|
Broskvoň Regina, 7.8.2020 Minimum plodů a vždy malých. Chuť by byla jinak uspokojivá. |
|
South Haven, 7.8.2020 Bohužel se jedná o odrůdu broskvoně POUZE bělomasou, jak říkaval pan Cibulka. Dobrou chuť, včely. |
|
|
|
Broskvoň Inka, 7.8.2020 Broskvoň INKA dokáže vyprodukovat velké a těžké plody blížící se hmotnosti 300 g. Na fotce předčasně zralý plod, jak jinak, než s prasklou peckou. |
|
Princess nahrada za Suncrest?, 7.8.2020 Nepřátel se nelekejte a na množství nehleďte. My se zde nebudeme lekat množství strupovitosti na vyfoceném plodu. Potěšitelná je skutečnost, že se v tomto případě Princess z Klivie Bratislava jedná o žlutomasou a nikoliv bělomasou odrůdu broskvoně.... celý příspěvek > |
|
Halehaven, 7.8.2020 První tři spadlé plody královské HALEHAVEN (J.H. Hale x Souh Haven) znovu ukázaly typicky sytou broskvovou sladkost. Neskutečná broskvová delikatesa. |
|
Royal Glory a spol, 28.7.2020 Tenhle poslední plod trhaný ještě za tvrda měl názvak té klasiické chuti ROYAL GLORY. Zvláštní, specifická (aromatická) sladkost. Já bych to bral, ale je to dost hodně nevyrovnané. Dalo by se říct, každý pes jiná ves. Možná, že potřebuje tato... celý příspěvek > |
|
Meruňka Harcot, 28.7.2020 Našel jsem jeden zapomenutý plod na Harcotu. Zpupně a troufale by se dalo říct, že Harcot a Harogem lepší Bergevalu a Bergarouge, což jsou "modly" posledních let. Chuťová meruňková intenzita v "marmeládové" konzistenci je u Harcotu i Harogemu opravdu... celý příspěvek > |
|
Bergarouge, 28.7.2020 Hm. Jako dobrý, no, chutná marhuľka, sladká marhuľka, zařadit spíše k tomu lepšímu sortimentu, ale na dnešního vítěze - BEBECA neměl tento plod Bergarouge ten správný říz. Někdy se mi zdá, že to křížení s Orangeredem je spíš na škodu, nebo-li, že ten... celý příspěvek > |
|
San Castrese, 28.7.2020 Ani vzhledné plody ani nějak zvláštní chuť - to je italská odrůda San Castrese. |
|
Meruňka Vesprima, 28.7.2020 Meruňka VESPRIMA - rodná sestra Vesny, tedy také z křížení Maďarská x pyl středoasijských odrůd. První zralý plod utržený ještě jako hodně pevný. V chuti ani zklámaní ani překvapení. Očekávám minimálně takovou kvalitu jako má Veharda. |
|
|
|
Bebeco, 28.7.2020 Dobrý den, vážení přátelé. Dnešní degustaci meruněk bych zahájil překvapením roku - odrůdou meruňky s názvem BEBECO. Poslední plod zahnal obavy z možné náhody předchozí ochutnávky. Všimněte si, že jinak velice nevzhledný plod, který ani nelákal... celý příspěvek > |
|
Phytophthora infestans, 27.7.2020 Tak já mám vystaráno. V Baumaxu měli nejen balení Ridomilu 4 x 25 g, ale i mnou preferované 3 x 5 g. Navíc toto balení stojí nyní jen 29 Kč. Možná, že je to obvyklá cena, nevím. Ještě k tomu expirace až 2023. Takže s chutí do toho a půl je hotovo. Co... celý příspěvek > |
|
Phytophthora infestans, 27.7.2020 Já jsem si ráno zastříkal Ortivou. V návodu se sice uvádí, že se nemá používat pokud je stávající teplota 27°C, nebo je taková teplota očekávána. Zřejmě se snižuje účinnost přípravku. Něco jako u insekticidu Karate, který za vyšších teplot také dobře... celý příspěvek > |
|
Fenix, 27.7.2020 Ten Fenix bych nezatracoval. Tenkrát bylo třeba otrhat plody včas, nenechat je změknout. |
|
Vesna, 27.7.2020 Přibližně ve stejnou dobu jako letos.. Hlavně ta chuť je prozatím bídná. Žádné nebíčko v papuľke to není, jak psal kdysi pan Fiala. |
|