Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Tardibelle, 26.9.2020
Tu Tardibele třeba naočkovat, kdyby vám odešla, další nákup by už pod názvem Tardibele mohl být zase nějaký fake.   MH Všechny plody jsem před příchodem hnusného počasí už otrhal. Postupně měknou, a co mě hodně překvapuje, že i týden... celý příspěvek >
Děkanka robertova, 22.9.2020 Obsahuje fotku
Prozatím jsem si nevšiml, že by Děkanka Robertova byla málo úrodná. Navíc z nějakého důvodu není moc atraktivní pro hmyz a ptactvo. 
Tardibelle, 22.9.2020 Obsahuje fotku
Nevím, jestli TARDIBELLE dozraje každý rok, ale již nyní by se plody daly v pohodě otrhat a krásně by došly. Jejich kvalita tedy opravdu překvapuje. Sladké, lahodné. Měl jsem možná nechat stromek povyrůst, ale ten letošní vzorek za to stojí.... celý příspěvek >
Phytophthora infestans, 22.9.2020
Docela se divím, že se vám to pak chce jíst. No, kdyby jsme šli s KUKYM na rozbor krve, možná by se v ní něco našlo. Jako kdysi ten ministr životního prostředí, co mu v krvi našli DDT, které se už desítky let nepoužívá. Momentálně mě spíš mrzí,... celý příspěvek >
Staré hrušky, 22.9.2020 Obsahuje fotku
Hrušky z mých roubů a stromků. Zleva nahoře: Děkanka Robertova, Boscova lahvice, Charneuská, zleva dole Generál Leclerc, Lucasova, Mechelenská.
A co vaše švestky 2020, 22.9.2020
Když tak člověk ochutnává Domácí švestky, poválí sousto po patře a přemýšlí v čem vlastně spočíná ta nedostižná chuť této odrůdy. To mám pouze strom Domácí velkoplodé, koupený v běžném prodeji. Zřejmě v naprosto dokonalé harmonii cukrů a kyselin.... celý příspěvek >
Phytophthora infestans, 21.9.2020
Člověk by řekl, že po těch postřicích rostliny rajčat vydrží až do prvních mrazů, ale houževnatost plísně bramborové je až neuvěřitelná. Jen přestane působit chemie, okamžitě začne rostliny likvidovat s nevídanou prudkostí, i když je sucho a teplo.... celý příspěvek >
A co vaše švestky 2020, 21.9.2020 Obsahuje fotku
Takhle pěkné švestky, jako na fotce paní Evy, lze vidět ve vyšších polohách. Málo monilie, málo poškození. Jinak stále platí, že Domácí švestka je nepřekonaná, i přes všechny ty německé křížence. Osobně bych pro letošní rok vyhlásil za nejchutnější... celý příspěvek >
Tardibelle, 21.9.2020 Obsahuje fotku
Utrhl jsem další dva poškozené plody a i u nich se projevila překvapivě výborná broskvová kvalita. 
Rajčata byla a jsou výborná, to by jistě potvrdil i KUKY, který stříkal v podobném rozsahu. Bez té chemie by to tady lehlo už dávno popelem, bohužel. Pěstuju jen klasiku - Tornádo, Start, Orkádo, Bejbino, Mandat, Rubinku, Goldkrone, Grandenberry,... celý příspěvek >
Kdo rychle dává, dvakrát dává, jak se říká. A kdo stříkal v září, dvakrát stříkal. Já jsem usnul na vavřínech, od srpna jsem nestříkal, a nyní, prakticky ze dne na den, i při suchém a teplém počasí, náhle se v porostu rajčat masivně objevila plíseň... celý příspěvek >
Ohenry, Guglielmina, Fairtime - velmi pozdni broskvone, 21.9.2020
Za pár dnů budeme spíše radostně mávat podzimním plískanicím, než se kochat velmi pozdními broskvoněmi, jak vidno podle předpovědi. Každopádně navzdory škarohlídům a pochybovačům možná dozraje i Tardibelle, jejíž první zralý plod byl také překvapivě... celý příspěvek >
Tuleu Gras, 19.9.2020 Obsahuje fotku
Tuleu Gras a Domácí švestka.
Tardibelle, 19.9.2020 Obsahuje fotku
První spadlý plod broskvoně Tardibelle měl sice ještě tuhou dužninu, která však nebyla ani jalová, ani kyselá, takže to prozatím nevypadá špatně.
Tuleu Gras, 14.9.2020
Vyzrálé plody TULEU GRAS jsou vynikající. 
Další diskuze:  171172173174175>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika