek > | | Počasí 2024, 9.3.2024 Venku je zima jak v březnu a mě by, pane SPCH, zajímalo, kdy přesně kvetou ty mandloně. Zřejmě s meruňkami, nebo ještě dříve? Kdyby někdo zavítal do Hustopečí, Seminářské zahrady v Praze, případně jinam, dejte vědět. | | Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 8.3.2024 Zvláštní je, že odrůda jabloně OPÁL (Golden Delicious x Topaz) nemá mimo pana Waltera skoro žádné příznivce. Dnes jsem chutnal opět i BIOGOLDEN (ÚEB x Golden Delicious) a docela překvapuje stále velká šťavnatost dužniny. Chuť není vůbec tak špatná.... celý příspěvek > | | Moniliové spále 2024 STOP, 8.3.2024 Dnes byly ideální podmínky pro postřik meruněk proti spále, protože bylo chladno a nelítaly žádné včely. Zásobu Signum mám dobrou a k tomu ještě Belanty. Zároveň jsem provedl postřik proti hálčivci hrušňovému a švestkovému Kumulusem, který má... celý příspěvek > | | Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 8.3.2024 Horší to bude zřejmě ještě víckrát, pane Waltere. Kvete mně "Thyrinthos", Wonder Cot, Big Red, Sweet Red, Goldrichy, Iziagat. | | Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 8.3.2024 Tak dnes ráno nastalo první ohrožení mrazem kvetoucích meruněk. Tady bylo všude na teploměrech 0°C, ale vzhledem k tomu, že na sudech s vodou byl tenký led, zřejmě k nějakému poklesu pod nulu v časných ranních hodinách muselo dojít. | |
| | Meruňky 2024, 8.3.2024 To se asi nikdy nedozvíme, stejně jako u jiných "falsifikátů". Sem tam se něco podaří odhalit, ovšem musí to být záměna za známou odrůdu jako například ten Orange Rubis za Goldrich, který už mám a poznám ho. Zahradnictví Spomyšl ale chrlí stále nové... celý příspěvek > | | Hnůj, 7.3.2024 Zemědělec byl policií zadržen a hromadu hlídali také. Škoda, hnůj vypadal pěkně uleželý. Vládní činitelé z něho žádný užitek nemají a nám by se hodil. | | Kadeřavost broskvoně 2024, 7.3.2024 Takto s růžovou čepičkou u mě vypadá Sagittaria, Maycrest a Big Top. Springcrest má naopak květní pupeny ještě většinou zavřené. | | Hnůj, 7.3.2024 Dnes je k mání před Úřadem vlády jistě kvalitní kravský hnůj. Škoda, že mně něco málo nevyklopili i zde. Hnůj je to nejlepší, co může člověk zahradě dopřát. Alespoň podle mě.
| | Kadeřavost broskvoně 2024, 7.3.2024 Ano, moje Sagittaria je narašená nejvíce ze všech, takže je tady naděje na pravost odrůdy, ale zároveň je to také odrůda, která je tady u mě nejvíce postižená "odumíráním pupenů". Jsem vděčný za každou fotku, zvlášť od pana PP, který zase tak moc... celý příspěvek > | |
|
|
|
|