|
Viac odrôd na jednom strome, 4.4.2021 A já Vám pro změnu zase napíšu, že bych měl radost z každého ujatého roubu. Ořezat to můžete vždycky. 7 odrůd třešní na jednom stromě je pecka, ne? |
|
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 4.4.2021 Mušku plodomorky jsem tady pravděpodobně neviděl, vždycky objevím až miniaturní červíky v malých plodech. Na zelené a bílé poupě jsem v minulém roce několikrát stříknul sřídavě Karate a Decis. Výsledek nejlepší za řadu let. |
|
|
|
Kadeřavost broskvoně 2021, 3.4.2021 Já také stále nevím, jestli se jedná o Pseudomonas syringae nebo o Stigmina carpophila, protože i u suché skvrnitosti se uvádí podobný příznak a to, že: Na letorostech se choroba projevuje tvorbou propadlých hnědých skvrn, které jsou často... celý příspěvek > |
|
Rozkvétání meruněk 2021, 3.4.2021 Kontaktní Prolectus asi nepronikbe do zavřených poupat a Luna experience není dostupný. Asi to nechám na příští týden, když stejně ještě nic nekvete, jen těch pár květů na Goldrichu. Ale díky za info, Jirko. |
|
Rozkvétání meruněk 2021, 3.4.2021 Po letní ochutnávce to vypadá, že si pan PP užije tepla bytového radiátoru do sytosti. Špatné počasí je u rozkvétání meruněk už celkem tradiční. Otevřely se první kvítky na Goldrichu na B-VA. Chystám se zítra použít Syllit na brokvoně, ale na meruňky... celý příspěvek > |
|
Kadeřavost broskvoně 2021, 3.4.2021 Pokud jde o ALIETTE, tak to se proti Pseudomonas syringae nedá použít jindy než před květem? Nejvhodnější doba je na ty zelené špičky? Později to nemá smysl? |
|
Kadeřavost broskvoně 2021, 2.4.2021 KUKY, když tedy lze použít ALIETTE na bakteriální spálu růžovitých například u hrušně v době květu, kdy použít ALIETTE na broskvoň jako prevenci proti Pseudomonas syringae? |
|
Rozkvétání meruněk 2021, 2.4.2021 Meruňky mají květů po minuloroční "mrazové odstávce“ nadměrné množství. Co se týče postřiku, tak nevím, v jakém sledu je vhodné použít Prolectus a Signum. Díky teplým dnům rychle poskočily i broskvoně. Poslední možnost, jak použít ten Syllit. A... celý příspěvek > |
|
Malinové holovouské, 2.4.2021 Po ovoci poznáte je, jak s oblibou píše pan PP. A protože plody obou odrůd se dost významně liší tvarem, záměnu bychom měli poznat. Pán mně napsal, že má jak HM, tak i MH. MH pochází z Fytosu, kde nakonec ani HM nevedou. |
|
Vrublovanie do razstepu, 1.4.2021 Některé rouby hrušek v rozštěpu už raší (Harrow Delight, Šídlenka). Překvapivě i švestky dávané do velmi silných vlků Zelené renglódy. |
|
|
|
Rozkvétání meruněk 2021, 1.4.2021 Moc pěkné fotky, pane Waltere. Zřejmě "dobrej oddíl", respektive foťák. Tady se meruňky ještě nerozjely, tak alespoň trochu toho zázračnéhoi jara ze "samoty u lesa". |
|
Rozkvétání meruněk 2021, 31.3.2021 Nekvete zlatý déšť, nekvetou meruňky. Tak snad se nikdo nebude zlobit, že sem dám opět nějaké fotky jarních květů, i když v současném "letním březnovém vedru" ty květy nebudou působit nijak výjimečně. |
|
Malinové holovouské, 31.3.2021 A pokračujeme v seriálu s názvem Malinové holovouské nebo Malinové hornokrajské? Zatímco Malinové hornokrajské lze v e-shopech stále ještě sehnat, tak Malinové holovouské jaksi z prodeje zmizelo. Naštěstí se tady nedaleko našel pán, který... celý příspěvek > |
|
Pozdní odrůdy meruněk, 31.3.2021 Zdravím pana 44.23 a pana 39.2. Jsem rád, že stromky nesázím sám, a že poreferujete, jak Vám to letos dopadlo. Zatím to vypadá slibně, i přes ty momentální letní hice, které zřejmě donutí meruňky přece jen rozkvést. |
|
Spor se sousedem, 31.3.2021 Když ty větve ani nestíní, tak to bude nějaký prvotřídní prudič. Našel záminku ke sporu. Otázka je, co bude požadovat příště. Podobných dárečků jsem viděl už dost. Například bezdůvodně znemožňují užívání veřejných cest nebo turistických značení... celý příspěvek > |
|