|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Jakou podnož pro broskvoň - mandloň, semenáč nebo GF677?, 4.11.2020 Pěkně to má zpracované Uherský Ostroh: ISTHARU má uvedenou jako podnož pro meruňky.
podnože pro broskve a nektarinky
B-VA-1 a 2 výběr ze semenáčů, odolnost vůči mrazu je dobrá, má slabší růst a výborný zdravotní stav.
B- S- B... celý příspěvek > | | Farclo, 3.11.2020 Tak jak jste byli spokojeni s nejpozdnější meruňkou sortimentu s plody na zimní uskladnění, jak uvedl pan Fiala. | |
| | Ellison's Orange, 3.11.2020 O tomto kříženci Coxovy renety jsem vůbec nevědl. Vy ano? Je to možná prostor pro ing.Fidlu.
Ellison's Orange je anglický kultivar domestikovaných jablek, potomek slavného Cox's Orange Pippin, kterému se nejvíce podobá svým vzhledem a chutí, ale... celý příspěvek > | | Bystrická slivka, 2.11.2020 Bystrická je výborná odrůda, ale má nízkou odolnost proti šárce. Jelikož soused má staré švesky napadené Šárkou, nevim, zda-li to risknout. Vzdálenost je cca 250 m.
Prozatím jsem žádné výraznější příznaky na Bystrické muškátové nezaregistroval.... celý příspěvek > | | Jakou podnož pro broskvoň - mandloň, semenáč nebo GF677?, 1.11.2020 Záleží na vzrůstnosti odrůdy. Harbrite má tendenci na St.Julien růst dobře, jiné sorty rostou slaběji. Je taky podstatné, kolik ponecháte plodů. Odrůdy na GF-677 se zdají být spíše vzrůstnější a prozatím žádná broskvoň nezašla. Všechno odchází jen na... celý příspěvek > | | Nektarinka Snow Queen, 1.11.2020 Nemůžu nikoho nutit, aby sem psal nějaké příspěvky, takže tlumočím jednu z odpovědí. Snow Queen je chuťově nejkvalitnější nektarinka jakou jsem kdy jedl přesto jsem jí zlikvidoval jelikož jí moniliová hniloba z 90 % zlikvidovala.
Což není... celý příspěvek > | | Presenta, 31.10.2020 Pěkné, pane Mino Já bych si tak dal švestku, až bych brečel. No tak breč, jak řekla Homolková. Žádná kořalka se čerstvé švestce nemůže vyrovnat. Už se mi po nich stýská a to je teprve konec řijna. A do Hermana daleko. | | Sefora, 31.10.2020 S tou Seforou Vám tady asi nikdo nic konkrétního neřekne, je poměrně nová. V tom popisu se mně líbí, že udávají zrání před konkrétní známou odrůdou, nikoliv datum. U data může být klidně tři týdny rozdíl oproti našim podmínkám. Koukal jsem na Spomyšl... celý příspěvek > | | Děkanka robertova, 31.10.2020 Srdečně zdravím, pane inženýre. Jsem rád, že jste se konečně ozval. Co se týče plodů Mechelenské, tak jen "prodávám, jak jsem koupil", to znamená, co se mně urodilo na zaslaných roubech, to mám. Na fotce je plod Mechelenské předposlední vpravo. Jinak... celý příspěvek > | | Meruňka Mino, 31.10.2020 Zdravím Východoslovenskou nížinu a díky za reakci. Na stromech řádí šarka a na lidech zase "céčko devatenáctka", takový už je život. Šarku tady mám, ale těžko určit, jestli nějaká peckovina ukončila svoji existenci právě díky šarce. Z Klivie jsem měl... celý příspěvek > | |
| | Sefora, 30.10.2020 SEFORA
Strom s dobrou robustností, částečně vztyčeným ložiskem.
Plody dozrávají 5 až 7 dní před ORANGERED® Bhart *, s dominantním kalibrem 45-50 mm, zaoblené, mají podobnou přitažlivost jako ORANGERED®.
Dobrá chuťová kvalita, chuť je... celý příspěvek > | | Nektarinka Snow Queen, 30.10.2020 Mohl by odpovědět i pan Jiří (FM). Moje Snow Queen na Adesotu zasazená na jaře roste jako z vody, takže na ní určitě nechám příští rok nějaké plody. Vzhledem k tomu, že ji hodně chválí pan Jiří (FM) a pan Morvai, tak by to mohla být tutovka. Tento... celý příspěvek > | | A co vaše švestky 2020, 30.10.2020 Pane Pepo, podívejte se do vlákna Dobrý rok pro Stanley a na straně 3 a 4 jsou fotky této odrůdy a porovnejte se svými plody. Můj Stanley plodí nadprůměrně každý rok, netrpí nějak zvlášť moniliovou hnilobou, takže si kolikrát myslím, že mluvíme o... celý příspěvek > | | Meruňka Mino, 30.10.2020 Ptám se po 6 letech znovu. Pěstuje někdo meruňku MINO, nebo třeba Mediabel? Pane Morvaii, co Vy na to. | | A co vaše švestky 2020, 30.10.2020 Haromě bych docela věřil. Mně sice už druhá zašla, ale to bude špatným místem. Poreferovat by mohl Jiří (FM). Pan Alexandr si ji taky chválil. Toptaste bylo málo, dokonce některé nešly od pecky, jako tenkrát u mladých stromků. Co se týče Azury, tak... celý příspěvek > | |
|
|
|
|