|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Halehaven a Fairhaven, 13.9.2020 Vidím, pane MH, s předchozích příspěvků v tomto vlákně, že jste úspěšným pěstitelem Fairhaven. Já mám zase mnohem lepší zkušenosti s Halehavenem. Bezproblémová sorta. Velmi kvalitní broskve prakticky každým rokem. | | A co vaše švestky 2020, 13.9.2020 S TULEU GRAS jsem neobjevil žádnou Ameriku, nejedná se o žádnou novinku, jen se mi konečně podařilo dopěstovat na druhém stromku nějaké ty plody. Anna Späth i Gabrovská mají svoje vlastní vlákna, tak se můžete dočíst něco v nich. Proti obalečům všeho... celý příspěvek > | |
| | Tardibelle, 13.9.2020 Tardy Bell začíná pozvolna vybarvovat. Vypadá to, že Spomyšl přece jen občas disponuje pravými odrůdami, které jsou uvedeny na visačce stromku. | | Elberta, 13.9.2020 Elbertu už bohužel nemám a marně ji sháním. | | Tuleu Gras, 13.9.2020 Všem bych doporučil jak bulharskou Gabrovskou, maďarskou Annu Späth i rumunskou Tuleu Gras z hlediska výborné chuti. Včerejší ochutnávka: Haganty, Valjevky, Toptaste, Tuleu Gras. Toptaste přeslazený a nejde od pecky, Valjevka mdlá, Haganta přece jen... celý příspěvek > | | A co vaše švestky 2020, 10.9.2020 ...wiliamsek chuť dobrá - průměr,
V minulém roce bylo williamsek příliš a nebyly vůbec sladké, letos jsou špičkové, jedna z nejlepších hrušek.
Bergeron taky rozpraskal, shnilo tak 50%, zbytek chuť pouze dobrá, s nepříjemně kyselou a trpkou... celý příspěvek > | | Čačanská Rodna, 10.9.2020 Prach jsme a v prach se obrátíme. Stejně tak se už dávno obrátila v prach Čačanská rodná, Vision, Jolina a Joganta. Snad příště. | | Tuleu Gras, 10.9.2020 Kdepak, nejedná se žádnou rumunskou Domácí švestku. Vyzrálejší plody jsem porovnával s Domácí velkoplodou a Bystrickou muškátovou. Chuť se nedá popsat, tak jen snad použít opět spojení - chuť harmonická (Sus-Blažek). Prostě dobré, kvalitní... celý příspěvek > | | Tuleu Gras, 9.9.2020 Takto vypadá TULEU GRAS na fotce v publikaci Pěstujeme slivoně. Kvalita a chuť výborně pravo švestková. | | Nejchutnější odrůdy meruněk, 9.9.2020 Že by pan Hlavatý pochybil, když si jako jedinou odrůdu pořídil Bergarouge? Jak je to možné? Tak honem, pane Hlavatý pro vhodného opylovače. Bergeval je zase méně odolný proti mrazu v květu. | |
| | Nejchutnější odrůdy meruněk, 6.9.2020 Asi by Vám doporučili Bergarouge, stejně jako milému panu IH. Já mám osobně KIoto, které zmiňujete, rád, ale bohužel je to slabě rostoucí odrůda, takže zkušenosti jsou stále minimální. Nic lepšího než Bergarouge mě nenapadá. | | Matčino a Rajka, 6.9.2020 Pěkně jste to napsala, paní Lído. Co se týče Rajky tak podle mě má jinou chuť v teplejších polohách a jinou v chladnějších. Třeba na Vysočině mají plody Rajky ostřejší jakoby rubínovou příchuť, naopak v teplejších polohách jsou Rajky sladší. Na... celý příspěvek > | | Kvete jabloň Hana, 6.9.2020 Abych pravdu řekl tak HANA příjemně překvapila. V úvodu vlákna jsou i fotky plodů. Na Vysočině Letní průsvitné - standartní kvalita, Stark Earliest - příliš menších plodů standartní kvality, naroubovaná Vistabella - pár menších plodů nic mimořádného,... celý příspěvek > | | Tuleu Gras, 6.9.2020 Je TULEU GRAS rumunská Domácí švestka? Vypadá a chutná podobně. | | Odrůda Cresthaven, 6.9.2020 Poslední spolehlivě dozrávající broskvoň v teplých oblastech je Cresthaven (alternativa je podobná broskvoň s názvem Fayette). Pak už je to všechno sázka do loterie. Určitě tam dál něco je, třeba O´Henry, Diana, Elberta, Fairtime, jakási tvrdka... celý příspěvek > | |
|
|
|
|