|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Rozkvétání meruněk v letošním roce II, 22.3.2020 Jakou mají odolnost neotevřené květy na tom Orangeredu
Pane MH, doufám, že nějaké neotevřené květy zůstanou a nějaký ten plod by mohl přežít. Ale je zatím malé datum - 22.3., do května se může ještě ledacos přihodit. Tohle je první zatěžkávací... celý příspěvek > | | Rašení pod čočkou mobilu, 22.3.2020 Tak jsem se šel schválně podívat ven pro porovnání s Podunajskou nížinou a ta Vesna je stále zavřená, naopak VP už částečně rozkvetla. Vistarich už by chtěl rozkvést, za to broskvoně se zvonkovitými květy jsou stále zavřené včetně "Luthera... celý příspěvek > | |
| | A je po meruňkách, 22.3.2020 Ještě kdyby ta Betinka byla "rezistentní" proti mrazu v květu, pane Waltere, to by bylo terno. Jinak při úvodní mrazové "ochutnávce", kdy to nejhorší je ještě před námi, jsou u mě nejvíc zasažené Veecot, Tomcot, Bebeco, San Castrese, Samourai. Už se... celý příspěvek > | | Rozkvétání meruněk v letošním roce II, 22.3.2020 Plně rozkvetlý Harogem a vlevo nahoře opožděný Bergeron. | | A je po meruňkách, 22.3.2020 Jen pro zajímavost přikládám dnešní fotky spálených květů Veecotu a vedle stojícího Bergevalu, který vypadá zatím bez poškození. | | A je po meruňkách, 22.3.2020 Na Valašsku pohodička, koukám. Předpověď je tam i mírnější, a i kdyby nebyla, ukrajinští a ruští bohatýři vydrží jistě všechno. Takže pro meruňky v létě k Jirkovi. Co se týče Veecotu, tak jsem si zatím nevšiml nějaké zvláštní mrazuodolnosti v květu.... celý příspěvek > | | A je po meruňkách, 22.3.2020 Na tom Brněnsku to vypadá prozatím nadějně. Meruňky tam ještě nevykvetly. Stejně jako Petrovi z Hostěnic. U nás na letišti bylo v 6:00 -3°C. Jak píšete na jihozápadě, tak to je kde? Stromy tam kvetou? | | Rašení pod čočkou mobilu, 21.3.2020 Na Burbanka se schválně půjdu ráno podívat, jak je na tom s otvíráním květů. Tomcot zklámavá v kvalitě plodů a není ani nějak zvlášť odolný v květu. Zajímavý je ten Goldrich. Dobu rozkvétání ovlivňuje i podnož. Goldrich na broskvoňovém semenáči dávno... celý příspěvek > | | Rozkvétání meruněk v letošním roce II, 21.3.2020 Oblíbený ORANGERED ještě naposled, dnes, v předvečer mrazového kolapsu. Pro letošek meruňkám děkujeme za pěknou podívanou a snad zase za rok touhle dobou... | | Rašení pod čočkou mobilu, 21.3.2020 Já mám FM3 zavřenou. Hodně kvete tvrdka Babygold, ale jiná tvrdka Catherina zatím ne. U Springcrestu už se taky něco otevřelo, stejně jako třeba u Royal Majestic. Venus kvetu už dost. Harbinger už se taky nemůže dočkat. | |
| | A je po meruňkách, 21.3.2020 U mě je nejpozdnější v rozkvétání Bergeron, ale nikoliv Bergarouge a Bergeval, které už jedou naplno. . Zdrženlivá je ještě Frostina a Kioto. K téhle situaci dochází celkem pravidelně na konci zimy a začátku jara a to, když přes Skandinávii... celý příspěvek > | | Rašení pod čočkou mobilu, 21.3.2020 Tak koukám, že v Českých Budějovicích otevřel Springcrest květy o něco dříve, za to po sněhu tady v perníkově není ani stopa. Ostatně jako za celou zimu. Zajímalo by mě, jak to vypadá s kvetením stromů například ve Východoslovenské nížině, kde by... celý příspěvek > | | A je po meruňkách, 20.3.2020 Bohužel v dnešním vrcholícím přílivu teplého vzduchu rozkvetla i VP, které se dost nechtělo. Jediný, kdo zcela odolal, byl snad jen Bergeron. Pochybuju, Vojto, že zjistím, co je to za záměnu místo Farbaly. Z nektarinek už rozkvetla Venus, z broskvoní... celý příspěvek > | | Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 20.3.2020 Například na osmé straně tohoto vlákna najdeme jeden postup a to legendární celonoční zamlžování koruny i s přiloženými fotkami, jak to dopadlo. | | A je po meruňkách, 20.3.2020 Meruňky kvetou jen jednou za rok, takže alespoň něco si člověk užil, i když letos jen krátce. Abych se přiznal, tak jsem si dosti oblíbil meruňku ORANGERED pro její velice zajímavou chuť, konzisteci dužniny, šťavnatost, takže zmrznutí jejich květů... celý příspěvek > | |
|
|
|
|