Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rozkvétající broskvoně, 22.4.2020
Ve vyšších plohách meruňku zásadně na kopec, když ta možnost je. Viz. zkušenosti Petra z H.. Nebo za domem odstínit, aby kvetla, co nejdéle. Co se týče FM3 tak už jste nějakou tu úrodu měl, pokud si vzpomínám. S těmi meruňkami to letos krachlo i... celý příspěvek >
Vaše zkušenosti - subtropické zahradnictví Kruh u Jilemnice, 22.4.2020
Tohle zahradnictví se proslavilo mimo jiné falešnou Rubistou (meruňka). Jinak ale docela lituju, že tu jejich broskvoň Early Crest už nemám. Sehnat se nikde už nedá. Maximálně Maycrest a ještě k tomu jen "klacek". Ta ze Spomyšle je falešná. V... celý příspěvek >
Veteran, 22.4.2020
Pan Topinka je borec, když mu jeho Veterány zrají o měsíc dříve a mají jiný typ květů, jen co je pravda. To se mně ještě nestalo. Vždy se prodejci snaží záměnu vyřešit zasláním pravého stromku. Asi si ze všech těch pomologií udělám "trhací kalendář".... celý příspěvek >
Veteran, 21.4.2020
Ale píšete, že ten Váš Veterán má zvonkovité květy, takže to Veterán není. V dalším příspěvku píšete, že miskovité, tak tomu nerozumím.
A přece není po meruňkách, 21.4.2020
Přibývají totiž odrůdy s čistou nulou na kontě, přitom se zdálo, že nějaké plůdky u nich vydržely. Třeba slavná Šamáde (Shamade), Harlayne, Tardicot, což nejsou žádné třasořidky. Skoro bych až řekl: "Je konec, Miloši II." Snad jen nějaká drobná... celý příspěvek >
Rozkvétající broskvoně, 21.4.2020
Tak vida, že by se ta smůla na Pelhřimovsku protrhla? A meruňka žádná?
Lipnická švestka, 21.4.2020
Copak Těchobuzická, ta nebejt špačků, byla by super úroda, ale když taková Veeblue po sedmi letech ještě ani jednou nekvetla, tak co si má člověk myslet. 
Zavlažování broskvoně, 21.4.2020
Já jsem všechno nachytal v únoru a na začátku března. Před tím sucho a potom už taky, takže zaplaťpámbů za ty dary. Taky se může stát, že nekápne ani v zimě a potom taky ne. Přitom hoši tvrdili, že tady nebude pršet od jara do podzima, ale v zimě, že... celý příspěvek >
Veteran, 21.4.2020
Už jsem se těšil, že tady má někdo opravdu broskvoň VETERAN. Měla by zrát zhruba s Cresthaven a Fayette a dobře by doplňovala tento sortiment. Bohužel to tak není. Nechápu, jak je možné, že se tolik let prodává nějaká záměna? Já už stromek nemám, ale... celý příspěvek >
A přece není po meruňkách, 21.4.2020
Jako by člověk stále zapomínal, jak se věci mají a každý rok si to musel stále znovu přípomínat.  Plůdky sice nějaký čas drží, ale jejich tmavě zelená barva (původně světle zelená), a to, že se nezvětšují, vždy něco naznačuje. Momentálně to, že... celý příspěvek >
Pozdě kvetoucí meruňka, 19.4.2020
Někde na kopci? To potom jo. Můj Goldrich kompletně vymrzl, takže, jak říká Vojta, je už sesazený na pařezy (to zas bude v létě košťat). Veecot a Tomcot komplet KO (květy kapud). 
Zavlažování broskvoně, 19.4.2020
Protože je v zemi ještě dostatek vláhy, tak si na sucho zatím nikdo nestěžuje. Windyty na dnešek předpovídalo 0,5 mm a bohužel to opravdu nestálo za řeč, i když ještě ráno byly na silnicích ve městě kaluže. Tady u nás jen "sucho v krku" a slunce pálí... celý příspěvek >
Děkanka robertova, 19.4.2020 Obsahuje fotku
Nádherný hmyz na květech Děkanky Robertovy. 
Pozdě kvetoucí meruňka, 19.4.2020 Obsahuje fotku
Jakákoliv pozdně kvetoucí meruňka je v dnešní době TERNO. Nebo-li první předpoklad pro úspěšné dopěstování meruněk. Pravda ale je, že mráz do květu je přece jen o něco lepší, než mráz do plůdků. Ten je mnohem nemilosrdnější a takový postřik... celý příspěvek >
Odrůda Otava, 19.4.2020 Obsahuje fotku
Rozkvetly i jabloně.
Další diskuze:  186187188189190>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika