|
Je tohle moniliová spála? Nebo jiná nemoc meruňky?, 2.6.2020 Já bych si vůbec netroufal říct, že to máte od mrazu. Taky je nutno zjistit jak dobrý má Adesoto srůst s meruňkou. Nevím. Mám jednu meruňku na GF-677 a nemůžu tvrdit jaká je afinita, i když stromek neroste. Jeden stromek je na zkoušku málo. Pravda... celý příspěvek > |
|
Meruňka Vesprima, 2.6.2020 Vesprimu pěkně zhodnotil v předminulém příspěvku Jarda Mimmo. Já pořád nevím, jestli jí dát prostor na úkor jiných meruněk. Rozkvétá opravdu dost pozdě, což je výhoda. |
|
|
|
Veharda, 2.6.2020 Vehardu nemám moc vyzkoušenou, jelikož na špatné podnoži neroste. Plody zaujaly velmi dobrou chutí. |
|
Bergarouge, 2.6.2020 Bergarouge letos meruňkovou úrodu nevytrhne. A není to poprvé. |
|
Bergeval, 2.6.2020 Bergeval asi nejvíc připomíná chuť Orangeredu. |
|
Je tohle moniliová spála? Nebo jiná nemoc meruňky?, 2.6.2020 Kdo to ví, odpoví. Sadil jsem na Adesotu do hodně špatné, jílovité půdy (a ještě k tomu na místo, kde rostla před tím jiná broskvoň a bez výměny půdy pod stromkem), broskvoň Jayhaven a nemá žádné problémy. Pokud stromek nazahubím přílišnou plodností,... celý příspěvek > |
|
Topking, 2.6.2020 Co s Topkingem? Chtěl jsem ho už dávno zlikvidovat pro zvláštní pachuť plodů, ale nevím. Pokud dozrává v období zrání odrůd Gabrovská, Stanley, Toptaste, tak neobstojí. |
|
Nektarinka TENA, 2.6.2020 Jak dlouho vydrží nový stromek, nevím. Podnož zase není dobrá. |
|
Nektarinka Venus, 2.6.2020 Přece jen jsem na tom Venusu něco našel. |
|
Nejranější odrůdy meruněk II, 2.6.2020 Jako vždy se nejdříve vybarvuje "Thyrinthos" viz. vlákno "falešná" Rubista. Tohle vlákno se zřejmě špatně zobrazuje kvůli těm uvozovkám. Letos to vypadá, že se zrání ovoce vrátí do normálu a nebude nic zralé extrémně brzo. |
|
|
|
Uz nekde uzraly tresne?, 2.6.2020 Nepoznám nic. Sousedi měli nějakou srdcovku, co zrála s Karešovou, ale měla znatelně jinou chuť. Už nestojí a ani jsem po tom moc nepátral. Zřejmě nějaká starší sorta. Burlat poznáte podle krátkých stopek a plody jsou tvrdší (polochrupka). Kaštánky... celý příspěvek > |
|
Bergeval, 1.6.2020 Jaký typ květů má Váš SRG, pane mino? Z meruněk má nejvíc plodů Leala a Vesna. |
|
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 1.6.2020 Sousedova neošetřovaná Madame Verte - zase nebude nic. |
|
Děkanka zimní - Beurré Easter, 1.6.2020 Děkanka zimní. |
|
, 1.6.2020 Thyrinthos bude zase první. Kam se hrabe nějaká "Prícije". |
|