|
Uz nekde uzraly tresne?, 1.6.2020 Kdo si už pochutnává na Karešce a Burlatu? Já. |
|
Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 1.6.2020 Kdysi jsem považoval Stanley za podřadnou odrůdu a chabou náhradu za zavirovanou Domácí švestku. Dnes je situace jiná. Stanley je naprosto bezproblémová pološvestka s širokým využitím, pravidelnou a vysokou plodností. |
|
|
|
Toptaste, 1.6.2020 Náramná odrůda tenhle "Toptást". |
|
Bergeval, 1.6.2020 Letos jsou tady u mě meruňky "zadarmo drahý". Na Bergevalu dva plody, na Bergarouge čtyři, na Kiotu dva, z toho jeden mrzák. To chlupatí kamarádíčci - broskve se snaží o sto šest. Jako vždy parádní úroda. I ta "Marije Bijanka" něco mít bude. Nejhůř... celý příspěvek > |
|
Toptaste, 31.5.2020 Pilířem každé švestkové sezóny je Toptaste a Stanley. V úrodnosti i kvalitě plodů. Zvláště Stanley je v úrodnosti obdivuhodný. |
|
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 31.5.2020 HANITA s virem šarky v "zádech" na podnoži wangenheimova rodí velmi slušně. Vysoké chuťové vlastnosti odrůdy zůstávají zachovány. |
|
Ruth Gerstetter, 31.5.2020 První zrající švestka v sezóně RUTH GERSTETTER má možná smůlu, že se nejmenuje třeba Lipnická raná, pak by byla možná známější. |
|
Zahradnictví Spomyšl, 22.5.2020 Dobrý den. Navštívil jsem minulý týden zahradnictví Spomyšl. Zjistil jsem dávno známou věc, že je totiž velký rozdíl nakupovat přes e-shop a nakupovat přímo v prodejně. Dokonce je možné koupit takto pozdě prostokořený ovocný stromek, který je sice už... celý příspěvek > |
|
Chybí ji hořčík nebo železo?, 20.5.2020 Podobně vypadá "půdní únava" (zasazený ovocný strromek po jiném ovocném stromě). Nebo to může být nedostatek železa z převápnění. |
|
Princess nahrada za Suncrest?, 20.5.2020 Snad se konečně dočkám nějakých plodů, vážení broskvoňoví přátelé. Doufám, že to nebudou nějaké bělomasky, to bych se namích. Stromek přežil to brutální odumírání pupenů a snaží se dohnat, co zameškal. Poslali mi ho ještě z Clivie... celý příspěvek > |
|
|
|
Pěstování broskvoní v ČR končí, co vy na to?, 20.5.2020 Severní strana středních Čech je široký pojem. Z nějaké menší kadeřavosti se stromy rychle vzpamatovávají. Tady platí jako skoro vždy, že broskve vydrží víc než meruňky. Respektive broskvoně často těm mrazům uniknou díky pozdějšímu kvetení. Zvláště... celý příspěvek > |
|
A přece není po meruňkách, 20.5.2020 Tomu se snad ani nechce věřit. Fotka z "Marsu", ne? Co se týče Kiota, tak to je asi jediná meruňka z Escande, která za něco stojí. Kdyby alespoň jedna meruňka za něco stála od společnosti COT International, křičeli bychom hurá. Ten jejich... celý příspěvek > |
|
Kadeřavost na jap. švestce?, 20.5.2020 Co se týče těch asijských, či japonských slivoní, nebo jak je nazvat, tak jediná odrůda, která byla už druhým rokem obsypána plody byl Ozark Premier. Bohužel mně chcípnul, takže jestli jsou plody nějak zvlášť poživatelné, to nemůžu říct. Jen by mě... celý příspěvek > |
|
A přece není po meruňkách, 17.5.2020 Měl jsem na mysli pána z Hoštěnic (PzH). O jiném kopci nevím. |
|
A přece není po meruňkách, 14.5.2020 Klapka - A přece není po meruňkách po "dvacaté sedmé". Dobrý den, zdravím u letošního nekonečného seriálu s názvem: A je po meruňkách versus A přece není po meruňkách. Jak vidno na fotce, tak se najdou plody i na falešné Rubistě aliaz Thirynthosu,... celý příspěvek > |
|