|
Děkanka zimní - Beurré Easter, 6.5.2020 V minulém roce plůdky odpadly. Uvidíme letos. |
|
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 6.5.2020 Zatím nevím. Použil jsem tentokrát výborný organofosfát Reldan , ale dost pozdě. V minulém roce po Karate a Decisu měl Generál Leclerk tolik plodů že letos ani pořádně nekvetl. Takže ono to půjde, přátelé, né že né. Vzorkem je sousedova... celý příspěvek > |
|
|
|
Moniliový uzeh, 6.5.2020 Kdepak, na osadu já spolíhat nemůžu. Situace není vážná, natož aby byla zoufalá. Naopak to vypadá dobře. Meruněk je ale po skrovnu. |
|
A je po meruňkách, 6.5.2020 Není po zmrzlejch, tak se není čemu divit. Já spíš oslavuju každou kapku deště, která jednak spadne na zem a jednak tu, kterou chytím do sudů. Údajně je tady 500 leté sucho, takže blahořečím májový deštík. |
|
Bebeco, 6.5.2020 Tak na Bebecu jsem nakonec napočítal celých 8 plodů. Že by Turcí s Bebekem takhle překvapili? Spíš náhoda. Každopádně má víc plodů než Ledana, Lejuna a Lenova dohromady. |
|
A přece není po meruňkách, 6.5.2020 A přece není konec, Miloši. I když takový pohled jako na plody u Lealy se nikde už nevyskytuje. Přitom Lealu jsem nikdy moc nemusel. Veselka je nakonec docela "řidina". Sem tam něco. |
|
Moniliový uzeh, 5.5.2020 Těžko říct. Nevidím nikde zbytky rezatých květú, přes které proniká houba do dřeva. Mně se nechtělo ani do toho druhého postřiku a nakonec byly čtyři. poslední Talentem (viz. vlákno doktora Vysloužila s názvem K čemu je Talent?). Monilie se objevila... celý příspěvek > |
|
Kadeřavost broskvoně 2020, 5.5.2020 Njn, jak s oblibou píše Standa von Königgrätz. V překladu to znamená - no jo no. Prostě se to nedá holt "ojebat". Dělal jsem jeden podzimní postřik po opadu listů, ale ten je tak maximálně dobrý na zmírnění jiných houbových chorob, ale jako... celý příspěvek > |
|
Děkanka robertova, 1.5.2020 Aby to nebylo Vy o voze a já o koze, tak u těch hrušní bych viděl větší problém než rez v likvidaci plodomorky hruškové, kterou ale zase Vy mít vůbec nemusíte. |
|
Postřik proti monilioze, 23.4.2020 Chraň mě ruka páně, abych každý rok provedl méně než dva postřiky. Sice je teplo a sucho, ale monilie už sem tam vyskakuje. |
|
|
|
A přece není po meruňkách, 23.4.2020 Spíš by se hodila návštěva TOP vlákna roku 2020 s názvem A je po meruňkách, protože ani ten Bergeron nakonec nepřekvapí. Je to letos holomajzna a blamáž. Už to vidím jak budu s velkou slávou běhat s foťákem kolem nějaké ojedinělé meruňky a... celý příspěvek > |
|
Kvetou třešně, 23.4.2020 Květy nevoní, ale pastva pro oči to rozhodně je. |
|
Kvetou třešně, 23.4.2020 Jsou to dvě odrůdy. Na těch fotkách to není tak znát. Na prvních třech fotkách jsou ty květy čistě růžové a mají jiný tvar, na dalších fotkách jsou květy z dálky spíš červené a připomínají více květy klasické třešně. |
|
Veteran, 23.4.2020 Ano, jak píše Jirka (FM) - Geronimo, Suncrest má květy miskovité. Zraje těsně před Cresthaven. U mě zraje Cresthaven na přelomu srpna a září, tedy za starých časů to tak bývalo. |
|
Kvetou třešně, 22.4.2020 Sice to není žádná Těchlovická, ani Těchlovan, ale je to paráda, co říkáte. |
|