Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Tardibelle, 2.6.2021 Obsahuje fotku
Každopádně nabízím letní výhon k očkování. Nejlépe na kontejnerovanou podnož, kterou si nenecháte přes zimu zmrznout venku, respektive chycené očko na podnoži. Popřípadě pečlivě ochránit proti zmrznutí. Odrůda je vhodná jen do nejteplejších... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně 2021, 2.6.2021
Na nejnovějších listech u některých stromků naskákaly pupínky. Je to celkem tradiční pozdně květnový jev "sekundární kadeřavosti", nebo-li kdeřavost v květnu (název vlákna). Zajímalo by mě proč k tomu dochází až takto pozdě. Zřejmě nějaká zažraná,... celý příspěvek >
Herman, 27.5.2021 Obsahuje fotku
Opylení HERMANU bylo výborné, naopak vedlejší Ruth Gerstetter moc ani nekvetla, takže nemá prakticky nic. Zajímavé je, že jsem za nedalekou vesnicí narazil nedávno na nově vysázené švestky a k mému překvapení se nejednalo o žádnou pestrost odrůd, ale... celý příspěvek >
Rozkvétání slivoní, 27.5.2021
Monilie. Ostříhat napadené povadlé větvičky a postříkat všechno Talentem.
Suchá skvrnitost listů peckovin, 27.5.2021
"Není všechno paráda, co hrajem", vážení přátelé, nedá se nic dělat. Proto je tady varování před suchou skvrnitostí listů peckovin. Někde nenápadně a někde už poměrně dost se hlavně na broskvoňových listech objevuje dirkovitost. Něco i na meruňkách a... celý příspěvek >
Kvetou hrušně, 27.5.2021 Obsahuje fotku
Některé rouby zababčí a nerostou ani v roce, když nekvetou. Příkladně Xenia na Vonce, Karina na Dicoloru, Armida, která se ale kapku přeci jen letos hýbe.
Zpožděné kvetení třešní a višní, 27.5.2021
Opylení třešní. Nejhůř je na tom Královna Hortenzie a Kordia. Karešova průměr, velká násada je na Rivanu, Burlatu, Granátu.
Meruňky 2021, 27.5.2021 Obsahuje fotku
Bude mít někdo nějaké meruňky? Tady sem tam nějaká monilie a začínají škodit mšice Co se týče toho počasí, tak se nechci rouhat, přísun vody se zastaví a může být zase sucho, zvláště když stále někde tají a lámovou se všelijaké ledovce a otepluje se... celý příspěvek >
Vrublovanie do razstepu, 27.5.2021
U meruněk asi není nad ruční kopulaci. Přesto se jeden roub v rozštěpu také probudil a to Muscat de Nancy. Oprava po roubovacích kleštích byla také u tlustého roubu Bláhovy libovické (Libovická máslovka), ale tam byla sesazená podložka o něco málo... celý příspěvek >
Co je to za houbu, 26.5.2021 Obsahuje fotku
Dal jsem si teď k večeři 4 řízky sírovce žlutooranžového ořezaného z kmenu Oulinské renglódy. Kdo si pošmákne na houbách všeho druhu, tak musí být spokojený. Z tatarkou nejmladší plodnice připomínala smažák. Větší plodnice byla houbovější,... celý příspěvek >
Rozkvétání slivoní, 25.5.2021 Obsahuje fotku
Násada plůdků bude dobrá. Těším se na vysoce jakostní plody Zelené renglódy. 
Redwin, Amsdenova, Primissima Delbard, 25.5.2021 Obsahuje fotku
Bohužel nemůžu sloužit. Mám obě na podnožích BSB a Das ist wenig (to je málo).  V těžké půdě jen živoří. Primissima Delbard už nadobro odešla, následoval ji tento rok Redwin. Náhrada za všechny jsou sehnané bělomasé nektarinky Super Qeen a Snow... celý příspěvek >
Meruňky 2021, 25.5.2021 Obsahuje fotku
Duben za kamna vlezem, květen ještě tam budem. Je to sice posunuté o měsíc, ale březen nebyl o nic lepší. Přesto mám radost z prozatím vydařené meruňkové sezóny. Uvidíme, o kolik se opozdí zrání plodů. Monilie je sem tam, kam se špatně dostříklo.... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 20.5.2021
Letošní studené a deštivé jaro je pro rouby senzační. Nezažil jsem sand ještě nikdy takovou parádu v ujímání roubů jabloní. Ten čas tomu věnovaný se letos vyplatil. Ještě jsem dával na tři místa jakousi odrůdu Pacific Rose a krásně se ujaly rouby... celý příspěvek >
Meruňky 2021, 20.5.2021 Obsahuje fotku
Stejně si myslím, že je nikdo nepozná. Kolikrát jsem potřeboval určit záměnu meruňky, leč marně. Něco jiného, když má třeba Harcot nové listy hodně do červena a stejně tak falešná Farbaly, to je potom jiná, zvláště, když zraje i ve stejnou dobu, jako... celý příspěvek >
Další diskuze:  146147148149150>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika