|
Meruňky 2021, 5.6.2021 Na Goldrich si nemůžu stěžovat, pane Katoo. Po sezazení koruny, kde zůstaly jen pahýly starého dřeva, krásně obrostl a je svěže zelený bez chorob. |
|
A co vaše mšice?, 4.6.2021 Tak mě momentálně nejvíc trápí mšice na meruňkách a částečně ve vrcholové části výhonů u slivoní. Jeden zásah Mospilanem a dva Decisem Protech je zřejmě moc netrápí. Broskvoně jsou zatím čisté a snad i prosty obaleče východního. Něčím navoněný Decis... celý příspěvek > |
|
|
|
Elberta, 4.6.2021 David s Jirkou se s Elbertou už dávno rozloučili. Zvláště u Jirky jako milovníka starých odrůd je to škoda. Minulý rok na podzim se Elberta znovu objevila v prodeji a to v Uherském Ostrohu a ve Spomyšli. V Uherském Ostrohu na nepříliš oblíbené... celý příspěvek > |
|
Švestky 2021, 4.6.2021 Včera jsem byl v Orlických horách, ale samozřejmě nikoliv někde na Šerlichu, ale níže, kde teprve rozkvetly jabloně a v zahradách i u cest jsem žádné švestky neviděl. Na stromech byly jen listy. Jestli vůbec nekvetly, nebo zmrzly, to je těžko říct.... celý příspěvek > |
|
Opylovač Rivan, 4.6.2021 RIVAN dnes, než ho začnou sklízet kosové. Proti "zřízeným" višním je to slušné. |
|
Favorita Morettini 3, 4.6.2021 Možná nejpopulárnější broskvoň vůbec FM3 nevynechává ani letos, a to jsem si myslel, že řez byl tak důkladný, že si odpočne. Samozřejmě kdo by nenechal pár květů. Dost plodů má letos poprvé i druhý stromek "červeného srstky" ROYAL GLORY. Vedlejší... celý příspěvek > |
|
J. H. Hale, 4.6.2021 Protože stromek J.H.Hale pochází od Jardy z Bulharska, tak by se mohlo jednat o pravou odrůdu, i když broskve zrály už v srpnu, a né v půlce září. Letos si určitě se zráním nepospíší. Jinak, dužnina jemná, decentní chuti. |
|
Broskvoň O´Henry, 4.6.2021 Co takhle O´Henry? To by mohla být už celkem rozšířená odrůda zrající v půlce září, co říkáte. |
|
Vrublovanie do razstepu, 4.6.2021 Zajímavé je, že mně psal pán, kterému se rouby z různých zdrojů vůbec neujaly. Na fotce další ujmutý roub Čerčinské, který ač byl původně roubován kleštěmi, tak byl po negativní kontrole ještě znovu seříznut a dán do rozštěpu. V letošním nádherném... celý příspěvek > |
|
Meruňky 2021, 4.6.2021 Meruněk bude mnohem víc, než například višní, to je rarita. I třetí KIOTO vypadá, že konečně poroste a to na myrobalánu. Předešlým dvěma se tak nedařilo. |
|
|
|
Suchá skvrnitost listů peckovin, 4.6.2021 Výstavní exemplář listu broskvoně Sunhaven, "vybavený" nově kadeřavostí v kombinaci s již zdomácnělou suchou skvrnitostí. Houbám se letos holt daří. |
|
Švestky 2021, 4.6.2021 Dobrý den. Nikdo nebude mít žádnou úrodu ovoce? Jen samé choroby? Co se týče opylení švestek, tak je situace různorodá. Například Herman, Toptaste, Jojo, Zelená renglóda mají násadu velmi slušnou, jiné odrůdy na tom nejsou zdaleka tak dobře. I přes... celý příspěvek > |
|
Kadeřavost broskvoně 2021, 4.6.2021 Len otrhávať a likvidovať poškodené listy, Narostou nové. |
|
Kadeřavost broskvoně 2021, 2.6.2021 Já bych se bez postřiku proti kadeřavosti u "červeného srstky" asi neobešel. Pokud tím "červeným srstkou" myslíte broskvoň. Krásně je to vidět na Marii Biance, kerou jsem nestříkal vůbec a všechno listí se hanebně zkroutilo. Už vesměs roste nové.... celý příspěvek > |
|
Elegant Lady, 2.6.2021 ELEGANT LADY z Čaklova máme zřejmě jen my dva s Jirkou, což je škoda. Letos se mně jí podařilo ochránit proti kadeřavosti na rozdíl od minulého roku, kdy byla postižena dosti, takže stromek se zbytečně neoslabí tvorbou nových listů za ty zkadeřavené,... celý příspěvek > |
|