Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Broskvoně - každoroční ztráty, 19.3.2020
Prozatím to vypadá, že se situace se suchou skvrnitostí zažranou hluboko do dřeva, po podzimním postřiku Championem po opadu listů, částečně zlepšila. Něco se sem tam najde (hnědé skvrny), ale nevypadá to tak strašně jako v minulém roce. Letos na... celý příspěvek >
A je po meruňkách, 19.3.2020
I když přijdete v důsledku mrazů o budoucí úrodu, tak přesto nezapomeňte ošetřit meruňky proti moniliovému úžehu, protože houba proniká přes květy do dřeva a může dojít k velkým ztátám a to až celých stromů. Moniliový úžeh je největší pohromou... celý příspěvek >
A je po meruňkách, 19.3.2020
Jelikož přijde to, co přide, chtěl bych v jednom postřiku použít na ochranu proti monilióze Signum (boskalid, pyraklostrobin) a zároveň na ochranu proti mrazu Champion (hydroxid měďnatý). Ideální kombinace to nebude, ale už jsem to kdysi použil do... celý příspěvek >
Reldan, 19.3.2020
Nikdo mně nevysvětlil, anebo si na to nevzpomínám, proč jsou stále povolené pro malospotřebitele pyrethroidy Decis a Karate, když jsou tak strašně škodlivé pro jiné organismy. Nikotenoid Calypso zakázán, nikotenoid Mospilan povolen. Škodlivost pro... celý příspěvek >
Rozkvétání meruněk v letošním roce II, 18.3.2020 Obsahuje fotku
...a ta vůně (než to zmrzne) 
Reldan, 18.3.2020
Tak to berete "jackpot", pane 1.200. Nám nezbyde, než donekonečně používat Mospilan.
Co po Cresthaven?, 18.3.2020
Tajně jsem doufal, pane MH, že vytáhnete z rukávu ještě nějaký jiný trumf. Té Strážnice je škoda, že zrušili zasílání. Původní Elbertu jsem měl právě od nich. Pan Zíbal měl zajímavé broskvoně, hlavně nebyly žádné trapné záměny, jako jinde, i když... celý příspěvek >
Co po Cresthaven?, 17.3.2020
Z kterého e-shopu, pane MH (Elberta, Diana)?
Reldan, 17.3.2020
S Reldanem to dopadlo úplně stejně jako s Calypsem. Není určen pro malospotřebitele a nedá se už běžně koupit. Náhrada zřejmě žádná, takže zůstává dlouhodobě kritizovaný Decis nebo Karate a samozřejmě, jak jinak - "mospik" (Mospilan). 
A je po meruňkách, 17.3.2020
Předpověď vypadá nehezky. Jak říkala baba Jaga: Ivánek přišel nezván a nečekán. Stejně tak tento nastávající holomrazík. Pochybnosti o účincích měďnatého championu být mohou, ale stejně ho budu aplikovat. Do těch mrazů rozkvetou asi všechny marhule,... celý příspěvek >
Rozkvétání broskvoní, 13.3.2020
Ze Springcrestem si na Vás vždycky vzpomenu, pane Waltere, jak jej preferujete na úkor jiných odrůd. Sice se v časopise Zahradnictví kdysi uváděla jeho větší citlivost na jarní mrazy, ale mám tady mnohem choulostivější celočervené odrůdy než... celý příspěvek >
Rozkvétání meruněk v letošním roce II, 13.3.2020 Obsahuje fotku
"Thyrinthos" už rozkvétá. Protože je velice choulostivý na mráz v květu, tak z něj asi nic nebude. Jen ten letošní rekord v časnosti rozkvétání.
A je po meruňkách, 9.3.2020
Není.
Zuzana a Zvoša, 19.11.2019
Já osobně si na kyselost Zvonkova z teplejší polohy nemůžu stěžovat. To samé můžu říct třeba o Auralii, která je zde sladší, velmi příjemné chuti, přitom se doporučovala hlavně do vyšších poloh. Pardubická Rajka je také jiná než na Vysočině. Zde je... celý příspěvek >
Určení odrůdy z Mac Intoshe, 30.10.2019
 "Jedna paní povídala" není přesné. Rouby pocházejí od pěstitele z nedaleké vesnice, který zdělil po otci sad, kde je několik těchto stromů. Jak jsem psal, rozdílným znakem od Spartana může být někdy znatelnější pruhování a hlavně lahodnější... celý příspěvek >
Další diskuze:  196197198199200>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika