|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Merunka karola, orangered, 30.3.2020 Deformované plody moc nejsou, spíš praskají a hnijou ještě nezralé. Podobně jako Harcot. Obě by to jinak byly výborné meruňky z hlediska chuti plodů. Vidím, že s panem Fialou jsem to uhodl. Já osobně si všechny ty novinky raději odpustím, protože si... celý příspěvek > | | Merunka karola, orangered, 30.3.2020 Jistě, obraťte se na pana Fialu. S tou Veselkou je to možné. Zřejmě bude citlivější než jiné odrůdy. | |
| | Zavlažování broskvoně, 30.3.2020 Zachytávání dešťové vody považuju za převelice důležitou věc. Nemám podzemní nádrže, takže navýšení kapacity na 8 200 litrů je stále záležitostí sudovou. Od začátku února do začátku března se mi podařilo kapacitu naplnit, jako by člověk tušil, že... celý příspěvek > | | Merunka karola, orangered, 29.3.2020 Zřejmě nějaký Jugoši. | | A je po meruňkách, 29.3.2020 Neztahuju kalhoty. pane 56.93 a doufám, že i přes všechny ty spálené květy, ještě nějaká naděje u Bergeronu, Leskor a VP žije. A jak říká pan 213.59 bude to možná první teplá zima po letech, kdy po ní došlo k většímu poškození květů mrazem díky... celý příspěvek > | | Veselka - deformace plodů - zahnívání a opadávání, 29.3.2020 U mě je to podobné, jako na fotce úvodního příspěvku tohoto vlákna. | | Zavlažování broskvoně, 29.3.2020 Nejde mně o zavlažování broskvoně, nýbrž o to, jestli jste si nachytali v průběhu teplého února nějakou deštovku. Začíná zase sucho? Toť otázka. | | Merunka karola, orangered, 29.3.2020 Tak pozdní kvetení a mrazuodolnost v květu má přednost před chutí. Taková Veselka ukázala sice ihned výborné chuťové vlastnosti plodů, ale jinak je prakticky na odpis. Plody praskají a hnijí ještě před dozráním, takže jich dozraje minimum, a ještě k... celý příspěvek > | | Veharda, Veselka, Barbora, 28.3.2020 Barbora patří mezi odrůdy s univerzálním využitím. Její kvalitní plody jsou vhodné pro přímý konzum i na zpracování. Je to mrazuodolnější odrůda se středně časným začátkem rašení i kvetení. Plod je velký až velmi velký s průměrnou hmotností 56 g.... celý příspěvek > | | Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 28.3.2020 Mráz sice kopřivu nespalí, ale květy meruněk ano. Mohl by taky spálit ty plodomorky, když už ho tady máme. Alespoň k něčemu by mohl být dobrý. Těch postřiků jsem dělal na poupě více. Na zelené i na bílé. V minulém roce jsem použil pyrethroidy. V před... celý příspěvek > | |
| | A je po meruňkách, 28.3.2020 V dnešním pařáku nějaké broskvoně rozkvetly, bohužel. Dneska 17°C a za pár dní -10°C. Odrůdy řady HAVEN, nebo třeba Flamingo tady zatím nikdy nezmrly, tak uvidíme. Objevil jsem zase nějaké záměny (podle typu květů), to už je nekonečný příběh, anebo... celý příspěvek > | | A je po meruňkách, 28.3.2020 Broskvoně zatím poškozené nevypadají. Sem tam nějaký květ. "Kletbě" pana PP ale zřejmě neunikneme. | | Merunka karola, orangered, 28.3.2020 Ty nové meruňky Adriana a Betinka velmi brzy kvetou, pomalu se mi vsouvá myšlenka že je nahradím jinýma.
A přidal bych k nim Candelu, která je rovněž spálená díky brzkému rozkvétání.
CANDELA Plod je středně velký, 54 g, atraktivní, chuť... celý příspěvek > | | Merunka karola, orangered, 28.3.2020 Ta Vesna rozkvétá fakt rekordně pozdě. Minulý rok sice první plody vůbec nenadchly, ale když pan Milan Fiala kdysi psal, že je to "nebíčko v papuľke", tak se to snad ještě zlepší. Veharda a Vesprima taky ještě "žijí", ale asi jen do příštího... celý příspěvek > | | A je po meruňkách, 27.3.2020 Meruňkové spáleniště. Dnes jsem postříkal, to, co rozkvetlo Championem. Pokud by už nemrzlo, byla by pěkná úroda VP, Leskor a Bergeronu. Bohužel severní cesta tlakových výší je otevřena, takže smůla. Těžko bude někdo tolik nocí zapalovat drahé... celý příspěvek > | |
|
|
|
|