|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Phytophthora infestans, 30.6.2020 Zapřisáhlý odpůrce postřiků si může ale říci, že měl alespoň nějaká nestříkaná a tudíž zdravá a ekologicky vypěstovaná rajčata. Tak jsem si liboval já v minulém roce. V tomhle vlkém roce jsem to ale už nedal. Bude následovat třetí postřik Ridomilem v... celý příspěvek > | | Leskora, 30.6.2020 My se nelakáme, pane MH, možná, že takhle dopadne většina ovoce. Co se týče meruněk, tak těch pár, co na stromech mám moniliová hniloba určitě taky ráda spolkne. Na jediném plodu Orangeredu už si taky pochutnává. Otázka je, jestli preventivně... celý příspěvek > | |
| | Phytophthora infestans, 29.6.2020 Uvidíme, jestli Standa přizná "barvu". Já jsem závislý pouze na tom, co se dá běžně koupit. A to Acrobat, Ridomil Gold nebo Ortivu. Nic speciálního jsem nesháněl. Podle návodu v Agromanuálu jsem použil variantu s Ridomilem a zbývá mně už jen... celý příspěvek > | | Pricia, 29.6.2020 To nevím, já mám Priciu právě od Davida. Jak jsem psal, byl jsem ve Spomyšli osobně a proto bych doporučil, aby jste si tam zajel, protože na e-shop se dá těžko spolehnout. Mayacot jsem v prodeji ještě neviděl. Musel by jste od někoho... celý příspěvek > | | Pricia, 29.6.2020 Bohužel nelze jen tak přimět některé pěstitele z důvodů časového zaneprázdnění, aby sem vkládali své komentáře o zrajících meruňkách s případnými fotkami. Je to velká škoda. Copak odrůdy z Escande, ale mráz jim přežily jejich vlastní kříženci,... celý příspěvek > | | Phytophthora infestans, 26.6.2020 A zase leje. Nevídaný to úkaz posledních let. Deficit srážek za 6 měsíců - žádný. Taková změna, která by se ještě v suchém dubnu zdála nepředstavitelná. Jak to ale vypadá s plísní bramborovou na rajčatech? Tady prozatím nic, pouze se objevila... celý příspěvek > | | Velmi rané broskve, 26.6.2020 Tak to já s jedením plodem, co přežil mráz, vyfoceného ze dvou stran, těžko můžu konkurovat. Myslel jsem, že Vám Springcrest zmrzl. S podobně dozrávajícími odrůdami se ukazuje odolnější, vůči mrazu, jak Harbinger, tak Fenix. | | South Haven, 26.6.2020 Aha, tak Váš příspěvek mi unikl. Dobrý den. Jaké má Váš South Haven květy, zvonkovité, nebo miskovité? | | Bergerac, Bergeval, Bergarouge, Tardicot, 26.6.2020 Ano, Bergarouge je stále populárnější. Pravděpodobně nejlepší volba pro zasazení pouze jediné meruňky, když nemáte na zahradě místo. Mrazuodolnost v květu není nejhorší, kvalita plodů velmi slušná. Z mých meruněk letos nejvíc vydržela lednická Leala... celý příspěvek > | | Tomcot, 26.6.2020 Dobrý den. Taky bych rád, pane Mino, dále zkoušel Tomcot, ale jeho jistota pravidelného zmrzání je veliká, možná vůbec největší ze všech odrůd, co tady mám, takže je to těžký. Co se týče záměny, tak podle zbarvení plodů se nezdá, že by šlo o záměnu.... celý příspěvek > | |
| | Tomcot, 25.6.2020 Ani se nechce věřit, pane Mino, že Tomcot je červnová meruňka, ale v Bratislavě by těch 14 dní odpovídalo. Tady dozrával Tomcot až kolem 10.7.. Za ty roky nezmrzl asi jen jednou. Co máte dalšího, pane Mino? Broskvoň Fenix? | | Velmi rané broskve, 24.6.2020 Velmi rané broskve, prosím pěkně, nemáme. Můj dvojitý pokus o pořízení Rich Maye ztroskotal a Sagittaria zřejmě žádná Sagittaria nebude, jak typuje jeden zdejší pisatel. Obě tyto odrůdy pěstuje PAVEL CZ, tak by mohl přispět nějakými... celý příspěvek > | | , 24.6.2020 Poslední Thyrinthos 24.6. 2020. | | Nejranější odrůdy meruněk II, 24.6.2020 "Poslední bitva vzplála", respektive poslední plod Thyrinthosu z celkových pěti je snědený. A to je z velmi raných meruněk zrajících před Leskorou vše. I když tato odrůda nedosahuje chuťových kvalit Tsunami a není odolná vůči mrazu v květu, tak na... celý příspěvek > | | Lišejník na ovocných stromech, 18.6.2020 Promiňte, ale tohle vlákno zase není tak dlouhé, aby jste si na první straně mohli přečíst, že lišejník ovocným stromům neškodí. V bývalé "sudetoněmecké zemi" na Hornosvratecké vrchovině jsou jabloně mnoho let porostlé lišejníkem, staré i ty mladší a... celý příspěvek > | |
|
|
|
|