|
Phytophthora infestans, 26.10.2020 BEJBINO na tom bylo lépe i u mě, ovšem ze všemi těmi postřiky Ridomilem a Ortivou. To znamená, že po ukončení postřiků koncem srpna, se na něm v září projevila plíseň bramboru méně, než u ostatních odrůd. Fotka pro povzbuzení nejenom KUKYHO. |
|
Kadeřavost broskvoně 2020, 26.10.2020 Já jsem podzimní postřik také nikdy neprováděl, ale v současné době jsem nucen ho provádět kvůli jiným chorobám (vymírání pupenů). Pravděpodobně jakási účinnost tohoto podzimního postřiku mědí tady bude, jelikož letos na jaře byla situace po... celý příspěvek > |
|
|
|
Phytophthora infestans, 26.10.2020 A varta byla silná? Silná, dědečku, silná. Odpověděl Švejk. Tak i plíseň bramboru na rajčatech byla letos silná, pane Milane, silná. Stejně jako pan Walter pěstuje zásadně Tornáda, tak soused pěstoval zásadně START. Když jsem se s ním kdysi dohadoval... celý příspěvek > |
|
Phytophthora infestans, 25.10.2020 To jste mě špatně pochopil, pane Waltere. Taky neexperimentuju. Asi 6 osvědčených odrůd, víc nic. |
|
Mediabel, 25.10.2020 Prosadila se u nás tato meruňka? Příspěvků je tady minimum. Samozřejmě, že pro novinkové fanatiky je už dávno zastaralá. Ale jaké má tato marhulka přednosti třeba vůči české Leskoře? |
|
Phytophthora infestans, 25.10.2020 Ještě jsem, pane Milane, nic nevypěstoval, zatím jsem sehnal pouze semena. Panu Walterovi bych pogratuloval k vypěstování Tornád bez chemie. Pan Walter taky moc neexperimentuje, "jede" si ve svém Tornádu jistě už řadu let a jiné sorty... celý příspěvek > |
|
Vonka, 25.10.2020 Vzhledově krásné, ale letos bohužel opět nepříjemně natrpklé. Myslel jsem, že to bude špatným stanovištěm, ale rouby Boscovy flašky a Generála Leclerc naroubované na Vonce mají plody ve standartní kvalitě, takže nevím, čím to je. Stromek původní... celý příspěvek > |
|
Auralia, 25.10.2020 Zdá se Vám předchozí příspěvěk doktora Vysloužila nadsazený, nebo s ním souhlasíte? |
|
Rozela, 25.10.2020 Za sebe můžu říct, že jsem na Rozelu spoléhal, jako na nejnadějnější sortu do vyšších poloh, kde se často nedosáhne potřebné cukernatosti a to se mi potvrdilo. I drobné Rozely jsou chuťově asi prozatím nejlepší, co jsem na Vysočině z roubů sklidil.... celý příspěvek > |
|
Pozdní odrůdy meruněk, 23.10.2020 FARDAO i FARHIAL bych bral, ale nejsou k mání. Moje chyba, protože jsem o velmi pozdní meruňky nejevil zájem. Stromky se určitě časem zase v prodeji objeví. Bral bych vyloženě až zářiové odrůdy. Do Anegátů a Kongátů se mně taky moc nechce, možná i... celý příspěvek > |
|
|
|
Phytophthora infestans, 23.10.2020 Dobrý den, pane Milane. Semena Crimson Crush a Coctail Crush jsem sehnal hned druhý den a to v nedalekém zahradnictví, nikoliv například v Uni hobby. Zřejmě je tam mají už delší dobu, ale já vždy kupuji osvědčené odrůdy, takže jsem je nebral. Otázka... celý příspěvek > |
|
Královna Hortenzie, 20.10.2020 METEOR KORAI - polovina června
SLADKOVIŠEŇ RANÁ - konec června
FAVORIT - konec června až začátek července
KRÁLOVNA HORTENZIE - začátek července
ÉRDI BÖTERMÖ - konec června, začátek července i později podle stanoviště |
|
Phytophthora infestans, 20.10.2020 Výňatek z deníku Dr.Watsona (Pes baskervillský) respektive výňatek z vlákna Odolné odrůdy rajčat:
Moje F2 Mountain Magiku to taky nezdědila úplně. Bohužel na semínka asi nelze spoléhat, ale může to vyjít. Prostě házení korunou.
Podle Vašeho... celý příspěvek > |
|
Pozdní odrůdy meruněk, 19.10.2020 Díky za Váš příspěvek. Já jsem se nechal odradit falešnou Farbaly, takže z pozdních nemám nic. Šel bych do toho Farhialu, kdyby nezmizel z prodeje. |
|
Královna Hortenzie, 19.10.2020 Důvod neznám. Nějaké odpovědi na Vaše otázky lze najít ve vlákně s názvem A co vaše višně? například na straně 3. Meteor byl kyselejší, ale bodovala jeho ranost. |
|