|
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 6.9.2020 Už se to tady kdysi probíralo. Někdo psal, že rozdíl tam je, MV naopak psal, že nikoliv. Na víc názorů si nevzpomínám. |
|
A co vaše švestky 2020, 6.9.2020 Mně hnije všechno i Domácí švestky. Kuky by zřejmě napsal: "Máte stříkat", protože proti moniliové hnilobě existují postřiky. Bystrická muškátová hnije taky, ale i když není ještě scela zralá, už má silnou muškátovou příchuť. Prakticky jsem je už... celý příspěvek > |
|
|
|
Phytophthora infestans, 6.9.2020 Možná, že není ten pravý rajčatový rok, ale přesto jsou rajčata výborná. Phytophthora infestans nemá volné pole působnosti a to díky třem postřkům Ridomilem Gold s mírně podlimitní (slabší) koncentrací a dvěma postřikům Ortivou z toho pouze ten... celý příspěvek > |
|
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 6.9.2020 Vynikající silně kořenitá chuť - to je Williamsova. |
|
Děkanka robertova, 6.9.2020 "Děkan Robert". |
|
Děkanka zimní - Beurré Easter, 6.9.2020 Plody Děkanky zimní. |
|
A co vaše švestky 2020, 6.9.2020 Co se ještě týče té nakyslé německé Azury, tak chutnější jsou staré německé odrůdy jako Wagenheimova nebo Zimmerova. Domácí švestka s názvem Bystrická muuškátová, to je teda síla. Jinak ale švestky letos pěkně hnijou. |
|
Azura, 6.9.2020 AZURA je zmetek, který nikdy neměl sjet z výrobní linky. Není přece možné, aby byly plody měkké jak bačkora stále nakyslé. |
|
Velvet, vše co o ní víte, 5.9.2020 Nejlepší chuti angreštu dosáhneme v období zrání angreštu, jak kdysi napsal pan Hasman ve vlákně mýtus Strýmka. A nejlepší chuti Velvetu dosáhneme v období zrání Velvetu, nikoliv Cresthavenu. Prostě ať koupíte ovocný stromek kdekoliv, nikdy nemáte... celý příspěvek > |
|
A co vaše švestky 2020, 30.8.2020 Pak, že tady nejsou zajímavé příspěvky i s fotkami. Celá hitparáda jistě vynikajících karlátek. |
|
|
|
Phytophthora infestans, 30.8.2020 Taky jsem to na Nově včera viděl a slyšel. Ač nerad, musím přiznat, že bez chemie bych rajčata letos neměl. Co se týče pána z Chrudimi, tak na ovoci moniliová hniloba pracuje velmi intenzivně. Postřiky existují, ale nikdy jsem se k nim neodhodlal.... celý příspěvek > |
|
Phytophthora infestans, 29.8.2020 Kdo pozdě seje, pozdě sklízí. Přesto sklízíme tedy až v posledních dnech mísy chutných rajčat. Větší červená jsou dobrá, ale nejvíc mně šmakuje Grandenberry, Rubinka, Goldkrone, Sungold, Bejbino. Plíseň bramboru na rajčatech vyskočila sem tam, ale... celý příspěvek > |
|
Tardibelle, 29.8.2020 Není to tak docela pravda. Plody jsou sice zelené, ale přece jen se zvětšily. |
|
Tuleu Gras, 29.8.2020 Jsem zvědavý na první úrodu rumunské pravé švestky TULEU GRAS. Měla by zrát podobně jako Valor, Gabrovská, Vlaška, Čačanská rodná nebo Hamanova. |
|
A co vaše švestky 2020, 29.8.2020 Jako plody Toptaste jsou pro mě chuťově výborné i letos. Vždy oceňuji tu výraznou navinule sladkou až sladkou chuť. Nyní ještě i s těmi kyselinami. Do fádně sladké chuti to je momentálně hodně daleko. Kam se hrabe takový Stanley. Na stromu č.1 jdou... celý příspěvek > |
|