|
Jayhaven, 20.5.2021 Vážení přátelé, JAYHAVEN. Nová sezóna pro tuto zajímavou sortu broskvoně právě začíná. |
|
Nektarinka BIG TOP, 20.5.2021 Flavortop mně ve zdejším zahradnictví nevyšel (záměna za jakousi bělomasou placatici), tak jsem na poslední chvíli "vypálil" ve Spomyšli středně ranou žlutomasou nektarinku Big Top. Jedná se stejně jako u broskvoně Sugar Time o plantexové... celý příspěvek > |
|
|
|
Nektarinka Snow Queen, 20.5.2021 První plody na oblíbené bělomasé nektarince Jirky (FM) a pana Morvaie Snow Queen. Tak jsem zvědavý. |
|
Broskvoň Stark red Gold, 20.5.2021 Budou tyto plůdky patřit nektarince SRG nebo Venusu? Stále nevím. Minulý rok květy zmrzly. |
|
Tardibelle, 20.5.2021 TARDIBELLE - rok třetí. V letošním roce, kdy je vegetace o čtrnáct dní opožděná pravděpodobně plody vůbec nedozrají. Podnož je pouze broskvoňový semenáč, životnost stromku bude tím pádem možná krátká. |
|
Broskvoň SUGAR TIME, 20.5.2021 Raná žlutomasá broskvoň SUGAR TIME druhým rokem na broskvomandloni. Vedle broskvoň Sweet Dream na semenáči. Patrný rozdíl v chloróze listů. |
|
Meruňky 2021, 20.5.2021 I když Velkopavlovická má v některých letech a u některých plodů naprosto nepřekonatelnou chuť, pokud tedy plody dostatečně vyzrají do měkka bez předchozí hniloby, přesto jsem si oblíbil jvíce jiné odrůdy. Co se týče té Vaší neznámé meruňky, tak... celý příspěvek > |
|
Očkování - očka nevyrašila, 20.5.2021 Asi Vám nic jiného nezbude. Mně už to taky přestává bavit..Jediné očko, co na jaře vyrašilo byla Veharda přehazovaná ze slabě rostoucího stromku na jiný. Protože je ale na stromku již naroubovaná slabě rostoucí Candela, (Adriana, Betinka, Candela) a... celý příspěvek > |
|
Meruňky 2021, 19.5.2021 Tak jak Vám rostou meruňky, respektive jejich plody? Zle dotírá moniliový úžeh peckovin, nebo-li monilie. Přece jenom studený a deštivý květen, to není nic, co by se meruňkovým stromům líbilo, nejsou na to ze své domoviny zvyklé a proto bez chemie... celý příspěvek > |
|
Broskvoň LOLITA, 19.5.2021 Dobrý den. Zajímal by mě původ této odrůdy. Našel jsem, že by to měla být bělomasá nektarinka, ale jako takovou jsem jí nekupoval a podle plůdků to tak ani nevypadá. |
|
|
|
Vrublovanie do razstepu, 18.5.2021 Co se mně ale v rozštěpu zatím vůbec neujímá jsou meruňky. Kdybych místo těch nemožných kleští použil hned rozštěp, třeba by byla situace jiná, nevím. Radost mám z té Dolanky a i ta Domácí švestka - Černčinská se začíná hýbat. Na podzim jsem koupil... celý příspěvek > |
|
Rozkvétání slivoní, 18.5.2021 Copak o opylení se nebojím, pane Waltře, o poškození plodů pilatkami už vůbec, spíše by mě zajímala ta tmavka švestková. Nějakou podezřele hodně černou mušku jsem na květech teď nachytal. V minulém roce byla většina pecek na zemi pod stromy bez... celý příspěvek > |
|
Kadeřavost broskvoně 2021, 18.5.2021 Kukačka už zakukala, a protože pršet nepřestává, silně "kuká" i kadeřavost a monilie. Krásně je vidět rozdíl mezi málo ošetřeným porostem broskvoní, vůbec neošetřeným, a 4 x ošetřeným Championem a Syllitem. Jsem s tímto výsledkem spokojený, protože... celý příspěvek > |
|
Vrublovanie do razstepu, 17.5.2021 O nedocvaknutí vůbec nemluvím, to je samozřejmě taky mínus. Mluvím o dobře vytvarovaných roubech a "podložkách", co do sebe dobře zapadnou, ale přesto nesrostou S kleštěmi se pracuje dobře a rychle, ale když nesrostou ani hrušky a to nebyly žádné... celý příspěvek > |
|
Očkování - očka nevyrašila, 16.5.2021 To moc dobře znám. Možná, že očka v únoru zmrzla. |
|