|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Odrůda Admiral, 30.10.2020 Nádhera. Jestli Vám vadí ty flekaté plody, tak mně je pošlete, já je hned zbaštím. Když uvážíte, že hořká skvrnitost, pokud to je hořká skvrnitost, vzniká z nedostatku vápniku v plodech, tak to kyselejší půda asi nevyřeší. Další... celý příspěvek > | | Jakou podnož pro broskvoň - mandloň, semenáč nebo GF677?, 29.10.2020 Z Židlochovic je Pavel CZ. Psal, že mu do jeho půdy postačují obyčejná béesbéčka (broskvoňový semenáč BSB odolnější vůči chloróze). Do jílu nestačí. Tam jsou dobré slivoně a broskvomandloně. Na mandloni mám jen jeden stromek, který se kdysi sotva... celý příspěvek > | |
| | Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 29.10.2020 Nevím, jak chutná Debrecínská muškátová, ale z té chuti Bystrické muškátové jsem unešen. Jak zajímavou chuť může švestka, to by jeden neřekl. Nejlepší Redhavenku má soused, tak budu muset přehazovat nějaká očka. Jinak hodně odrůd broskvoní se dá už... celý příspěvek > | | Jolina, 29.10.2020 Kde se dá koupit Jolina, je někde v nabídce?
V Česku se prodává Jofela a Joganta, Jolinu jsem našel jen v Klivii Bratislava za 24 Euro na St.Julien. | | Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 29.10.2020 Pane Alexandře, v obou vláknech Vanilacot jsem Vaše fotky nenašel. Jestli si dobře vzpomínám, tak jste letos někam vkládal fotky Vanilacot a to i rozkrojeného plodu. Jinak odrůdy meruněk Vanilacot a Delicecot se již objevily v českém prodeji. Tak to... celý příspěvek > | | Pozdní odrůdy meruněk, 29.10.2020 Pan Alexandr by mohl poreferovat o pozdní meruňce Bergecot, která by měla zrát 4 týdny po Bergeronu. | | Velkopavlovická = dokonalost meruňkové chuti, 29.10.2020 Můžu jen vyjmenovat odrůdy, která znám, co zrají před Leskorou v červnu. Tsunami, Pricia, Spring Blush, Aurora, pak nějaký ty COTY, třeba Mayacot. Ve zdejším prodeji se objevila Wondercot, ta by měla být taky velmi raná, u dalších těžko říct, protože... celý příspěvek > | | Auralia, 28.10.2020 AURALIA (Coxova reneta x Nordhausenské) překvapila. Zatímco velké plody mají standartní, příjemnou, navinule sladkou klasiku, tak ty menší, zelenější a často na některých místech i sazovitější, jsou šťavnatější, sice s ménší chuťovou plností, ale... celý příspěvek > | | Meruňky do vyšších poloh, 28.10.2020 To je Presenta, pane Waltere? Já bych si tak dal zase švestku , že by mně vůbec nevadila ani ta kritizovaná Azura. Pane Morvaji, kam jste to vkládal fotky letošní úrody na té vanilkové COT meruňce? | | Odrůdy Andera, Primadela a Starkresa, 28.10.2020 Anderu mám naroubovanou na Vysočině, ale na postranní větvi, takže růst je slabší. Primadela a Starkresa, to byla parketa pana Vinšálka. Z Vysočiny se jeví nejlépe Rozela a populární Merkur se svojí specifickou chutí. Proč Vás, pane Morvaji, zklamala... celý příspěvek > | |
| | Odrůdy Andera, Primadela a Starkresa, 27.10.2020 Pěkné, pane Morvaji. Myslim, že by jste to tady mohl rozjet ve velkém stylu. A co Vaše letošní meruňky, broskve a švestky? S čím jste byl spokojen a s čím nikoliv. | | Meruňky do vyšších poloh, 27.10.2020 Pro Kioto mám určitou slabost, i když to není chuťová TOP marhuľka, stejně jako třeba pro Hargrand, která se může zdát taky málo meruňková. Z "topů" je Topstar jedna z těch lepších, Jofelu, Jolinu a Jogantu mám taky, ale nic konkrétního zatím nemůžu... celý příspěvek > | | Jak a kde skladujete jablka, 27.10.2020 Mám je za barákem, kam nesvítí slunce. Dokud nemrzne, pěkně luftují. Ta chodba předřečníka je ideální. protože chodit někam do pdzemního sklepa se leckdy moc nechce. Chodba je šikovná. Nejlepší by byla chladírna. Velkopěstitel si je postupně vytahuje... celý příspěvek > | | Marhuľa na podpniku zelená ringlota, 27.10.2020 Daří se jí dobře. Konkrétně Leskoru mám jak na podnoži myrobalán, tak ZR. Na myrobalánu roste bujněji, na ZR je růst slabší, ale plně dostačující. | | Jak a kde skladujete jablka, 27.10.2020 Momentálně venku, Zdenku. | |
|
|
|
|