|
Veteran, 14.5.2020 Stín pochybnosti do podivného tvrzení prodejce ovocných stromků z Jaroměře, že "můj Veteran zraje před RH" vnáší například fakt, že zahradnictví Hruška ve Velimi nabízí už léta nektarinku NEVE a v nabídce uvádí, že se jedná o nektarinku žlutomasou,... celý příspěvek > |
|
Goldrich meruňka, 14.5.2020 KUKY, jak to letos vydá s Goldrichem? |
|
|
|
Nektarinka Venus, 14.5.2020 Zmrzly Vám květy na Venusu, paní Lído? |
|
A je po meruňkách, 13.5.2020 Taky by mě zajímalo, jak dopadly v HK Kukyho GOLDRICH a Lídina VENUS. U mě čistá nula u obou dvou odrůd. |
|
A je po meruňkách, 13.5.2020 Ale větší plody už nebývají tak choulostivé. Možná jen nějaké povrchové poškození. |
|
A je po meruňkách, 13.5.2020 Musíte si na výsledek halt počkat jako všichni. Já jsem taky dlouho nevěděl, jak to dopadne. Jednou bylo po meruňkách, pak zas jakoby jen z půlky a nakonec mám nula nula prd. Respektive jen pár kousků na chuť. |
|
Broskvoň Harnas, 13.5.2020 HAVENY by Vás jistě taky nezklamaly, Tomáši. |
|
Zobonoska prýtová a zobonoska jabloňová, 13.5.2020 Žádný velký problém Bohouši. Tady v perníkově není snad vůbec. Kdysi v Železných horách škodila na výhonech u mladých jabloní více. |
|
Top ten = deset nejlepších, 12.5.2020 Jestliže přijde mráz po odkvětu, tak je veškerá odolnost proti mrazu v květu k ničemu. Je potom asi jedno, jestli se jedná o nějaké módní novinky firmy COT International, která zaplavuje trrh všemožnými meruňkami, nebo něco relativně odolnějšího.... celý příspěvek > |
|
Mráz - malé plůdky broskvoní, 10.5.2020 Tak to je super. Že bych měl dva Venusy? Na stromku už nějaké nektarinky byly, a co si tak vzpomínám, dozrály o něco dříve než Venus. Ale možné je všechno. Letos žádný vzorek nebude, protože květy pomrzly. |
|
|
|
Kvetou hrušně, 9.5.2020 No není to nádhera? |
|
Meruňka Harcot, 7.5.2020 Já ale nemám s meruňkou Harcot dobré zkušenosti. Hlavní problém je v praskání a hnití před dozráním. To je ta nejhorší vlastnost. Že je neodolná vůči mrazu v květu je asi normální, tak jako u ostatních odrůd. Letos největší škody napáchal mráz až po... celý příspěvek > |
|
Meruňka Harcot, 7.5.2020 Pro Vojtu Mikeše: Řekl bych, že ta záměna za Farbaly bude Harcot. Podle těch nejčervenějších výhonů a listů, co má právě Harcot i tato nepravá Farbaly. Doba zrání by taky odpovídala. |
|
Broskvoň Harnas, 7.5.2020 Na HARNAS jsem letos narazil snad úplně všude, kde se prodávaly ovocné stromky. Osvědčená odrůda? |
|
Velvet, vše co o ní víte, 7.5.2020 Jsem zvědavý na trumfy Standy Kéniga a to Velvet a Majoritu. Velvet koupený na myrobalánu vypadá prozatím růstově dobře. Určitě mnohem lépe než Telura, která na myrfobalánu moc nerostla a zašla. TELURA určitě nebude chuťově špatná, podle těch plodů,... celý příspěvek > |
|